jel to više nisam jedini Dinamovac na forumubosna123 wrote:Znas kako se kaze "volim te mama, al' ne vise od Dinama"...
REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
- JohnnyS
#126 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
-
elSaik
#127 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Evo na TVSA u emisiju Uživo u 21 gostovao Ćiro i između ostalih išao prilog iz ISTOČNOG SARAJEVA. Od 6 osoba koje su zaustavljene, 1 muškarac je rekao "niti mi je drago niti mi je krivo", 1 je rekao "odlično su naši odigrali", bračni par i jedan lik su rekli "pratisli smo, dobro su odigrali", a jedan je rekao "Srbin sam, ali sam i igrao na kladionici i navijao za BiH". Posljednji je na upit da li bi dobri rezultati reprezentacije mogli uticati da odnosi među ljudima poprave, odgovorio sa "100%, siguran sam u to."
- burek_in_space
#128 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ima li repriza te emisije?!elSaik wrote:Evo na TVSA u emisiju Uživo u 21 gostovao Ćiro i između ostalih išao prilog iz ISTOČNOG SARAJEVA. Od 6 osoba koje su zaustavljene, 1 muškarac je rekao "niti mi je drago niti mi je krivo", 1 je rekao "odlično su naši odigrali", bračni par i jedan lik su rekli "pratisli smo, dobro su odigrali", a jedan je rekao "Srbin sam, ali sam i igrao na kladionici i navijao za BiH". Posljednji je na upit da li bi dobri rezultati reprezentacije mogli uticati da odnosi među ljudima poprave, odgovorio sa "100%, siguran sam u to."
Ne pratim TVSA redovno pa nemam pojma.
-
barby02
#129 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ja razumijem zelju postavljaca teme, sta zeli da sazna ali naslov je trebao biti Hercegovackih Hrvata . Ja sam sinoc vozila u koloni i najtuznije mi je bilo sto nemam zastavu Ljiljana. Ja tu zastavu volim a ova japansko- morska mi nije po cejfu
I kupicu je cim odem na Carsiju, da je spremna za svaku narednu. . .
Nisam vidjela ni jednu Tursku zastavu i sve je bilo OK. Ali posto raja stalno komentarisu Cirino hrvatstvo, Marijanovo srpstvo, vise mi ide na neku stvar. .i STA MISLE o pobjedi, jesu li se ukakali od zavisti, jesu li ostrili nozeve itd. . ama hajmo prihvatiti budizam, svi redom i eto srece i rahatluka
Nisam vidjela ni jednu Tursku zastavu i sve je bilo OK. Ali posto raja stalno komentarisu Cirino hrvatstvo, Marijanovo srpstvo, vise mi ide na neku stvar. .i STA MISLE o pobjedi, jesu li se ukakali od zavisti, jesu li ostrili nozeve itd. . ama hajmo prihvatiti budizam, svi redom i eto srece i rahatluka
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#130 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Gledala sam i ja TVSA.
Bilo mi je posebno drago kada je onaj prosjedi ciko(
) rekao:"A naravno da sam navijao, ja za koga cu drugog?"
I onaj sto rece da je Srbin al gleda i navija, kaze jedva ceka utakmica sa Turcima
Bas je bila super emisija, zvala raja samo sto ne placu, a i Ciro sa njima al bas ono od srca
Mislim da je Ciro fakat uradio veliku stvar, ja nisam imala pojma da bi neko otamo navijao za nas

Meni je srce ovih nekoliko dana bas bilo puno neke srece i ponosa
Bilo mi je posebno drago kada je onaj prosjedi ciko(
I onaj sto rece da je Srbin al gleda i navija, kaze jedva ceka utakmica sa Turcima
Bas je bila super emisija, zvala raja samo sto ne placu, a i Ciro sa njima al bas ono od srca
Mislim da je Ciro fakat uradio veliku stvar, ja nisam imala pojma da bi neko otamo navijao za nas
-
bosna123
#131 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Za Dinamo navijam jedino kad se s burazom i rodjacima nadjem, pa znam sve te folove...JohnnyS wrote:jel to više nisam jedini Dinamovac na forumubosna123 wrote:Znas kako se kaze "volim te mama, al' ne vise od Dinama"...
Kad se bilo mladje islo se i na utakmice, al' na obnovljenom Maksimiru jos nisam bila... Inace, Zeljo...
