Reportaža o M.C. Vukovi iz Livna, ARTE (FR/DE) kanal

Podforum za motocikliste...
Post Reply
TouringBiker
Posts: 1271
Joined: 03/04/2013 21:52
Grijem se na: Struju

#1 Reportaža o M.C. Vukovi iz Livna, ARTE (FR/DE) kanal

Post by TouringBiker »

Jako zanimljivo za pogledati... Hercegovci se proslaviše svojim jedinstvom, organizovanošću i humanitarnim aktivnostima, dok će se bikeri sa ove strane Ivana u nekoj sličnoj reportaži na zajedničkom kanalu dvaju najvećih europskih nacija pojaviti malo morgen (a ni tada :roll: )

https://www.youtube.com/watch?v=8Bi-q5RPKAM
User avatar
braca
Posts: 854
Joined: 08/08/2005 14:56

#2 Re: Reportaža o M.C. Vukovi iz Livna, ARTE (FR/DE) kanal

Post by braca »

TouringBiker wrote:Jako zanimljivo za pogledati... Hercegovci se proslaviše svojim jedinstvom, organizovanošću i humanitarnim aktivnostima, dok će se bikeri sa ove strane Ivana u nekoj sličnoj reportaži na zajedničkom kanalu dvaju najvećih europskih nacija pojaviti malo morgen (a ni tada :roll: )

https://www.youtube.com/watch?v=8Bi-q5RPKAM
Pa ako je tako lose sa ove strane Ivana, zasto ti ne organizujes neku pedersku motorijadu ili humanitarnu akciju, to je sada "in", a ti bi se tu dobro snasao?

Pa ako je tako lose sa ove strane Ivana, zasto ti ne odselis u Livno i ne vozas se tamo? Ti si Musliman, jel' de? Znas kako bi te divno prihvatili u Livnu, gradu koji je jedan od rijetkih gradova na svijetu sa "aparthedom", rame uz rame sa Sjevernom Irskom gdje protestantska djeca idu u skolu jednom stranom ulice, a katolicka djeca idu u skolu drugom stranom ulice. Tako ti je i u Livnu, muslimanska djeca idu u jednu skolu, a katolicka djeca u drugu. To ti je empirijska cinjenica i zove se popularno "Dvije skole pod jednim krovom", jedni ulaze na glavni ulaz, velika kapija, drugi ulaze sa zadnje strane, kroz ogradu. Pogodi koji su koji?

Divno zar ne, brinu se za konje, ali za ljude - ne!
User avatar
DaysleepeR
Posts: 14837
Joined: 29/05/2003 00:00
Location: Rajvosa

#3 Re: Reportaža o M.C. Vukovi iz Livna, ARTE (FR/DE) kanal

Post by DaysleepeR »

M.C. Vukovi Livno više ne postoji. Postoji M.K. Vukovi Livno.
Post Reply