Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kv99

#1326 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by kv99 »

Svaka im dala :D Bili su fantasticni :thumbup: Naprijed Bosno i Hercegovino :bih:

Dobro je da barem mogu da pisem jer sam sav promukao od navijanja :)
riko-ga

#1327 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by riko-ga »

Baltazar hajde molim te ko Boga ohladi malo.Hajde sviju ti tvoi.Jer ovo sto ti pricas nema ama bas nikakve veze sa pamecu.Idi negdje samo ostavi na miru tu svoju tastaturu.Bicu ti zahvalan.
Paco

#1328 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Paco »

Enid je spasio rezultat veceras. Nadam se da ce ovako braniti i u Nisu.
Publika - mnogo bolja nego sto sam ocekivao. Ipak su na kraju dobili aplauze i od reprezentativaca Srbije.

Jos samo da se svi sa ovih prostora odviknemo ruzne navike zvizdanja nacionalnoj himni zemlje iz koje protivnicka ekipa dolazi i sve ce biti OK.
zoka213

#1329 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by zoka213 »

Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. Sad da li će to biti dovoljno za revanš vidjećemo ali svaka čast za tekmu. Uzgred bio je neki znalac koji je proglasio srpske bekove za najbolje na svijetu i nigdje ga sada. Sve čestitke za pobjedu.
rado_vidjen

#1330 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by rado_vidjen »

Prijatno sam iznenadjen nasim timom:)

samo da imamo malo siru klupu, bili bi na evru

na kraju ce se ispostavit da je remi u italiji presudio. i uvjek je tako, od fudbala, kosarke, rukometa...okliznemo se na tzv. "malim" ekipama :twisted:

@topla vodo, bojinovic je iz BL
bijelo_dugme

#1331 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bijelo_dugme »

IBM wrote:sta je pisalo na transparentu BH Fanaticosa? ja nisam uspio vidjeti...

p.s. svaka cast momcima :thumbup:
Nezavisna, suverena i onda jos nesta nesjecam se
paja_patak

#1332 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by paja_patak »

zoka213 wrote:Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. Sad da li će to biti dovoljno za revanš vidjećemo ali svaka čast za tekmu. Uzgred bio je neki znalac koji je proglasio srpske bekove za najbolje na svijetu i nigdje ga sada. Sve čestitke za pobjedu.
pa znalac vecinu golova su i dali sa bekovskih pozicija, neko tko si ti? :D
IBM

#1333 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by IBM »

riko-ga wrote:nije pisalo nista.Vec vitez na konju sa ljiljanima zadaje udarac kopljem orlu sa 4 s.Extra trans.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Baltazar_khan

#1334 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Baltazar_khan »

riko-ga wrote:Baltazar hajde molim te ko Boga ohladi malo.Hajde sviju ti tvoi.Jer ovo sto ti pricas nema ama bas nikakve veze sa pamecu.Idi negdje samo ostavi na miru tu svoju tastaturu.Bicu ti zahvalan.
Ima itekakve veze, ali nažalost, ti to ne kontaš :oops:

A baš bi bio sretan kad bi skontao :wink:
Šaner

#1335 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Šaner »

Baltazar_khan wrote:
Šaner wrote: ma ja trebali su za prijateljsku bracu navijat kao ovi iz rs :x ...jarane jesi to spavao zadnjih 20 godina pa ne kontas?! danas je bilo dosta publike koja je izgubila svoje najmilije u ratu i za njih je ova pobjeda vaznija nego protiv bilo koje ekipe...vidjet ces u nisu tek kako se posvecuju pjesme srebrenici,sarajevu,dabicu i ostaloj kompaniji,bice isto kao na marakani...nama svaka cast i za mene je tahirovic bio "the man of the match"..
Šaneru, jel se mi moramo spuštati na onaj nivo koji se spuštaju ovi iz RS-a? A posebno na one iz Niša?

Znaš, ovo je sport, ovo nije rat. Nećeš mi ti govoriti kontam li ili ne. Zašto onda ne dižeš glas kad se ovi isti na tribinama opijaju uz pjesme srbijanskih pjevaljki i pjevača?

I bilo je dosta igrača koji su srpske nacionalnosti u nacionalnom BH dresu. Stojanović je bio jedan od najboljih večeras, a rodio se u Srbiji.
taj njihov nivo je tesko dostici...kako ti znas da li se opijaju ili idu u dzamiju?svaka cast stojanovicu,martinovicu i svim nasim igracima veceras..cak su igraci srbije aplaudirali nasoj publici...vjeruj mene nervira ova negativa koja ubija..veceras smo pobjedili i utakmica je prosla bez ijednog incidenta...ali opet se trazi dlaka u jajetu...
BSn

#1336 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by BSn »

O ozbiljnosti bh. reprezentacije, dovoljno govori cinjenica da im je drzavni grb na dresu "naopako" postavljen (flip horizontal :D ).