-
hamoo
#132 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
nego došao danas visoki predstavnik kod špirića da mu čestita jučerašnju pobijedu i to sa šalom BiH oko vrata
a ovaj se unezgodio ne zna šta će
momci su odlično igrali i znam da je mnogima u ovoj zemlji bilo drago u srijedu
a ovaj se unezgodio ne zna šta će
momci su odlično igrali i znam da je mnogima u ovoj zemlji bilo drago u srijedu
-
elSaik
#133 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pojma nemam, drug.burek_in_space wrote:Ima li repriza te emisije?!elSaik wrote:Evo na TVSA u emisiju Uživo u 21 gostovao Ćiro i između ostalih išao prilog iz ISTOČNOG SARAJEVA. Od 6 osoba koje su zaustavljene, 1 muškarac je rekao "niti mi je drago niti mi je krivo", 1 je rekao "odlično su naši odigrali", bračni par i jedan lik su rekli "pratisli smo, dobro su odigrali", a jedan je rekao "Srbin sam, ali sam i igrao na kladionici i navijao za BiH". Posljednji je na upit da li bi dobri rezultati reprezentacije mogli uticati da odnosi među ljudima poprave, odgovorio sa "100%, siguran sam u to."
Ne pratim TVSA redovno pa nemam pojma.
I što lady reče umalo da zaplaču. Ja sam od jutros par puta suzu pustio.
edit: A ide prilog sa Špirićem kako pametuje, kad će Ćiro na to... posmatra i posmatra i onda mirno "možda vam se neće dopasti moj odgovor, ali ovaj mi se čovjek nimalo ne sviđa."
-
rihakm
#134 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
kako god ciro bolji od visokog predstavnika...haj da vidimo i to cudo!
-
sanasa
#135 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Evo ja cu gledati iz ugla nekog ko ima veze s Turskom, moj djed je iz Turske volim tu zemlju govorim taj jezik itd...ali ali, nikad se ne bih ogrnula zastavom Turske u svojoj zemlji (BIH) niti bi se radovala na taj nacin kao kad pobjedi moja zemlja...kad su igrali protiv Hrvatske nisam ni za koga navijala ali bi voljela da je pobjedila Hrvatska jer je bolji tim...i mediji doprinose hmmm nekim situacijama.Poslije utakmice u Genku jedna TV kuca intervjuise navijaca sa ulica Sarajeva koji nosi sesir sa bojama turske zastave??!Nigdje veze!! Od tolikih navijaca bas njega izabrali..Ma daj!!!
- burek_in_space
#136 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
elSaik wrote:
Pojma nemam, drug.
I što lady reče umalo da zaplaču. Ja sam od jutros par puta suzu pustio.
edit: A ide prilog sa Špirićem kako pametuje, kad će Ćiro na to... posmatra i posmatra i onda mirno "možda vam se neće dopasti moj odgovor, ali ovaj mi se čovjek nimalo ne sviđa."
E nadjoh ja,ako koga josh interesuje..repriza je sutra u 12:10.
Ma Ciro je za*eban igrach!
- ladyblue18
#137 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Valentina za predsjednika
Nego sta je tacno rekao Spiricu i ovaj njemu?
To nisam cula ni vidjela, samo mi rekose da je Spiric rekao nesto kako ne treba praviti sada kic tako nesto
Nista ga ne kontam
Ako mu se ne svidja, sta je onda slao cestitku uopste?
Nego sta je tacno rekao Spiricu i ovaj njemu?
To nisam cula ni vidjela, samo mi rekose da je Spiric rekao nesto kako ne treba praviti sada kic tako nesto
Nista ga ne kontam
Ako mu se ne svidja, sta je onda slao cestitku uopste?
- Distortion
#138 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Idu mi na qrac ovi sa zastavama Turske, Arpske zastave i sve sto nema veze sa nasom drzavnom. Musliman jesam ali brate moze se i bez tih zastava. Onaj zamotao zelenu zastavu na glavu i drzi pivu u ruci, nidje veze. Bio je jedan stand na zapadnoj tribini, vehabijski, prodaju takve zastave Boze sacuvaj. Mislim da takvim zastavam nije mjesto na stadionu i da cemo jednom to shvatiti, ali je tesko objasnit shabanima koji dolaze sa strane iz kojekakvih mjesta, nabave kartu i kontaju da su glavni ako nabiju cirkusku kapu, 1 sal oko vrata, 2 oko ruku 1 oko struka i jos jedan oko jedne noge
ofarban u zuto plavo ne mozes da vjerujes
al hajd jbga njima je dozivljaj kad dodju pa moraju bit zapazeni...
