Repozicionisanje i ponovno promišljanje mjesta čovjeka u ovom svijetu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
R A V E N

#1 Repozicionisanje i ponovno promišljanje mjesta čovjeka u ovom svijetu

Post by R A V E N »

Dakle, kao što naslov kaže, cilj je krenuti od potpuno praznih pozicija i ponovo osmisliti poziciju čovjeka u ovom svijetu ovdje, u materijalnom svijetu gdje su fizikalni zakoni fundamentalni. I tu ne bi bježali niti se skrivali od života, bez obzira koliko mračan, težak i brutalan on bio.

Bilo bi to mjesto čovjeka smještenog u realnu, naturalnu okolinu ove planete, a sve kao dio cijelog univerzuma, uređenog fizikalnim zakonima i brutantnom materijom.

A to da su zablude kao judaizam, kršćanstvo, islam, demokratija i feminizam upropastili ljudska bića, JESU! I iza toga ja stojim, bez obzira koliko se uklanjale moje teme i brisale moje poruke.
R A V E N

#2 Re: Repozicionisanje i ponovno promišljanje mjesta čovjeka u ovom svijetu

Post by R A V E N »

Evo baš sad upalih TV i vidim neki, izgleda feministički, skup o uznemiravanju žena u medijima. Iz konteksta se vidi da ih uznemiravaju njihove muške kolege.

Znači svi ti muški feministi/cuckoldi/ljevičari koji su navodno "OK muškarci" su ispali ljigavci i nametljivci, dok u medijima bombarduju nas s desna da ugrožavamo žene. :lol: :lol: :lol:

A inače, biti novinar je danas isto kao biti i ljevičar.

Nego hajmo ozbiljno da govorimo. Ako te je stvarno neko uznemiravao na radnom mjestu, otiđi kod glavnog urednika ili urednice i razgovaraj sa njim. Ili ga snimi dok ti to radi, pa pokaži snimak. Doduše, mogu tebe optužiti za tzv. "neovlašteno elektronsko snimanje" (još jedan razlog da se bude sumnjičav prema policiji, sudstvu i državi, ne znam zašto ih vi ovdje na forumu glorificirate tako. Ali to je posebna priča.)

Ili te je strah reperkusija? Onda neka se sakupi vas pet kolegica i zajedničkim snagama otiđite i prijavite ga.

Inače ne znam šta da kažem. Da vas mi štitimo? Evo, platite meni 150 KM :thumbup: pa ću vam ja pružiti zaštitu i podršku neko vrijeme. Imate toliko para, valjda ste zaposlene i emancipirane feministkinje. :lol: :lol: :lol:

Neophodno je ponuditi zdravu alternativu ljudima i ženama, a ne da postaju žrtve ljevice i feminizma. Zato bi trebali da se priklone nama s desna. :)
Post Reply