P.S. Svaka im cast na pobjedi, zadrzali su realne sanse za trece mjesto. :bih: Usput, pobjeda nad Srbijom donosi posebnu draz. :D
Last edited by BSn on 19/03/2009 23:00, edited 2 times in total.
zoka213

#1337 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by zoka213 »

paja_patak wrote:
zoka213 wrote:Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. Sad da li će to biti dovoljno za revanš vidjećemo ali svaka čast za tekmu. Uzgred bio je neki znalac koji je proglasio srpske bekove za najbolje na svijetu i nigdje ga sada. Sve čestitke za pobjedu.
pa znalac vecinu golova su i dali sa bekovskih pozicija, neko tko si ti? :D
:D
riko-ga

#1338 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by riko-ga »

Baltazar_khan wrote:
riko-ga wrote:Baltazar hajde molim te ko Boga ohladi malo.Hajde sviju ti tvoi.Jer ovo sto ti pricas nema ama bas nikakve veze sa pamecu.Idi negdje samo ostavi na miru tu svoju tastaturu.Bicu ti zahvalan.
Ima itekakve veze, ali nažalost, ti to ne kontaš :oops:

A baš bi bio sretan kad bi skontao :wink:

Dobro neka ti znas ali samo idi malo vidi imali sta vani.Provjeri da nema ko u garazi.Bilo sta radi samo pusti nas da se radujemo pobjedi BOSNE I HERCEGOVINE nad srbijom...................................................
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1339 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by hrasno38 »

Bez obzira koliko mi je bio sjeban dan, koliko smo vise manje svi sjebani raznoraznim zivotnim pitanjima ovo sto se veceras desilo u Skenderiji tj dvorani Mirze Delibasica je nesto sto nam je svima potrebno kao hljeba nasusni. TREBAJU NAM VELIKE POBJEDE!!!! Pobjede od kojih jednostavno od srece moras da zadrhtis jer gledas sto bi Ciro rekao prave lavove na terenu ljude, igrace koji se svim srcem bore sa dres reprezentacije. Ja nikada necu prihvatiti nametnuto misljenje da je neko apsolutno bolji od nas i da je apsolutni favorit u bilo kojem sportu a ponajmanje u rukometu jer ako srpski igraci igraju u jakim klubovima onda boga mi igraju i nasi, ako su njihovi extra igraci onda ni nasi nisu nista manje extra. Uvijek nam je za ovakve pobjede falilo ono nesto malo, uvijek smo govorili pa dobro to je bolja reprezentacija itd id. Veceras nam nije falilo ni malo niti ono sto sam ja vidio je Srbija nesto bolja reprezentacija. Kad imas fer i posteno sudjenje, motivrane igrace i nevjerovatno korektno navijanje onda mi vise nismo slabija reprezentacija nego samo ravnopravna. Ova pobjeda ne znaci da cemo mi ici ne Evropsko prvenstvo ali je ova pobjeda pokazala da mi definitivno imamo momke koji mogu da dobiju svakoga ali na zalost i da izgube od svakoga. Ov veceras je za mene bila kao terapija a osjecam da ce biti ista terapija 28.03 u Belgiji.
Jedino sto nikada necu shvatiti navijace koji dodju na utakmicu i velikim dijelom navijaju umjesto za svoju reprezentaciju protiv suparnicke. Umjesto da se iz grla ori BOSNA iz grla se ori pjesma u kojoj se je.. Srbija. Ma boli me ona stvar za Srbijom kad imam ovako razigranu BiH. Ovo je zaista bila divna vece.
bosanska rijec

#1340 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bosanska rijec »

E jesu ih Bosanci rasturili, svaka cast :bih: :bih: :bih:

igraci i navijaci :thumbup:
Zwanziger

#1341 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

Fantasticna igra nasih. Jedna od boljih posljednjih godina. Tahirovic i Toromanovic svjetska klasa. Za mene dvojica najboljih bh rukometasa. Nema te reprezentacije u kojoj Toromanovic ne bi mogao igrati. Covjek ima max. 1-2 promasaja po utakmici, u odbrani bedem. Njima bih jos dodao Stojanovica. To su trojica koji igraju konstantno, rijetko kad podbace. Martinovic nimalo nije napredovao otkako je otisao u Spaniju. Prije 3-4 godine sam ocekivao da ce biti klasa, međutim ostao je na istom nivou, možda čak i nazadovao. Najveći problem imamo na bekovskim pozicijama. Nemamo nijednog da moze da se vine i zakuca loptu.
bos

#1342 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bos »

Na drugoj temi napisah da ce se naci firauni da pricaju o navijanju. Samo lud i do kraja bezobrazan covjek moze o tome sad da prica. Lud i beskrajno bezobrazan.

