Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ahmed_dv

#1726 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by ahmed_dv »

Kraj poluvremena
12:14

U PM koliko grijesimo :x
vee-jay

#1727 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vee-jay »

jel' taktika ili nam fali agresivnosti?
Abacija

#1728 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

vee-jay wrote:jel' taktika ili nam fali agresivnosti?
I jedno i drugo, ali fali malo vise taktika.

EDIT: Sad je u Rusiji skoro 11 sati i njihovim igracima se polako sklapaju oci. Zato mislim da cemo ih uzeti. :bih:
vee-jay

#1729 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vee-jay »

+4 :shock: :roll: :(
LSD

#1730 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

Rusi su sad prebacili u brzinu više i pocinje perverzija na terenu...bojim se da ne bude pravi potop :(
Martinovic je vrlo ogranicen igrac...prodao je 5-6 lopti dosad.
Realno Rusi su ipak za klasu jaca ekipa.
vee-jay

#1731 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vee-jay »

jel' ovo u modi da se ovako bez glave trci u kontru sa igracem manje?
vee-jay

#1732 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vee-jay »

ja gasim ovo :x
Abacija

#1733 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

Sramota je da Demirovic ne zna nijedne akcije protiv njihove 5-1 odbrane. :x
Abacija

#1734 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

vee-jay wrote:ja gasim ovo :x
Nemoj bolan, uci se makar kako se brani. Njihov golman dobio aplauz za proslu odbranu. :thumbup:
vee-jay

#1735 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vee-jay »

Abacija wrote:
vee-jay wrote:ja gasim ovo :x
Nemoj bolan, uci se makar kako se brani. Njihov golman dobio aplauz za proslu odbranu. :thumbup:
ma nisam mogao vise. kako je proslo?
samo malo

#1736 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by samo malo »

Ocekivano, Rusija je puno kvalitetnija ekipa.

Realno, BiH nema kvalitet da se nosi sa najboljim reprezentacijama, ni jedan BiH igrac ne spada u tu neku top svjetsku klasu, a Rusi imaju recimo Gramsa, Dibirova, Igropula, Rastvortseva, Srbija ima Ilica, Nikolica, Vujina, sve igraci koji mogu igrati u bilo kom klubu, u najboljim klubovima Evrope.

BiH takve igrace nema.

Bice bolje, valjda, iduci put. Neka laksa skupina, uz puno srece, pa se nadati necemu.
Abacija

#1737 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

samo malo wrote:Ocekivano, Rusija je puno kvalitetnija ekipa.

Realno, BiH nema kvalitet da se nosi sa najboljim reprezentacijama, ni jedan BiH igrac ne spada u tu neku top svjetsku klasu, a Rusi imaju recimo Gramsa, Dibirova, Igropula, Rastvortseva, Srbija ima Ilica, Nikolica, Vujina, sve igraci koji mogu igrati u bilo kom klubu, u najboljim klubovima Evrope.

BiH takve igrace nema.

Bice bolje, valjda, iduci put. Neka laksa skupina, uz puno srece, pa se nadati necemu.
I neki drugi selektor.

Izgubili smo 6 razlike.
lolo_lolo

#1738 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by lolo_lolo »

samo malo wrote:Ocekivano, Rusija je puno kvalitetnija ekipa.

BiH takve igrace nema.

toromanovic, terzic,tahirovic(grahovac),donekle i jaskic
hidrant

#1739 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by hidrant »

Jaskic je beze igrac.

Treba se zahvaliti Demirovicu.
lolo_lolo

#1740 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by lolo_lolo »

hidrant wrote:Jaskic je beze igrac.

Treba se zahvaliti Demirovicu.
doborac je odlican igrac,prce medju pet srtijelaca spanske lige

sve u svemu,mi imamo 5,6 igraca koji mogu igrati u bilo kojem klubu na svijetu :bih:
Topla voda

#1741 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Topla voda »

e moj demirovicu ,u sta sprca godine...

e moj enide,nek ti je sretna penzija,pa neces vise stajat na golu i kad te ide i kad te ne ide,jer te strucnjak ne smije staviti na klupu.

