Procitaj sta si napisao za srbija-BiH i Spanija-BiH i vidjet ces da nisi u pravu.. a sad cu ti i reci zasto..nikad_izvini wrote:Ako nije problem, mala hronologija "reprezentativnih uspjeha" :
Fudbal:
BIH-Danska,1:1, korektno suđenje, pun stadion, Jorgensen nam zabio jedan od DVA gola ukupno koja je postigao za reprezentaciju u 60-ak nastupa.Odigrali utakmicu : KATASTROFALNO.
Srbija-BiH,1:0, korektno suđenje, da se ne lažemo, nama treba pobjeda, Barbarez igra štopera, i gle čuda pobjegne mu
Kežman i zabije gol.Odigrali utakmicu: KATASTROFALNO.
Ove kvalilfikacije su propale zbog kiksa sa LITVANIJOM 1:1, odmah nakon poraza od Belgije 1:4,(najbolje utakmice utamice Mpenze nakon pauze od godinu ili dvije zbog povrede), pred praznim Koševom.
Španija-BIH,1:1, dva igrača manje.Halilović isključen zbog ometanja izvođenja faula na sredini terena(levat je bio metar-dva od Španca i kad je ovaj izveo loptu, majmun je postavio nogu, prekinuo izvođenje prekida i dobio karton, drugi žuti je bio za SIMULIRANJE PENALA, umjesto da zabije gol on pada i dobija zasluženo drugi žuti.Bešlijinog prvog žutog se ne sjećam, al se sjećam drugog
žutog kartona, kad je loptu uhvatio sa dvije ruke, dobio drugi žuti i izašao sa terena u roku od 2 sekunde, na KONTRA STRANU, umjesto da se svađa sa sudijom i pređe preko komplet igrališta.Tad smo i fasovali gol.Srbima je isto utakmica produžena za nekih 7-8 minuta protiv Španaca, isključen igrač i NISU PRIMILI GOLMI jesmo.
Sjeća li se ko Baura iz Austrije, 1:1 na Koševu, najniži igrač na terenu nam zabije gol glavom, ili Hercoga u Beču 2:0, sa dva eurogola i povlačenjem iz fudbala nakon te utakmice, ili možda Bilija Dodsa, Škota i eurogola na Koševu 1:2, Ečeberije na Koševu 1:2, pijanog Dedića i 0:1 protiv Grčke na istom stadionu, ni ne spominjem Estonce, Moldavce, Farska Ostvrva bla,bla,bla,bla;
Košarka:
utakmice sa Italijom za prolaz u naredni krug takmičenja, našeg vodstva od 4-5 koševa razlike, minut i nešto prije kraja i naš NAPAD i čuvenog Sanjina Bećiragića, nerezonskog šuta navedenog majmuna, odmah potom izgubljene lopte istog debila i naravno gubitak utamice.Za informaciju, Italija je tada postala ŠAMPION, a mi koji smo ih imali u džepu, otišli kući, mnogo prije![]()
Rukomet:
Norvežana i rekordnih 19:3 nakon prvog poluvremena revanš meča;
Čeha i ispadanja lopti i jedno 4-5 promašenih sedmeraca u prvoj utakmici u Zetri
Šveđana i simultanke nekakvog Dodera
Koliko god nas krali, mi još gore igramo "ključne" utakmice. Ne znaš šta igramo gore, velike ili male utakmicePovremeno bljesnemo, nafuramo se i grubo prizemljenje slijedi po običaju.
Nakon kratkog uvoda, malo o jučerašnjoj utakmici.Idemo drug i ja na tekmu i komentarišemo.Početak utakmice, Skrenderija krcata, našim se ruke i noge oduzele, ispadaju im lopte i Mađari vode sa 3-4 razlikePočela utakmica, mi se pogledali,0:3 gubimo, BEZ ŠUTA PO GOLU
![]()
![]()
![]()
Prva odbrana golmana u 23 MINUTI
![]()
Primamo konstantno golove za igračem više, jednom smo primili DVA GOLA sa igračem više.Fulili 3 ili 4 sedmerca, Mađari nijedan, Tahirović taman odbrani, Mađaru se lopta odbije u ruke i zabije gol.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao, bili smo blizu a falilo nam cijelo vrijeme 5 i VIŠE GOLOVA DA PROĐEMO DALJE.
Navijače razumijem, mada ja nisam gađao, toliko nerviranja, svaki put pred izvorom a nikad da se napijemo vode, i nikad nećemo, tako mi se barem čini.Problem je što sa gađanjem baš i nisu pomogli reprezentaciji, ovi su jadovi jedva čekali kakav kiks i dočekali ga.Sve pada u vodu, sva priča, sav nazovi ugled koji smo stekli, opet na dnu.
Krive su sudije, krivi su Mađari, krivi su UV zraci, krivi su mravi, parket, kurac i palac. A ja bih samo rekao da sreća prati hrabre.
Toliko do mene.
prva je se morala prekinuti zbog svega sto se desavalo na tribinama,gadjanja,provociranja,transparenata,vrijedjanja itd.. al tebi to ocigledno nije jasno.. igraci su odirgali katastrofalno istina.. ali vecina njih je gledala prema nama i sta se desava na nasem dijelu tribine.. zato sto se GOSPODIN BARBAREZ.. vise obracao sudiji da nesto uradi jer su nas gadjali topovskim udarima.. al ti si to vjerovatno sve posmatrao iz svoje tople fotelje.. dok smo mi maltene rat vodili sa cetnicima!!!
Spanija-BiH.. produzetak od 9-10 minuta.. iako APSOLUTNO NIJE BILO POTREBE ZA TIM!!! Sudija te ostetio na sve moguce nacine.. i ti sad pricas o tome kako smi mi podbacili? Cim je Spanija izjednacila bio je kraj tekme? Ko da sam gledao neku utakmicu ove nase lakrdije od lige.. a ne kvalifikacije..
I na svim ostalim tekmama koje si nabrojao.. podbacili su i odigrali katastrofalno.. jer ih je na vecini tih utakmica.. sudija zakidao.. a vala ako si ikad igrao ikakav sport.. i kad ti se desi nepravda.. nesto ti se u glavi okrene i shebe ti moral.. tako da padnes totalno..