Hrvati i Srbi nek navijaju za koga hoce, njihovo demokratsko pravo i niko ih ne moze natjerati da navijaju za BiH. Za BIH igraju sva tri naroda, nadam se da ce tako i ostati a da ce kriterij bit iskljucivo kvalitet igraca. Ponosan sam sto danas mogu gledati Edina Zvjezdana Marka kung fu Pandzu zajedno kako se bore za dres.
Hrvati i Srbi nek navijaju za koga hoce, njihovo demokratsko pravo i niko ih ne moze natjerati da navijaju za BiH. Za BIH igraju sva tri naroda, nadam se da ce tako i ostati a da ce kriterij bit iskljucivo kvalitet igraca. Ponosan sam sto danas mogu gledati Edina Zvjezdana Marka kung fu Pandzu zajedno kako se bore za dres.
-
sasa_t
#139 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Eh ovako...
davno sam se prestao orijentisati po bilo kojoj osnovi jer to u konacnici nigdje ne vodi.
Sinoc sam bio jedan od 16 000 sretnika koji su imali ulaznicu za onaj velicanstveni dogadjaj i velicanstvenu predstavu nasih igraca. Dugo nisam bio ponosniji na navijace koji niti jednu petardu nisu bacili, na himni je bio aplauz, dakle sve po pravilima.
Odnos mene kao "nebosnjaka" prema ovoj reprezentaciji je kao prema reprezentaciji moje zemlje u kojoj sam rodjen i kojoj zivim. Reprezentaciji koja i od ratnih dana je znacila samo fudbal i nista vise. Sem u jednom momentu ali o tome kasnije.
Problem se javlja medjutim u odredjenom svojatanju i nametanju drugim narodima u ovoj drzavi. Svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj stav. Moj stav je da situaciju iz ove reprezentacije u kojoj Mirko, Zvjezdan, Emir, Nenad i Džemal rade zajedno u interesu kolektivnog dobra. U interesu da svima bude bolje i da svi budu sretniji. Dakle kvalitetom za opsti dobrobit. A ko smo i sta smo svako ima pravo da zadrzi. Tako se Mirko krsti cijelom rukom, Nenad sa tri prsta, a Safet prouci Fatihu na sesnestercu i svi sretni. Tri Boga rade za jednu reprezentaciju
Medjutim radi se u slucajevima npr. Mostara, Viteza, Busovace i ostalim ratom pogodjenim mjestima u kojim nakon pobjede nekolicina alkoholiziranih navijaca ide da jebe mater ovim drugim iz apsolutno nefudbalskih razloga. Dakle za mene to nije fudbalski navijac nego sovinista, nacionalista i pijani kreten koji ide da srusi umjesto da ide da se provede pa na spavanje ujutru da gradi.
Nadalje, sto se tice reprezentacije ovo mi se nikako ne svidja http://i518.photobucket.com/albums/u349 ... rez6dc.jpg
ne zato sto Sergej nosi amblem koji nosi, nego zato sto predstavlja na slici jednu od tri zaracene strane. Rat je bio i mjesta da se licna i svaka druga stajalista brane su sudovi i istorijske institucije. Nikako pred medijima u kojima je zbog paznje drzavnog tima. Taj tim na papiru pripada i Srbima i Hrvatima i svaka ovakva situacija pogorsava odnose u ovoj drzavi. Jer kako ocekujete da neko kome je otac poginuo u srpskoj ili hrvatskoj vojsci navija za reprezentaciju u kojoj, doduse bivsi, kapiten nosi ovakvu jaknu.
Pored svake kritike Sergej je veliki covjek i veliki fudbaler nazalost on je ovom slucaju bio "primjer kako ne treba"!
Primjer kako treba je opet Sergej Barbarez, koji je pored silnih prijetnji odlucio zaigrati za svoju reprezentaciju i pokazati kako se voli svoja zemlja! Pokazati da pored svih prijetnji ona okrugla lopta kad je ubacis u gol je najjace oruzije i najjaci promotor!
davno sam se prestao orijentisati po bilo kojoj osnovi jer to u konacnici nigdje ne vodi.
Sinoc sam bio jedan od 16 000 sretnika koji su imali ulaznicu za onaj velicanstveni dogadjaj i velicanstvenu predstavu nasih igraca. Dugo nisam bio ponosniji na navijace koji niti jednu petardu nisu bacili, na himni je bio aplauz, dakle sve po pravilima.
Odnos mene kao "nebosnjaka" prema ovoj reprezentaciji je kao prema reprezentaciji moje zemlje u kojoj sam rodjen i kojoj zivim. Reprezentaciji koja i od ratnih dana je znacila samo fudbal i nista vise. Sem u jednom momentu ali o tome kasnije.
