Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_vrata

#1 Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

Molim za pomoc od forumasa..."riknula" mi je bosch pumpa na focusu (2000. g., TDDI), pa me zanima gdje je najjeftnija reparacija, i koliko bi to sve kostalo ako neko slucajno zna. Cuo sam za servis iz Mostara, Tuzle, cak sam dobio i broj od nekog servisa iz Sapca "Ilija Burin", pa ako je neko imao slicno iskustvo, molim za pomoc....
olensoner

#2 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by olensoner »

Znam da u Visokom ima neki dobar Boschista, nazalost nemam broja. Valjda ce se javiti neko ko ima broj tog majstora...
_vrata

#3 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

olensoner wrote:Znam da u Visokom ima neki dobar Boschista, nazalost nemam broja. Valjda ce se javiti neko ko ima broj tog majstora...
kontaktirao sam tog covjeka, i on mi rece da samo radi automobile iz VW grupe...
sheikh

#4 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by sheikh »

mozda ti je bolja solucija uzeti polovnu sa nekog otpada ili gdje vec mozes nabaviti polovnu.
Nije puno skuplja opcija,a ako pogodis bice ti mnogo duze od reparisane....
ali opet ti znas koliko mozes izdvojiti za nju....
moj je izbor ipak polovna neka,koja naravno nije ostecena i izhabana :)
Grga07

#5 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Grga07 »

po meni ganjaj reparaciju, jer nemas pojma kakvu ces uzet na otpadu, a vecina tih reparacija ima garanciju tako da.. nadam se da ce shlauf uletit sa brojevima tel ;)
pozz
donsedin

#6 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by donsedin »

a da odes u servis i da to oni urade, jer jedan kolega je tako za svog fokusa iso od majstora do majstora, te probavo polovne, al se na kraju zezno i opet repariro svoju.
shlauf

#7 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by shlauf »

ZUFER u Visokom ako si njega kontaktirao a ako nisi evo broj: 061/137-002
Čini mi se da sam u Brnjacima skoro vidio Focusa rasturenog a neznam od ova 2 mjesta koji je pa evo ti brojeva:
"ŠILJO" 063/409-627; 030/878-294
"SEFER" 061/166-407

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
_vrata

#8 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

shlauf wrote:ZUFER u Visokom ako si njega kontaktirao a ako nisi evo broj: 061/137-002
Čini mi se da sam u Brnjacima skoro vidio Focusa rasturenog a neznam od ova 2 mjesta koji je pa evo ti brojeva:
"SEFER" 061/166-407

cuo sam za Zufera, i rece mi da radi samo auta iz VW grupe...a ne isplati se uzeti polovnu, objasni mi covjek/majstor, koji mi je i dijagnosticirao taj kvar, da ako uzmem polovnu, moram mjenjati sve kodove na autu, pa samim tim to puno skuplje dodje nego reparacija...
_vrata

#9 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

donsedin wrote:a da odes u servis i da to oni urade, jer jedan kolega je tako za svog fokusa iso od majstora do majstora, te probavo polovne, al se na kraju zezno i opet repariro svoju.
Fordov ovlasteni servis "oguli kozu", tako da se to ne isplati. Zato i trazim neke jeftnije a pouzdane varijante...
junkers

#10 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by junkers »

zufer(senad) u visokom,radio kod njih dok sam vozio forda i nije bila bosch(neka druga pumpa).odlično uradili.
EsadCo

#11 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by EsadCo »

Imas i servis kod aerodroma, turbomehanic se zove.
AdnanSA

#12 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by AdnanSA »

Ilija Burin. Nemoj tražiti dalje. Ne kupuj polovnu. Kupiš neku koja je možda pred smrt.
_vrata

#13 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

AdnanSA wrote:Ilija Burin. Nemoj tražiti dalje. Ne kupuj polovnu. Kupiš neku koja je možda pred smrt.
Dobio sam vlasnika u Srbiji, rece mi od 450-500 eura. Odem u I.Sarajevo na autobusku stanicu predam bilo kojem vozacu koji vozi za Beograd (njega "poguram" sa 10 eura, i to je to. Valjda su uvezani). Moram jos sutra samo da provjerim ovog iz Mostara, kazu da je dobar, nije pretjerano skup 1000-1200 KM, zavisi od kvara. A ovi nasi iz Sarajeva ne dolaze u obzir, oni traze od 1800-2500 KM :x
shlauf

#14 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by shlauf »