bolji dani dolaze,u to sam ubijedjen
samo malo

#1742 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by samo malo »

lolo_lolo wrote: doborac je odlican igrac,prce medju pet srtijelaca spanske lige

sve u svemu,mi imamo 5,6 igraca koji mogu igrati u bilo kojem klubu na svijetu :bih:
Pa sto ne igraju onda? koji nas igrac igra u nekom od najboljih klubova Evrope (HSV, Kiel, Ciudad, Barselona)? je li ijedan ikada doveden u istu recenicu sa nekim od ovih klubova kao moguce pojacanje? nijedan.
Abacija

#1743 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

Topla voda wrote:e moj demirovicu ,u sta sprca godine...

e moj enide,nek ti je sretna penzija,pa neces vise stajat na golu i kad te ide i kad te ne ide,jer te strucnjak ne smije staviti na klupu.

bolji dani dolaze,u to sam ubijedjen
:thumbup:
fini dečko

#1744 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fini dečko »

samo malo wrote:
lolo_lolo wrote: doborac je odlican igrac,prce medju pet srtijelaca spanske lige

Pa sto ne igraju onda? koji nas igrac igra u nekom od najboljih klubova Evrope (HSV, Kiel, Ciudad, Barselona)? je li ijedan ikada doveden u istu recenicu sa nekim od ovih klubova kao moguce pojacanje? nijedan.
Napokon neko realan. Ovi naši "sručnjaci" tvrde da imamo igrače koji mogu igrati u bilo kojem klubu u Evropi, a nemogu dalje dobaciti od Slovenije. Mi nemamo vrhunske igrače, imamo par kvalitetnih, ali to nije dovoljno da se igra na svjetskom nivou. Kada se umore Terza, Toromanović, Haramandić, Stojanović, pada i igra repke, nemamo dostojnih zamjena, sada što je to tako već tema za sebe. Problem je i taj što pojedini klubovi stvaraju igrače za susjedne reprezentacije (Buntić, Alilović). Problem je i što savez jedno vrijeme nije imao omladinske reprezentacije, pa se bez problema moglo dešavati ovo prethodno navedeno. Problem je i taj što su neki rukometaši preveliki egoisti (Prce, Šabanović), problem je i taj što se malo i Halid izgubio i nezna se nosti sa tim. Problem je i to što neki izbjegavaju godinama nastup za repku (Bašić). Mnogo je problema, da bi naša očekivanja mogla biti realna. Mislim da dolaze bolji dani, da se savez uozbiljio, da u mlađim kategorijama ima perspektive (kadeti su bili na EP). Dalje, neki se zalažu za Halidovu smjenu i etiketiraju ga kao glavnog krivca za ne odlazak na prvenstvo, a ko mu je alternativa? Zar mislite da bi u ovim okolnostima neko mogao napraviti više za BH rukomet, od onoga što je on u radio u posljednjih par godina? Mislim da on nezaslužuje pljuvanje. Ako Halid ode treba nam neko ko je bolji od njega, a onda se postavlja pitanje ko je spreman za njegova primanja raditi sa repkom? Je li moguće vratiti Hasanefedića? Ako je onda ok. Da li bi Maglajlija prihvatio i da li bi to bilo pravo rješenje? Da li bi Halid mogao napraviti više da je imao na raspolaganju sve igrače u ovom ciklusu, da je ostao Prce, da se Bašić odazvao, da je Skoko dobio pasoš, da su tu Buntić i Alilović naši, da Obradoviću nije svašta nešta preće od dresa repke, da..., Mnogo je otvorenih pitanja, a malo odgovora. Hoću reći da Halid nije JEDINI krivac, te ako se nemože dovesti VRHUNSKI trener treba ostaviti čovjeka na klupi. Samo znam da sam ponosan na ove momke koji se uvijek odazovu selektoru i na parketu daju maksimum (koliko god da je njihov maksimim) i želim im od srca da se u narednom periodu poklope neke stvari te da se plasiraju na neko takmičenje. :bih:
nokia6170

#1745 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by nokia6170 »

hocel opet biti karta 10 KM ko protiv Italije?
vjecnobordo

#1746 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vjecnobordo »

