Rent a car

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HB_BHF

#1 Rent a car

Post by HB_BHF »

Pozz
Ima li neko iskustva sa rentanjem auta u Njemačkoj, a da dozvoljavaju prelazak granice, tačnije u BiH? Vidim da Sixt ima pick up/drop off stanicu u Sarajevu... ali u njihovom pravilniku BiH nije u Zoni 1 i 2 (zemlje u koje je dozvoljeno voziti auto). :bih:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2 Re: Rent a car

Post by Entropio »

Nijedna od ovih velikih firmi ne dozvoljava odlazak u BiH. Mozda se moze naci neka lokalna, mala rent a car agencija koja bi dozvolila, ali tesko.
Optimist

#3 Re: Rent a car

Post by Optimist »

Onda trazi od neke BH agencije da preuzmes auto u DE i onda im ga vratis u Sarajevu.
insomnia78

#4 Re: Rent a car

Post by insomnia78 »

Pa kako onda ova dijaspora docera ovolike audije, mercedese i bemvee, nije zar da su njihovi?
insomnia78

#5 Re: Rent a car

Post by insomnia78 »

Optimist wrote:Onda trazi od neke BH agencije da preuzmes auto u DE i onda im ga vratis u Sarajevu.
A kako ce nazad?
Rockefeller

#6 Re: Rent a car

Post by Rockefeller »

insomnia78 wrote:Pa kako onda ova dijaspora docera ovolike audije, mercedese i bemvee, nije zar da su njihovi?
Muke auto od 20k eura kupit :skoljka:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#7 Re: Rent a car

Post by mali_milojica »

Po ovim cijenama wizzaira,ne bih svoj auto palio a kamoli ganjao rentu.
Optimist

#8 Re: Rent a car

Post by Optimist »

insomnia78 wrote:
Optimist wrote:Onda trazi od neke BH agencije da preuzmes auto u DE i onda im ga vratis u Sarajevu.
A kako ce nazad?
U prvom postu je napisao da mu treba pick up/drop off u Sarajevu.
condy

#9 Re: Rent a car

Post by condy »

mali_milojica wrote:Po ovim cijenama wizzaira,ne bih svoj auto palio a kamoli ganjao rentu.
:D :thumbup:

Neuporedivo jeftinije nego renta a car a plus ne osjetiš put, ne gnjaviš se u autu 14-16 sati.
Dope_Man

#10 Re: Rent a car

Post by Dope_Man »

Rockefeller wrote:
insomnia78 wrote:Pa kako onda ova dijaspora docera ovolike audije, mercedese i bemvee, nije zar da su njihovi?
Ma nije tako lahko gore kako raja misli. Ja se jucer cijeli dan raspricao sa teticem u Njemackoj, lik me uvjerava da je bolji zivot u Bosni nego gore, da je ovdje sve jeftino... ja mu na kraju povjerovao iako ja sa fakultetom i poslom u struci ovdje vozim focusa iz 2002, a ona gore sa srednjom vozi Cayena i gleda nekakav brodic da kupi.. tesko je gore, nema se. Htio mu ja poslati po autobusu kakvih para da ga poguram.
Rockefeller

#11 Re: Rent a car

Post by Rockefeller »

Dope_Man wrote:
Rockefeller wrote:
Ma nije tako lahko gore kako raja misli. Ja se jucer cijeli dan raspricao sa teticem u Njemackoj, lik me uvjerava da je bolji zivot u Bosni nego gore, da je ovdje sve jeftino... ja mu na kraju povjerovao iako ja sa fakultetom i poslom u struci ovdje vozim focusa iz 2002, a ona gore sa srednjom vozi Cayena i gleda nekakav brodic da kupi.. tesko je gore, nema se. Htio mu ja poslati po autobusu kakvih para da ga poguram.
Ma bolan kad sebi skolarac kao ja kupi auto o cemu pricamo :mrgreen:
Post Reply