Ima dobar majstor u Tuzli, Alija se zove, blizu Interexa pa ako neko zna broj neka napiše. Znam da su mu ovi naši iz ASA-e dovozili pune Kedije pumpi na reparaciju.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
NEOPLAN

#15 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by NEOPLAN »

_vrata wrote:
shlauf wrote:ZUFER u Visokom ako si njega kontaktirao a ako nisi evo broj: 061/137-002
"SEFER" 061/166-407

cuo sam za Zufera, i rece mi da radi samo auta iz VW grupe...a ne isplati se uzeti polovnu, objasni mi covjek/majstor, koji mi je i dijagnosticirao taj kvar, da ako uzmem polovnu, moram mjenjati sve kodove na autu, pa samim tim to puno skuplje dodje nego reparacija...
Ako se ja dobro sjecam taj TDDi je ustvari VW TDi motor, a posto je taj Zufer kazu tata-mata za BOSCH, probaj kod njega..... :thumbup:
rimano

#16 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by rimano »

shlauf wrote:Ima dobar majstor u Tuzli, Alija se zove, blizu Interexa pa ako neko zna broj neka napiše. Znam da su mu ovi naši iz ASA-e dovozili pune Kedije pumpi na reparaciju.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Naletio sam na ovaj broj od Alije na drugom forumu
061101464
Desert Wind

#17 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Desert Wind »

Bakir1 je svojevremeno predlagao tipa u Uzicu za kojeg bije dobar glas - a navodno nije toliko skup da predje 1k maraka.. oko 300-350 eura....

navodno koliko se sjecam ima i jedan dobar majstor u Doboju koji isto nije skup...
pokusao sam naci al nisam mogao... :(
Bakir1

#18 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Bakir1 »

bakir je predlagao za turbinu za pumpe ja samo vjerujem zuferu i njegovom izboru,nisam nikad vozio takav auto ciju on pumpu nije mogao napraviti,a ta pumpa na focusu je lucas i dosta specificna i istoj ne moze svako dovikati mada sam vidjao kod senada i zufera par focusa koji su dosli po istom pitanju,jesu li pravljeni interno ili vanjski saradnik to ne znam
junkers

#19 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by junkers »

bravo bakire,lucas ,rotaciona pumpa
Desert Wind

#20 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Desert Wind »

Bakir1 wrote:bakir je predlagao za turbinu za pumpe ja samo vjerujem zuferu i njegovom izboru,nisam nikad vozio takav auto ciju on pumpu nije mogao napraviti,a ta pumpa na focusu je lucas i dosta specificna i istoj ne moze svako dovikati mada sam vidjao kod senada i zufera par focusa koji su dosli po istom pitanju,jesu li pravljeni interno ili vanjski saradnik to ne znam
izvinjaJEm se :D :mrgreen:
Locker

#21 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Locker »

_vrata wrote:Molim za pomoc od forumasa..."riknula" mi je bosch pumpa na focusu (2000. g., TDDI), pa me zanima gdje je najjeftnija reparacija, i koliko bi to sve kostalo ako neko slucajno zna. Cuo sam za servis iz Mostara, Tuzle, cak sam dobio i broj od nekog servisa iz Sapca "Ilija Burin", pa ako je neko imao slicno iskustvo, molim za pomoc....
Jesi li se raspitivao na www.volimford.ba? Najvjerovatnije da tu ima neko ko ti može pomoći... Sretno.
MyCore

#22 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by MyCore »

Evo ti ba ostavi pare u drzavi ;-)
http://www.bosch-beslagic.ba/dizel.html
Bakir1

#23 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by Bakir1 »

nemojte se zavaravati,ne kazem nista konkretno,ali postoji velika mogucnost da se "domaca" opravka obavlja negdje vani a "domaca" je samo provizija koju uzimaju,tamo na volimford.ba ljudi hvale majstora jozu iz viteza kao nekoga ko je generalno dohakao svim vrstama fordova po pitanju mehanike,limarije i ostalog.pa neka ti neko da broj ja sam zaboravio password za portal :)
drndalo

#24 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by drndalo »

NEOPLAN wrote:Ako se ja dobro sjecam taj TDDi je ustvari VW TDi motor
:? :zoka:
_vrata

#25 Re: Reparacija BOSCH pumpe - ford FOCUS

Post by _vrata »

drndalo wrote:
NEOPLAN wrote:Ako se ja dobro sjecam taj TDDi je ustvari VW TDi motor
:? :zoka:
Greska njegova. Fordov motor je 1.8 TDDi, a VW je 1.9 TDi i razlikuju se u dosta stvari.
Post Reply