OPet brate, sramota. Kad su Rusi lomili tekmu, ja ne znam kakva je taktika bilo ono srljanje. U pojedinim trenucima kad imamo loptu u napadu, lopta potpuno stane. Tranzicija 0. U odbrani par dobrih pojedinaca, ali koliko je samo sinoć puta pukla, pihh. Naši čini mi se samo čuvali da niko ne uđe s krila, ili da lopta ne dođe do onog dvometraša na pivotu, a vanjski šutevi, ko ih jebe :roll:
Halid mi sve više ide na živce i red je da odstupi. Dovesti nekog dobrog stručnjaka koji će imati korektan odnos s igračima, svakim.
Što se tiče individualne kvalitete, mislim da se ipak ističu Tahirović, Grahovac, Stojanović, Terzić, Toromanović, Prce. Pa u drugom redu Harmandić i ostala kompanija. Što neigraju u većim klubovima? jer igrači iz BiH nisu dovoljno poznati, BiH nije neka velesila na rukometnom nebu. Zato je recimo neki hrvatski prosječan igrač više cijenjen od našeg. Ali i ovako: Zahirović u Goppingenu, sasvim solidno, Terzić u Vezspremu, Toromanović u Koldingu. Stojanović i Prce rasturaju po Španiji i sigurno će naći i bolje angažmane. Pa onda red ovih igrača koji igraju u Bosni SO, isto tako.
Najveći problem, po meni je, širina u reprezentaciji, koje opet NEMA. Kad gubimo na poluvremenu, apsolutno znam da će nas na kraju ljudi naguziti i to teško. U 50. minuti pada koncentracija, igrači lutaju po terenu, srlja se bezglavo, ide se u faulove, šutevi su očajni, odbrana (svakako loša i spora) još više gubi na agresivnosti. Jednostavno, protiv bilo koje veće reprezentacije nemoguće je igrati.
Imamo solidnu selekciju, samo da to neko zna posložiti.
Tahirović (ako ga ne bude bilo, opet ostaju drugi), Grahovac, Šabanović, Jaškić, Velić, Stojanović, Veselinov, Toromanović, Harmandić, Doborac, Terzić, Prce, Obradović, Bašić. Uz ove dodati par igrača, definbitivno ne ove koje Halid dodaje, malo se potruditi da onaj Golić igra za nas i solidna selekcija, sasvim.
fini dečko

#1747 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fini dečko »

nokia6170 wrote:hocel opet biti karta 10 KM ko protiv Italije?
????????????
nokia6170

#1748 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by nokia6170 »

fini dečko wrote:
nokia6170 wrote:hocel opet biti karta 10 KM ko protiv Italije?
????????????
i ja sam tako reagovao druze moj, nevjerujuci da je to istina..ali je istina...onda sam shvatio zasto su tribine prve zvanicne historijske utakmice za onu novootvorenu dvoranu bile poluprazne, umjesto da bude krcato do zadnjeg mjesta.
samo malo

#1749 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by samo malo »

fini dečko wrote:
Napokon neko realan. Ovi naši "sručnjaci" tvrde da imamo igrače koji mogu igrati u bilo kojem klubu u Evropi, a nemogu dalje dobaciti od Slovenije. Mi nemamo vrhunske igrače, imamo par kvalitetnih, ali to nije dovoljno da se igra na svjetskom nivou. Kada se umore Terza, Toromanović, Haramandić, Stojanović, pada i igra repke, nemamo dostojnih zamjena, sada što je to tako već tema za sebe. Problem je i taj što pojedini klubovi stvaraju igrače za susjedne reprezentacije (Buntić, Alilović). Problem je i što savez jedno vrijeme nije imao omladinske reprezentacije, pa se bez problema moglo dešavati ovo prethodno navedeno. Problem je i taj što su neki rukometaši preveliki egoisti (Prce, Šabanović), problem je i taj što se malo i Halid izgubio i nezna se nosti sa tim. Problem je i to što neki izbjegavaju godinama nastup za repku (Bašić). Mnogo je problema, da bi naša očekivanja mogla biti realna. Mislim da dolaze bolji dani, da se savez uozbiljio, da u mlađim kategorijama ima perspektive (kadeti su bili na EP). Dalje, neki se zalažu za Halidovu smjenu i etiketiraju ga kao glavnog krivca za ne odlazak na prvenstvo, a ko mu je alternativa? Zar mislite da bi u ovim okolnostima neko mogao napraviti više za BH rukomet, od onoga što je on u radio u posljednjih par godina? Mislim da on nezaslužuje pljuvanje. Ako Halid ode treba nam neko ko je bolji od njega, a onda se postavlja pitanje ko je spreman za njegova primanja raditi sa repkom? Je li moguće vratiti Hasanefedića? Ako je onda ok. Da li bi Maglajlija prihvatio i da li bi to bilo pravo rješenje? Da li bi Halid mogao napraviti više da je imao na raspolaganju sve igrače u ovom ciklusu, da je ostao Prce, da se Bašić odazvao, da je Skoko dobio pasoš, da su tu Buntić i Alilović naši, da Obradoviću nije svašta nešta preće od dresa repke, da..., Mnogo je otvorenih pitanja, a malo odgovora. Hoću reći da Halid nije JEDINI krivac, te ako se nemože dovesti VRHUNSKI trener treba ostaviti čovjeka na klupi. Samo znam da sam ponosan na ove momke koji se uvijek odazovu selektoru i na parketu daju maksimum (koliko god da je njihov maksimim) i želim im od srca da se u narednom periodu poklope neke stvari te da se plasiraju na neko takmičenje. :bih:
Ma nemamo mi igrace top svjetske klase, niti je problem sto BiH nije velesila pa kao ne mogu doci do najboljih klubova jer smo nepoznati. Nije ni Ceska velesila pa je Jicha dospio u Kiel, samo jedan primjer.