Problem se javlja medjutim u odredjenom svojatanju i nametanju drugim narodima u ovoj drzavi. Svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj stav. Moj stav je da situaciju iz ove reprezentacije u kojoj Mirko, Zvjezdan, Emir, Nenad i Džemal rade zajedno u interesu kolektivnog dobra. U interesu da svima bude bolje i da svi budu sretniji. Dakle kvalitetom za opsti dobrobit. A ko smo i sta smo svako ima pravo da zadrzi. Tako se Mirko krsti cijelom rukom, Nenad sa tri prsta, a Safet prouci Fatihu na sesnestercu i svi sretni. Tri Boga rade za jednu reprezentaciju
Medjutim radi se u slucajevima npr. Mostara, Viteza, Busovace i ostalim ratom pogodjenim mjestima u kojim nakon pobjede nekolicina alkoholiziranih navijaca ide da jebe mater ovim drugim iz apsolutno nefudbalskih razloga. Dakle za mene to nije fudbalski navijac nego sovinista, nacionalista i pijani kreten koji ide da srusi umjesto da ide da se provede pa na spavanje ujutru da gradi.
Nadalje, sto se tice reprezentacije ovo mi se nikako ne svidja http://i518.photobucket.com/albums/u349 ... rez6dc.jpg
ne zato sto Sergej nosi amblem koji nosi, nego zato sto predstavlja na slici jednu od tri zaracene strane. Rat je bio i mjesta da se licna i svaka druga stajalista brane su sudovi i istorijske institucije. Nikako pred medijima u kojima je zbog paznje drzavnog tima. Taj tim na papiru pripada i Srbima i Hrvatima i svaka ovakva situacija pogorsava odnose u ovoj drzavi. Jer kako ocekujete da neko kome je otac poginuo u srpskoj ili hrvatskoj vojsci navija za reprezentaciju u kojoj, doduse bivsi, kapiten nosi ovakvu jaknu.
Pored svake kritike Sergej je veliki covjek i veliki fudbaler nazalost on je ovom slucaju bio "primjer kako ne treba"!
Primjer kako treba je opet Sergej Barbarez, koji je pored silnih prijetnji odlucio zaigrati za svoju reprezentaciju i pokazati kako se voli svoja zemlja! Pokazati da pored svih prijetnji ona okrugla lopta kad je ubacis u gol je najjace oruzije i najjaci promotor!
- Distortion
#140 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Nesto nisam siguran u vezi ove slike, kad je izasla neko je rek'o da je montaza, da grba nije bilo uopste. Neznam jel istina il ne? 
-
mili988
#141 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
ta slika sa Barbarezom je namjestena..neko je ubacio amblem Armije BIH....
-
sasa_t
#142 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
U svakom slucaju nije potrebna u ovoj situaciji...
- lerdi
#143 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Sale brate ova slika je montaža, tačnije grb je montaža. Barba je previše pametan čovjek da bi nešto ovako uradio, a ovakva slika služi debilima da bi oni kao pokazali nešto.
- BHCluster
#144 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pa jesuli Bosnjake ti isti sto im Turske zastave smetaju optuzili i govorili da su Turci i da idu ratovati protiv Turaka pa eto trazili su neka gledaju.frakson wrote:... reci cu ovako, u podjeljenom gradu su navijaci BiH u nekoliko navrata dolazili u dio garada sa "hrvatskom" vecinom i pored pejsme skandirali "ovo je bosna"
Nikom nije falila dlaka sa glave,(a moglo se svasta desit) jer sam se raspito ... ali ono sto smeta,(hrvatima i srbima) a saznao sam u razgovorima je da se stavljaju turske zastave ... nide veze, pokusavam zamislit BiH tastavu u Istambulu![]()
![]()
... ovo je samo jedan primjer ...
E to su te stvari koje svima smetaju ... i da se prestanemo folirat.
Da li su to usamljeni slucajevi - nisu, pokazalo je proslo prvenstvo ...
Kako da se stvari promjene ... POJMA NEMAM, ali sam siguran da je ovo ogroman problem jer ako se u sportu , muzici stvaraju podjele SA OBE STRANE ovo lagano postaje utopija.
Ali cestite Ciri i igracima!
Last edited by BHCluster on 03/04/2009 00:55, edited 1 time in total.
-
fixer
#145 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
lady, koliko nas god ubjedjivali, dijelili, svadjali medjusobno, nemoj nikad da kazemo "otamo", jer na taj nacin pristajemo na njihovu podjelu. uspjeli su da ucine da nam ova podjela izgleda prirodno, cak stavise, navikli smo se na njuladyblue18 wrote:Gledala sam i ja TVSA.
