Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzadj

#1 Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Post by mirzadj »

Pozz ljudi...

Da li neko zna ili ima iskustva sa ovim... Cuo sam da ima neki lik Nenad u Barama koji to radi, pa me interesuje gdje je u Barama i ima li neko nekih iskustava... Ako neko ima broj telefona i to bi super bilo... :)
Nadam se da ce neko imati neki info makar...
Pozz
Mirza
Ublehas

#2 Re: Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Post by Ublehas »

Trebao bi ovdje staviti malo vise informacija, koje auto, koliko staro, malo preciznije kakve Bosch dizne i sta je tacno problem s njima. Ako su iz motora novije proizvodnje onda se radi o elektronsko-komplikovanim stvarcicama, osjetljiva stvar.
Bakir1

#3 Re: Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Post by Bakir1 »

ako je opel vectra sa dti motorom spremi jedno 1000 eura za opravku ili bilo koji pd motor.
a od zufera,tj senada njegovog brata ne trebas traziti dalje
mirzadj

#4 Re: Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Post by mirzadj »

hej...
ev malo vise info... :) Auto je Laguna, 2.2 dci, a jedna dizna je samo problematicna, nisam neki expert da znam sta joj je, al mi stvara poprilican debalans na motoru... ostale su ok...
Sto se tice majstora, dobio sam pravo dobre preporuke za tog Nenada, al ne znam gdje je tacno, tak da bi mi to najvise znacilo trenutno... :)
et toliko ;)
Ublehas

#5 Re: Reparacija Bosch dizni - pomoc, pitanje

Post by Ublehas »

Jesi li probao otici u ovlasteni servis, koliko god da izgleda strasno (skupo) na sam spomen i nije bas tako. Nazoves i dogovoris pregled auta samo da ustanove sta je, to nebi trebalo biti skupo, 30-ak KM i nakon toga trazis im procjenu opravke pa vidis gdje si. Opet kazem oprez, taj motor (dizne) su osjetljive stvarcice. Nemora znaciti da je ovlasteni servis najskuplja varijanta, ja sam nedavno radio opraku svog auta koji doduse nije Reno nego Opel u ovlastenom servisu, Berijeta je u pitanju, i mogu se samo pohvaliti s njima, rad im je cak bio jeftiniji nego sto su mi privatni dundjeri trazili. Probaj, raspitaj se, nekosta te nista, cuo sam da Bunjo ima vrlo dobru uslugu.
Post Reply