Rentanje auta, all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
iceman ze

#1 Rentanje auta, all about

Post by iceman ze »

Rentanje auta u Sarajevu? Imate kakva iskustva. Bice mi potreban novi Passat ili Audi 6. Gdje u Sarajevu ima normalna i profesionalna usluga?. Imao sam neka losa iskustva dok sam poslovno iznajmljivao auta!.

Znam da ima slicnih tema, ali su svuda rasute po netu i forumu. Smatrao sam da ne bi bilo lose, da imamo pregled na jednom mjestu.
law2

#2 Re: Rentanje auta, all about

Post by law2 »

Ja sam u novembru rentao VW passata 2012 u asa autu. cijena 120KM po danu.
Dobio sam skoro novo vozilo (oko 24.000km) prešlo i prezadovoljan sam uslugom.
Vozilo kasko osigurano od krađe, od kvarova (zamjensko vozilo ili popravka), zeleni karton da možeš slobodno preći granicu...
Na vozilu jedino nisu osigurane gume i interijer vozila (sjedišta i tapecirung).
Jedino im zamjerim što nisam dobio oprano vozilo, ostalo sve ok.
em11r

#3 Re: Rentanje auta, all about

Post by em11r »

Perfect iz Tuzle dovuce ti auto gdje god zelis i preuzeti gdje god zelis. Nema niko povoljniji. Bio sam njihov korisnik dugi niz godina nema se momcima sta reci. Sva su im auta stara po godinu dvije novog Passata znam da imaju A6 starijeg su imali. Imaju zato dobru Q7 S Line sa zracnim ovjesom otkida.

PS: bio sam korisnik i Intercara i Asa tj Europcara 4-5 godina i ne mogu parirati Perfectu ni cijenama a posebno ne autima koliko god da je to apsurdno (jer je intercar u vlasnistvu inter auta a europcar asa-e). Intercar mi je davao touarega kojem je DPF rikno, auto se cim preko 80 vozis prebaci u safe mode, europcar mi je naplatio 200 maraka za 1 brisac na CC-u koji mi je na aerodromu tokom preuzimanja auta puko jer je bio zaledio za sajbu ... europcar mi je dao Touarega kojeg je koristio NATO na butmiru ... auto lesh ... itd itd plus sto su im cijene bile napucane do bola.

Budget i Thrifty nisam nikad koristio iz razzloga sto neka solidna auta imaju samo na prospektu, da li im je sve pod rentom ili ne ne znam, ali kad god sam trazio, tu su Fabia, Fiesta, i slicna auta.
Last edited by em11r on 02/03/2013 23:51, edited 2 times in total.
law2

#4 Re: Rentanje auta, all about

Post by law2 »

.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5 Re: Rentanje auta, all about

Post by Entropio »

.
iceman ze

#6 Re: Rentanje auta, all about

Post by iceman ze »

law2 wrote:Ja sam u novembru rentao VW passata 2012 u asa autu. cijena 120KM po danu.
Vozilo kasko osigurano od krađe, od kvarova (zamjensko vozilo ili popravka), zeleni karton da možeš slobodno preći granicu...
Na vozilu jedino nisu osigurane gume i interijer vozila (sjedišta i tapecirung).
Jel mozda bijele boje bio? Neki moji su ga rentali prije par mjeseci.

Ja sam od Europcara rentao Pajera prije 9 god., smece zivo. Takodjer sam novog Pola uzimao prije 2 .g., cijena je bila 80 KM.
goran16v

#7 Re: Rentanje auta, all about

Post by goran16v »

iceman ze wrote:
law2 wrote:Ja sam u novembru rentao VW passata 2012 u asa autu. cijena 120KM po danu.
Jel mozda bijele boje bio? Neki moji su ga rentali prije par mjeseci.

Ja sam od Europcara rentao Pajera prije 9 god., smece zivo. Takodjer sam novog Pola uzimao prije 2 .g., cijena je bila 80 KM.
Prije ce biti da je met. smedji 1,6 TDI 105 KS jer sam ja rentao takvog u januaru i presao je vec bio 35k KM.
law2

#8 Re: Rentanje auta, all about

Post by law2 »

1,6 TDI BlueMotion, metalik smeđa boja
hzsa22

#9 Re: Rentanje auta, all about

Post by hzsa22 »

Preko firme gotovo svake sedmice koristimo usluge rent-a-car Champion iz Sarajeva. Momci su bas rega i topla preporuka!
kurty

#10 Re: Rentanje auta, all about

Post by kurty »

nedavno rentao smarta... 33KM dnevno, (80 kilometara satro ukljuceno u cijenu) i svaki kilometar preko 30pf...

negdje na Dobrinji sam uzeo auto i vratio ga
shlauf

#11 Re: Rentanje auta, all about

Post by shlauf »

A ko iznajmljuje putničkog kombija u Sarajevu ??
Sljedeći mjesec dolazi dijaspora pa im treba kombi na 3-4 dana.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
goran16v

#12 Re: Rentanje auta, all about

Post by goran16v »

shlauf wrote:A ko iznajmljuje putničkog kombija u Sarajevu ??
Sljedeći mjesec dolazi dijaspora pa im treba kombi na 3-4 dana.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Svaki ozbiljan rent-a-car iznajmljuje putnicke 8+1 kombije, uglavnom Traffic/Vivaro, VW T-5 i sl.
Post Reply