Bilo mi je posebno drago kada je onaj prosjedi ciko() rekao:"A naravno da sam navijao, ja za koga cu drugog?"
![]()
![]()
I onaj sto rece da je Srbin al gleda i navija, kaze jedva ceka utakmica sa Turcima![]()
Bas je bila super emisija, zvala raja samo sto ne placu, a i Ciro sa njima al bas ono od srca![]()
Mislim da je Ciro fakat uradio veliku stvar, ja nisam imala pojma da bi neko otamo navijao za nas![]()
- lerdi
#146 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Pa mi smo Turci? AaaaaaaaaaaaaaaaaaBHCluster wrote:Pa jeuli Bosnjake ti isti sto im Turske zastave smetaju optuzili i govorili da su Turci i da idu ratovati protiv Turak pa eto trazilisu neka gledaju.frakson wrote:... reci cu ovako, u podjeljenom gradu su navijaci BiH u nekoliko navrata dolazili u dio garada sa "hrvatskom" vecinom i pored pejsme skandirali "ovo je bosna"
Nikom nije falila dlaka sa glave,(a moglo se svasta desit) jer sam se raspito ... ali ono sto smeta,(hrvatima i srbima) a saznao sam u razgovorima je da se stavljaju turske zastave ... nide veze, pokusavam zamislit BiH tastavu u Istambulu![]()
![]()
Kako da se stvari promjene ... POJMA NEMAM, ali sam siguran da je ovo ogroman problem jer ako se u sportu , muzici stvaraju podjele SA OBE STRANE ovo lagano postaje utopija.
Pa je oni su nam rekli da smo Turci i mi smo sad Turci. To je to. To ti je ona: "Kad ti trojica kažu da si pjan lezi i valjaj se"
- BHCluster
#147 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Vjerujem da pojedini misle da jesu Turci ali u vecini slucajeva je samo prkos nista drugo.lerdi wrote:Pa mi smo Turci? AaaaaaaaaaaaaaaaaaBHCluster wrote:Pa jeuli Bosnjake ti isti sto im Turske zastave smetaju optuzili i govorili da su Turci i da idu ratovati protiv Turak pa eto trazilisu neka gledaju.frakson wrote:... reci cu ovako, u podjeljenom gradu su navijaci BiH u nekoliko navrata dolazili u dio garada sa "hrvatskom" vecinom i pored pejsme skandirali "ovo je bosna"
![]()
Pa je oni su nam rekli da smo Turci i mi smo sad Turci. To je to. To ti je ona: "Kad ti trojica kažu da si pjan lezi i valjaj se"
- ladyblue18
#148 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
to je vise mahinalno i naviknuto.fixer wrote:lady, koliko nas god ubjedjivali, dijelili, svadjali medjusobno, nemoj nikad da kazemo "otamo", jer na taj nacin pristajemo na njihovu podjelu. uspjeli su da ucine da nam ova podjela izgleda prirodno, cak stavise, navikli smo se na njuladyblue18 wrote:Gledala sam i ja TVSA.
Bilo mi je posebno drago kada je onaj prosjedi ciko() rekao:"A naravno da sam navijao, ja za koga cu drugog?"
![]()
![]()
I onaj sto rece da je Srbin al gleda i navija, kaze jedva ceka utakmica sa Turcima![]()
Bas je bila super emisija, zvala raja samo sto ne placu, a i Ciro sa njima al bas ono od srca![]()
Mislim da je Ciro fakat uradio veliku stvar, ja nisam imala pojma da bi neko otamo navijao za nas![]()
nazalost stanje jest takvo. Ali nadam se da jednog dana nece biti
- lerdi
#149 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Po meni nema tu prkosa, odnosno neki misle da je to prkos, nego se tu radi o gluposti. Kad ti neko kaže da si nešto, a ti iz "prkosa" potvrđuješ nešto što nema veze sa stvarnošću po meni si glup. Kratko i jasno. I samo Vi prkosite. Upravo im tako i dajete pravo da pričaju da smo Turci.BHCluster wrote:Vjerujem da pojedini misle da jesu Turci ali u vecini slucajeva je samo prkos nista drugo.lerdi wrote:Pa mi smo Turci? AaaaaaaaaaaaaaaaaaBHCluster wrote:[
Pa jeuli Bosnjake ti isti sto im Turske zastave smetaju optuzili i govorili da su Turci i da idu ratovati protiv Turak pa eto trazilisu neka gledaju.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#150 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
oho vam se oho 
(rode, dje si bio do sad)
(rode, dje si bio do sad)