Pozdrav za onog patka i njegovu kolijevku i cestitke nasima. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mmostar

#1343 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mmostar »

Jeli se ovom pobjedom BiH plasirala gdje?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1344 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by -LIBERO- »

Ma nasi su odigrali odlicno stvarno,ostavili su srce na terenu Enid je bio fantastican :D :dance:

Malo pred kraj nam je ponestalo daha,imamo kratku klupu,to nam je osnovna mana.. :sad:

Kao sto neko prije vec napisa,da budemo bas dobri trebaju nam tva kvalitetna igraca.
Zao mi je sto ih bas nismo zgazili ono sa +10 :x :D ,jer smo bili u naletu i objektivno smo ih mogli bas zgaziti.
Glavni razlog sto nismo otisli na tih +10 je kratka klupa,na tome se bas treba poraditi :thumbup:

BHF solidno odradjen posao,jezgro grupe ej davalo svoj maksimum,ali sta da se radi kada u vecini utakmice ostali dio sale ih nije prihvatao..ali dobro je bilo
bijelo_dugme

#1345 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bijelo_dugme »

Sto se nikad neigra u Zetri?
burek_in_space

#1346 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by burek_in_space »

bijelo_dugme wrote:Sto se nikad neigra u Zetri?
Prevelika dvorana koja nema akustiku kao Skenderija.
A igralo se protiv Danaca u Zetri prije nekoliko godina i ne vjerujem da bi se atmosfera ikada mogla zagrijati u tolikoj dvorani,kao shto je sluchaj sa Skenderijom.
don vito

#1347 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by don vito »

Ako na ovu pobjedu gledamo samo kao na pobjedu nad Srbijom, sto nije obicna pobjeda, onda OK, hajmo slaviti.
A ako pricamo o utakmici kvalifikacija gdje je cilj otici na Evropsko prvenstvo, onda nema razloga za preveliko slavlje, pogotovo euforiju. Trebali smo pobijediti vecom razlikom! Protivnik katastrofalan, bezidejan i jednolican u napadu, bez najboljeg igraca, sa golmanima koji su se sastajali sa loptom samo kad su je vadili iz mreze.
Mi odlicni i raznovrsni u napadu, 17 odbrana Tahirovica, odlicna krila, domaci teren, publika, da nije bilo nekoliko gluposti Harmandica i Terzica bila bi cista "petica".
I uz takav odnos snaga, gdje nam je sve islo u prilog, mi dobijemo +3, a tri minute prije kraja strepimo kad su dosli na 2 gola. Da Boze da ovo dobro zavrsi u nedjelju ali sumnjam.
Poruka za Velida Spahu: Covjece, ima toliko poslova koje mozes raditi gdje ce tvoji "kvaliteti" doci do izrazaja, mozda, obradjivati zemlju, cuvati ovce, predavati geografiju ili historiju koje si brzopotezno "preko stele" zavrsio da ne dobijes nogu s televizije jer nemas regularnu fakultetsku diplomu. Sto se ne bavis ovim casnim poslovima umjesto sto maltretiras ljude svojim imbecilnim komentarima da moraju smanjiti ton po cijenu da ne slusaju navijanje iz prepune Skenderije. :x
bijelo_dugme

#1348 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bijelo_dugme »

burek_in_space wrote:
A igralo se protiv Danaca u Zetri prije nekoliko godina i ne vjerujem da bi se atmosfera ikada mogla zagrijati u tolikoj dvorani,kao shto je sluchaj sa Skenderijom.
Aha, malo oftopic ali koristil se ta dvorana ikako?
burek_in_space

#1349 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by burek_in_space »

bijelo_dugme wrote:
burek_in_space wrote:
Aha, malo oftopic ali koristil se ta dvorana ikako?
Mislish za rukomet ili inache?!

Zapravo,ne pamtim kada je neki sportski dogadjaj a tiche se dvoranskih sportova,organizovan u Zetri. :-?
cyprus

#1350 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

Naši Srbi pobjedili njihove :D :D . Haha, zajebavam se naravno, svaka čast momcima, još kad bi utakmicu mogli odigrat u istom tempu, bilo bi fino... U Nišu jbg ne očekujem previše, bio bih zadovoljan kad bi izgubili sa manje od 3 gola.

Što se tiče navijanja...ma kako sam očekivo da će biti (ni turske zastave me ne bi iznenadile), nije bilo loše :)
Post Reply