Rent a car - ucenje voznje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
InHeart

#1 Rent a car - ucenje voznje

Post by InHeart »

Pozdrav,

Polozio sam vozacki ispit prije 3 godine. Nakon sto sam polozio nisam skoro nikako vise vozio auto osim ovog ljeta kada mi je drug dao da provozam njegovo auto nekih 20ak kilometara u njegovom prisustvu(on je bio tu kao suvozac). Posto ja jos uvijek nisam siguran u sebe sto se tice voznje, volio bih da vozim neko auto jos tako da naucim to malo bolje. Drug vise ne posjeduje auto, ali mi je predlozio da rentam neko auto, pa da se ucim voziti tako sto vozim rentano auto, s tim da bi on bio tu na suvozacevom mjestu dok ja vozim. Sta vi mislite je li pametno da rentam auto i da ga vozim obzirom na to da nisam bas iskusan vozac? Znam voziti auto kao auto, ali jos nemam iskustva dovoljno sa raskrsnicama, zato se bojim da ne slupam to auto koje rentam pa da ga na kraju moram jos platiti to auto. Takodjer me zanima da li je dozvoljeno to da npr. drug renta auto na svoje ime, a da ja to auto vozim? Ako me zaustavi policija a moj drug pokaze policiji da je rentao auto na svoje ime, da li bih ja mogao imati problema ako ja vozim to auto koje je rentano na ime mog druga a ne na moje ime?
ZoomZoomKiwi

#2 Re: Rent a car - ucenje voznje

Post by ZoomZoomKiwi »

Ne znam iz kojeg si grada. Imao sam kolegicu koja je imala isti problem ovdje u Zenici. Položila i nije vozila pet godina. I kod mog instruktora plati časove dodatne. Tako su se svaki dan vozali po dva sata dok joj on nije rekao da je spremna za samostalnu vožnju. Ovo su bili časovi realne vožnje u našem saobraćaju, ne oni školski gdje voziš skroz uz ivičnjak i staješ na svaku zaustavnu liniju. Nego baš vožnja kakva te čeka u životu, realna, da se znaš snaći.

Preporučio bih ti prije to nego da samostalno rentaš neko auto.
Instruktor će ti fino objasniti na šta da obratiš pažnju u realnim situacijama. A vjerujem da je finansijski skoro isto, osim što su vozila autoškole s duplim komandama pa i ne možeš napraviti neko veliko sranje.
vjeshalica

#3 Re: Rent a car - ucenje voznje

Post by vjeshalica »

Umjesto sto bi trosio pare na rentanje auta,nadji instruktora sa duplim komandama i uplati obuku jer to rentano auto nema duple komande a mogao bi doci u situaciju da ti se mora intervenisati na kocnicu a vi je nemate pa da napravite udes. Ako napravite udes mozete naletiti na runjav nos pa jos 100 problema bez potrebe.
Post Reply