rep muzika

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Prozor

#1 rep muzika

Post by Prozor »

Ne znam, ali licno sam zgrozen tom vrstom muzike. Mislim da je nasilna, napasna i promovira gangstersku ideologiju i sovinizam. Ta muzika sve vise prodire i u nasu zemlju medju mlade i rekao bih da je to ISKLJUCIVO NEGATIVNO, osim nesto malo socio-kriticnih pjesama vecina su prosto sovinisticko smece kakvo se kod ni u najgora ratna vremena nije pravilo.

Slucajno sam cuo kako ovu pjesmu slusa amidzic i obzirom da znam engleski ostao sam zaprepascen da se to dozvoljava, nasao sam dio teksta iste samo za ovu temu i, govori za sebe...
Chorus: x2]
I Got A 9 Mm
Ready To Go Off Any Minute
So You Feel It
Because Of A Law I Had To Conseal It
If You Fuck Around You Gon Make Me Reveal It

If I Got 9 Slugs, 9 Bullets Gon Fly
If I Got A Red Beam, 9 People Gon Die
9 Momma's Gon Cry, 9 Spirits In The Sky
9 Preachers Preachin, 9 Sermons Tellin 9 Lies
Cause Each And Every One Of Yall 9 Nigga's Wasn't Shit
I Would Of Rather Kept The 9 Lugers In The Ruger Clips
The Index Finga Slip I Let The 9 Spit
I Lick Em All Like 18 Tits On 9 Chicks
Im A Suicide Risk, 9 Slits On Each Wrist
If I Died 9 Times, The Next Go Arounds A Bitch
And If I Come Back I Throw 99 Souls
And Shove 9 Inches Of Dick In 99 Hoes Yall
Akon ft David Banner - 9mm
Zamislite da ovo neko snimi na bosanskom? Nas turbo-folk nije nista.. :roll:
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

meni se gadi danasnja hip hop scena i taj pimp style sto promovisu snoop,50 cent,....
drazi mi je puno old school hip hop :public enemy,de la soul ,run dmc...
a od repera sa ovih prostora ubjedljivo najgori mi je juice..obicna mala pi*kica
Metafizicz

Post by Metafizicz »

hatorio_hanzo wrote:snoop
ti snoopa u danasnju scenu svrstavas?

toliko od tvog old schoola....
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

Metafizicz wrote:
hatorio_hanzo wrote:snoop
ti snoopa u danasnju scenu svrstavas?

toliko od tvog old schoola....
nemam ja nista protiv snoopovih starijih al ovo danas sto radi ...ne znam ..mene bi bilo stid ....to je drek....i to odkad je poceo sa pharrellom raditi..
a s druge strane snoop bas i nije toliki old school koliki su ll cool j,public enemy,kool herz afrika baambaataa itd snoopa bi uvrstio u drugu generaciju zajedno sa dreom ,cypress hill-om ....
guevera

Post by guevera »

a i ti vala svasta u rap ubrajas...otkad je Akon rap? nise je neki usecereni RnB...a da je rap propao to je cinjenica koje bi svi trebali biti svjesni...stari west coast je imao ubjedljivo najbolji zvuk...
Metafizicz

Post by Metafizicz »

Zapad je imao bolje bitmejkere, a istok bolje mc-ije, danas je druga prica, makar s mainstreamom.

Kvalitetan rep jos uvijek postoji...

A s Rnb muzikom je skroz druga stvar, ja danas ne poznajem niti jednog kvalitetnog pjevaca tog tipa, a Akon i RNB su smrtna kombinacija....
Arminovski

Post by Arminovski »

[quote="Metafizicz"]
Kvalitetan rep jos uvijek postoji...
[/quote]

Naravno da postoji ali na mtv-u ni za lijeka :)
Ne bih da ulazim u veliku diskusiju.. Prozoru promasio si skroz. Nije hip hop to sto mislis da jeste niti ti je kao takav kriv. Ljuti se na MTV i slicne tj pristojne ljude sa kravatama i u finim odijelima koji nam (i omladini) guraju takve stvari pod nos...To sto hip hop ne volis je druga stvar. Ni ja ne mogu turbo folk, ni metallice, ni nashih, ni... i chicha micha. :)

ps
hvala meta za linkove na "hip hop lives" temi...
Metafizicz

Post by Metafizicz »

Vidi ja na prozora i zaboravio :D

slusaj ovo lik.... ta pjesma zajedno s ostalim pjesmama gangsta tipa su sasvim normalne. Zasto? pa brate, mozda ne znas ali hip hop kao kultura, u ovom slucaju njen element rap, treba da predstavlja istinu, zivot, realnost pojedinca ili grupe, a to sto repaju americki mc-i je sasvim normalno, na zalost takav je zivot...a da u ghetu sve cvijeta i da je zivot ugodan, vjeruj mi mi bi slusali i bouncali po klubovima uz rap pjesme s happy endom.

Jarane, pokusaj shvatit sta je hip hop kao kultura, i nije sve u ubijanju i porocima, gangsta rap je samo jedan djelic, a na tebi je da istrazis ostatak.

Ja licno uzivam uz rap, reggae, i punk , al nemam nista ni protiv domaceg roka...ono za sto bi se ti, ja i svi trebali brinuti jeste ovo sto promovise Pink tv....

ps. no problem za linkove...
Post Reply