Renoviranje stana
- FastRide1
#1 Renoviranje stana
E forumasi pozdrav svima, ovako znaci radim renoviranje stana i stao sam sa svima radovima, oduzilo se, jer sam zapeo kod balkona. Ovako cosak ograde balkona mi je otpao ( ograda je betonska ) znaci do pola i sad me zanima sta bih mogao smijesati pa da popunim taj cosak i da zalijepim onaj zid sto je otpao na to da bude kao i ostatak ograde? I posto mi se guli plafon,mislio sam samo odguliti zida sto vise i preci bojom pa me zsnma da li je to dovoljno? I da li neko zna koje boje da koristim za vanjski zid, jer sam bio kupio jednu kantu od 1l neke vanjske boje, ali pokriva samo 4m kvadratna, a ja imam 2 balkona i to mi nije dovoljno, je li postoji nesto kao jupol slicno?
-
razonoda
#2 Re: Renoviranje stana
Odakle ti pare za te radove?FastRide1 wrote:E forumasi pozdrav svima, ovako znaci radim renoviranje stana i stao sam sa svima radovima, oduzilo se, jer sam zapeo kod balkona. Ovako cosak ograde balkona mi je otpao ( ograda je betonska ) znaci do pola i sad me zanima sta bih mogao smijesati pa da popunim taj cosak i da zalijepim onaj zid sto je otpao na to da bude kao i ostatak ograde? I posto mi se guli plafon,mislio sam samo odguliti zida sto vise i preci bojom pa me zsnma da li je to dovoljno? I da li neko zna koje boje da koristim za vanjski zid, jer sam bio kupio jednu kantu od 1l neke vanjske boje, ali pokriva samo 4m kvadratna, a ja imam 2 balkona i to mi nije dovoljno, je li postoji nesto kao jupol slicno?
salim se
- Danguba
#4 Re: Renoviranje stana
prvi dio treba na licu mjesta neko da ti da savjet. vidi sa majstorimaFastRide1 wrote:E forumasi pozdrav svima, ovako znaci radim renoviranje stana i stao sam sa svima radovima, oduzilo se, jer sam zapeo kod balkona. Ovako cosak ograde balkona mi je otpao ( ograda je betonska ) znaci do pola i sad me zanima sta bih mogao smijesati pa da popunim taj cosak i da zalijepim onaj zid sto je otpao na to da bude kao i ostatak ograde? I posto mi se guli plafon,mislio sam samo odguliti zida sto vise i preci bojom pa me zsnma da li je to dovoljno? I da li neko zna koje boje da koristim za vanjski zid, jer sam bio kupio jednu kantu od 1l neke vanjske boje, ali pokriva samo 4m kvadratna, a ja imam 2 balkona i to mi nije dovoljno, je li postoji nesto kao jupol slicno?
postoje boje za vanjsku upotrebu. pitaj gdje se prodaju boje i lakovi. isto jupol samo za vanjsku upotrebu.
-
rekla-kazala
#5 Re: Renoviranje stana
Za zaljepiti taj ćošak kupi cementno ljepilo može ovo za pločice, taj ćošak operi, svastav fino špartlicom namaži ne predebelo i zalijepi.FastRide1 wrote:E forumasi pozdrav svima, ovako znaci radim renoviranje stana i stao sam sa svima radovima, oduzilo se, jer sam zapeo kod balkona. Ovako cosak ograde balkona mi je otpao ( ograda je betonska ) znaci do pola i sad me zanima sta bih mogao smijesati pa da popunim taj cosak i da zalijepim onaj zid sto je otpao na to da bude kao i ostatak ograde? I posto mi se guli plafon,mislio sam samo odguliti zida sto vise i preci bojom pa me zsnma da li je to dovoljno? I da li neko zna koje boje da koristim za vanjski zid, jer sam bio kupio jednu kantu od 1l neke vanjske boje, ali pokriva samo 4m kvadratna, a ja imam 2 balkona i to mi nije dovoljno, je li postoji nesto kao jupol slicno?
Za farbanje balkona ukoliko ne kisnu možeš uzeti i boju za unutrašnje radove. U skoro svim specijalizovanim trgovinama molerskim materijalima ljudi mogu da ti daju i savjet besplatno, samo ih pitaj.
-
mickey2012
#6 Re: Renoviranje stana
adaptacija po sistemu a je to.