Jednostavno nemamo takve igrace, Terzic je poprilicno los za ono sta je obecavao prije par godina, nisu ni taj Buntic i Alilovic nekakve marke pa da kazemo da smo nesta izgubili. Toromanovic je dobar igrac ali on je jucer pokazao koliko moze zaista, sta je njegov krajnji domet, lako je trpati Italiji i Farskim ostrvima, kad mu na crtu stane svjetska odbrana kakva je recimo ruska, Toro je lagano nadjacan. Oni najbolji svjetski pivoti poput Gilea ili Vorija, razbacaju i te ruske grdosije par puta tokom utakmice.
Jedino Harmandic moze imati veliku karijerru, ako se ostavi diskoteka i nocnog zivota, ali nije ni to ogranicenje, citam po slovenackim portalima da on i Cupic redovno docekaju zoru u lokalima po Velenju, pusi se i pije, ali eto taj Cupic je vec sada sa 23 godine ponajbolje desno krilo na svijetu. Harmandic ako bude pametan, potpisat ce u neki jaci bundesligas, ovaj menadzer iz gorenja prodaje najbolje igrace Gorenja u jace klubove bundeslige vec par godina uspjesno.

Sto se tice struke, jedino Hasanefendic djeluje kao pravo pojacanje za strucni dio reprezentacije, Maglajija je vezan za Zagreb i koliko vidim tamo mu je dobro, usput i skautira za Cervara. Smajlagic je sad u Bosni ali i on mi je... kad govori o Hrvatskoj kaze "mi smo, nas su, mi cemo" a i sin mu igra za mladje hrvatske kosarkaske reprezentacije. Mada Irfan ima znanje, nebi bilo lose ponuditi mu mjesto selektora, mozda i prihvati.
Kamenicu je pregazilo vrijeme, a ostali, ne znam vise vala nijednog. Mozda Serdarusic, on je Mostarac, ali i sam kaze da je on njemacki rukometni strucnjak. Vise puta je to izjavio.

Ma treba sa mladim selekcijama bolje raditi, gledam kako Hrvati, Balic i Metlicic imaju rukometnu akademiju u Splitu, izbacuju svake godine po nekoliko djecaka koji su medju najtalentovanijim na svijetu, tu im je puno uradio Smajlagic kao trener. Ma skola rukometa dostojna onih najboljih svjetskih, skandinavskih. Moramo to kopirati, uciti, pa ce doci i rezultati. Sirovog talenta u BiH nikada nije nedostajalo, posebno u rukometu koji je onako, muska igra, koja zahtjeva fizicku snagu.
van Basten

#1750 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by van Basten »

može pričati ko šta hoće, tražiti hiljadu nekakvih opravdanja i sl, ja sam vrlo razočaran ovim kvalifikacijama i smatram ih totalnim podbačajem u svakom smislu. Da en elaboriram sada previše, rukometnim poznavaocima sve je manje - više jasno.
Post Reply