Renoviranje stana

Post Reply
Ivter

#1 Renoviranje stana

Post by Ivter »

Dragi forumasi,
trebala bih renovirati dio stana (novi parketi, izbijanje jednog zida, pravljenje sanka i polica za dnevnu, ugradbena kuhinja), pa me zanima da li mi neko moze preporuciti firmu koja se bavi time, a da cijene nisu bas basnoslovne. Bilo bi super kad bi neko radio sve to, da ne moram traziti majstore pojedinacno. Lako je prevariti laika :) Unaprijed hvala
channel10

#2 Re: Renoviranje stana

Post by channel10 »

Nisi navela koji grad je u pitanju. A sto se tice tog posla, nema sanse da ti jedan majstor sve uradi. Parketar ce uraditi parket, kuhinju ce ti raditi neki stolar, dok policu i razbijanje zida ce ti vjerovatno preporuciti jedan od gore navedenih.
dinooh

#3 Re: Renoviranje stana

Post by dinooh »

Ivter wrote:Dragi forumasi,
trebala bih renovirati dio stana (novi parketi, izbijanje jednog zida, pravljenje sanka i polica za dnevnu, ugradbena kuhinja), pa me zanima da li mi neko moze preporuciti firmu koja se bavi time, a da cijene nisu bas basnoslovne. Bilo bi super kad bi neko radio sve to, da ne moram traziti majstore pojedinacno. Lako je prevariti laika :) Unaprijed hvala
nemoj da ti to radi ista osoba jer neces onda zadovoljna biti. Dobro oko obijanja zida i parketa, moze jedna osoba, ali stolar mora praviti sank (ako je drveni) i kuhinju. Ja mislim da Fis Vitez pravi kuhinje po mjeri, a imas i ovih privatnih koji u svojim garazama prave dobre kuhinje. Pogledaj po pik-u
Ivter

#4 Re: Renoviranje stana

Post by Ivter »

Grad je Sarajevo (izvinjavam se, "nova" sam sto se tice foruma) :) nisam mislila jedan majstor, nego da jedna firma mozda ima sve te majstore uposlene, pa da se tako dogovorimo s jednom osobom za ukupnu cijenu. Hvala na odgovorima
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5 Re: Renoviranje stana

Post by Admir_1984 »

pa to to je skuplja varijanta, a imaš takvih osoba po gradu koliko hoceš. recimo cijena parketara je bubam 15km po kvadratu, a kada te osobe nadješ i oni se moraju ugraditi u tu cijenu, pa kažu 18km i bubam zarade pare samo što znaju koga ce zovnuti. to obicno rade poslovni ljudi koji nemaju puno vremena i imaju novca, pa je lakše pogoditi sa jednim covjekom i taj neko obavlja poslove sa svim ostalim majstorima. a ako sama ganjaš pojedinacno majstore onda je dosta jeftinija varijanta, ali zahtjeva vrijeme, strpljenje i tako dalje :-D
Ivter

#6 Re: Renoviranje stana

Post by Ivter »

hvala na savjetima, sigurno ste u pravu. nista, vrijeme cu naci, novac malo teze, i bolje mi je onda na taj nacin :)
Ricken

#7 Re: Renoviranje stana

Post by Ricken »

A.M.G. obrtnika radnja, vrlo solidni sa kooperantima za sve to što tražiš.

Kuhinja Maomeh.

Ja friško završio, i vrlo sam zadovoljan.
Altsa

#8 Re: Renoviranje stana

Post by Altsa »

meni renovirala jedna firma i ja plaho zadovoljan (laminat, plocice, zidarski radovi, elektro radovi, rigips, radijatori, moleraj) uzeo vise ponuda i izabrao najpovoljniju. jedino mi vrata i prozore radila druga firma ali su svi uvezani i rade u dogovoru. javi se na pp ako si zainteresovan pa da dam telefon
Oxygenn

#9 Re: Renoviranje stana

Post by Oxygenn »

Ricken wrote:
A.M.G. obrtnika radnja, vrlo solidni sa kooperantima za sve to što tražiš.

Kuhinja Maomeh.

Ja friško završio, i vrlo sam zadovoljan.
Imate li kakvih slika zavrsnih radova

Moze kontakt firme osobe
Oxygenn

#10 Re: Renoviranje stana

Post by Oxygenn »

Altsa wrote:meni renovirala jedna firma i ja plaho zadovoljan (laminat, plocice, zidarski radovi, elektro radovi, rigips, radijatori, moleraj) uzeo vise ponuda i izabrao najpovoljniju. jedino mi vrata i prozore radila druga firma ali su svi uvezani i rade u dogovoru. javi se na pp ako si zainteresovan pa da dam telefon
Imate li kakvih slika zavrsnih radova

Moze kontakt firme osobe
Post Reply