Reparirani/polovni laptopi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rizibizi

#1 Reparirani/polovni laptopi

Post by rizibizi »

Skontam da mi je kupovina novog laptopa koji samo treba da bude laptop i nista vise neisplativa totalno. Kao alternativu skontam da bi mi najbolja varijanta bila kupovina jednog repariranog polovnog laptopa iz EU zemalja. Kakva su vasa iskustva, preporuke, iskustva sa garancijom nakon kupovine, cijenama i sve sto ide. Znaci ne interesuje me polovan laptop od 100-1500 nego max 500 KM.
vicious

#2 Re: Reparirani/polovni laptopi

Post by vicious »

rizibizi wrote:Skontam da mi je kupovina novog laptopa koji samo treba da bude laptop i nista vise neisplativa totalno. Kao alternativu skontam da bi mi najbolja varijanta bila kupovina jednog repariranog polovnog laptopa iz EU zemalja. Kakva su vasa iskustva, preporuke, iskustva sa garancijom nakon kupovine, cijenama i sve sto ide. Znaci ne interesuje me polovan laptop od 100-1500 nego max 500 KM.
Ja sam uzeo ženi svojevremeno neki refurbished HP Elitebook u Mediamarketu, ima ja mislim oko 2 godine. Koristi ga uglavnom za office i standardno internet, znači ništa prezahtjevno. Ne znam sad napamet reći tačno koji je model, znam da je i5, 4 GB RAMa, HDD 320 GB. I došao na njemu Win 10 instaliran, radi update sve normalno. Bio je fino očuvan primjerak, robusno metalno kućište.

Koštao je koliko se sjećam nešto ispod 500 KM, nikad nikakvog problema nije bilo. U zadnje vrijeme ga sve više djeca koriste, ali radi i dalje bez problema.

Sad se sjetih, ipak je bio jedan problem: kad je priključen mrežni kabal nikako nije htio pokrenuti windows, samo upadne u endless loop. Čim se išteka kabal, windows se pokrene normalno. Ne znam sad je li neki hardverski feler ili je do kakvog drivera, nije mi se dalo peglati s tim kad je svakako stalno na wifiju.

Sve u svemu, sasvim pristojan laptop za te pare.
semirsar

#3 Re: Reparirani/polovni laptopi

Post by semirsar »

rizibizi wrote:Skontam da mi je kupovina novog laptopa koji samo treba da bude laptop i nista vise neisplativa totalno. Kao alternativu skontam da bi mi najbolja varijanta bila kupovina jednog repariranog polovnog laptopa iz EU zemalja. Kakva su vasa iskustva, preporuke, iskustva sa garancijom nakon kupovine, cijenama i sve sto ide. Znaci ne interesuje me polovan laptop od 100-1500 nego max 500 KM.
https://min.ba/
https://technomin.olx.ba/
https://www.olx.ba/profil/dopertech/aktivni

ovaj prvi, technomin, se pravo pokazao, nekoliko kolega u firmi kupilo lapase i svi vec nekoliko godina rade bez problema.
rizibizi

#4 Re: Reparirani/polovni laptopi

Post by rizibizi »

E super hvala, gledam ovaj technomin daju godinu dana garancije, pristojne cijene iako nije neki grandiozan izbor modela ima se sta izabrati. Ja sam gledao http://www.intelcom.ba/ cijene su nesto vise, od konkurencije samo ne znam koliko su ocuvani laptopi. Hoce mi nesto biti kad na piku pitam u kakvom je stanju laptop a lik krene s pricom brate, jarane, pasa sta hoces za te pare ne mozes nista novo kupiti. E da ulazio sam i u BNC na Ciglanama i onako izmedju ostalog pitam imaju li polovnih 17" laptopa kaze frajer imamo jedan DELL ili HP cini mi se ne sjecam se 1400 KM, izasao sam iz radnje kao Alan Ford u zen fazi. :run: Doper mi je negdje na FB izletio ali su oni iz Kiseljaka pa bih morao neki izlet vikendom organizovati da ih obAdjem. Hvala ljudi u svakom slucaju
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5 Re: Reparirani/polovni laptopi

Post by arman1 »

rizibizi wrote:E super hvala, gledam ovaj technomin daju godinu dana garancije, pristojne cijene iako nije neki grandiozan izbor modela ima se sta izabrati. Ja sam gledao http://www.intelcom.ba/ cijene su nesto vise, od konkurencije samo ne znam koliko su ocuvani laptopi. Hoce mi nesto biti kad na piku pitam u kakvom je stanju laptop a lik krene s pricom brate, jarane, pasa sta hoces za te pare ne mozes nista novo kupiti. E da ulazio sam i u BNC na Ciglanama i onako izmedju ostalog pitam imaju li polovnih 17" laptopa kaze frajer imamo jedan DELL ili HP cini mi se ne sjecam se 1400 KM, izasao sam iz radnje kao Alan Ford u zen fazi. :run: Doper mi je negdje na FB izletio ali su oni iz Kiseljaka pa bih morao neki izlet vikendom organizovati da ih obAdjem. Hvala ljudi u svakom slucaju
Malo je obajatilo ali slobodno idi u Intelcom. Nedavno sam od njihpazario Dell Precision. Prije toga sam od njih u par navrata uzimao mašeine(Lenovo, HP, Siemens i sl). Nikad nisam imao problema i uglavnom sam mašine kutarisao kad im perfomanse više nisu zadovoljavale moje potrebe.
Daju pisanu garanciju godinu dana. Treba li ti više?
rizibizi

#6 Re: Reparirani/polovni laptopi

Post by rizibizi »

Sve zavisi sta covjek hoce. Postujem godinu dana pisane garancije, ali su im cijene vise u odnosu na ove koji daju par mjeseci garancije. Nisam bas siguran isplati li mi se dati 50 ili vise KM na laptop od par stoja samo zato sto ima malo duzu garanciju.
Post Reply