Renoviranje FISA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valterbranisarajevo

#1 Renoviranje FISA

Post by valterbranisarajevo »

Prilikom renoviranja FIS-a skinut je natpis DTV Partizan koji je stajao na fasadi zgrade desetljećima. Bilo bi lijepo da se taj natpis poslije renoviranja vrati na svoje mjesto. Ovo je samo podsjećanje, da ga ne bi progutao mrak... :)
valterbranisarajevo

#2 Re: Renoviranje FISA

Greška, prebacite na Sarajevo please... :)
SmislovS

#3 Re: Renoviranje FISA

Post by SmislovS »

valterbranisarajevo wrote:Prilikom renoviranja FIS-a skinut je natpis DTV Partizan koji je stajao na fasadi zgrade desetljećima. Bilo bi lijepo da se taj natpis poslije renoviranja vrati na svoje mjesto. Ovo je samo podsjećanje, da ga ne bi progutao mrak... :)
Pa, bice da nije bilo natpisa ne bi ga renovirali jos ni za sto godina, :D a i kako bi ga drugacije skinuli?
Bilo bi ascare da nekom smeta, ovako su izvodjaci radova omaskom skinuli, a s druge strane kad pogledas sam natpis malo je deplasiran. Cuj DTV Partizan, sta je to - niko nema pojma danas, ko neka reklama za DVD ili za prasak protiv buha! :D
Nije to nikakav spomenik partizanima iz NOR-a, a nije ni nekakva zaduzbina ili vakuf, pa ne znam ni koga ni za sta podsjecati. FIS je uvijek bio FIS i nikad se nije islo u DTV Partizan vec u FIS.
BihYankee

#4 Re: Renoviranje FISA

Post by BihYankee »

DTV Partizan = je duštvo za tjelesno vaspitanje. Nije mi poznat baš neki istorijat i šta je pisalo prije toga te ne mogu dati svoj stav (ZA ili Protiv) ali mogu pomoći :
JU CSR Sarajevo-"CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU" tel 033 268 760, [email protected], Direktor Jasmina Polić, dipl. ecc. , tako se to danas zove a moze pomoći i nadležno
Ministarstvo kulture i sporta, KS, 033 562 061 , [email protected] , Ministar : Glumac ali bolje će pomoći pomoćnik Zuba, sarajevska raja,
( možda da zamolimo da se zelena trava zamijeni sa plavom ili nekom drugom, osim crvene , da se ne stekne dojam islamizacije)
testament

#5 Re: Renoviranje FISA

Post by testament »

BihYankee wrote:DTV Partizan = je duštvo za tjelesno vaspitanje. Nije mi poznat baš neki istorijat i šta je pisalo prije toga te ne mogu dati svoj stav (ZA ili Protiv) ali mogu pomoći :
JU CSR Sarajevo-"CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU" tel 033 268 760, [email protected], Direktor Jasmina Polić, dipl. ecc. , tako se to danas zove a moze pomoći i nadležno
Ministarstvo kulture i sporta, KS, 033 562 061 , [email protected] , Ministar : Glumac ali bolje će pomoći pomoćnik Zuba, sarajevska raja,
( možda da zamolimo da se zelena trava zamijeni sa plavom ili nekom drugom, osim crvene , da se ne stekne dojam islamizacije)

Ma ja a da su skinuli natpis alija izetbegović,šta bi onda bilo-posrbljavanje??(Mada je samo prezime izetbegović srpsko-jer se on prije rata isticai kao srbin!!)
Najvažnije je da se svako uklanjanje dijelova istorije prijašnjeg sistema(natpis partizan,slike ANTIFAŠISTA u smeću)relativizira
a da se dižu u nebesa ljudi i događaji koji nas dovedoše na ivicu ponora
zgembo_sa

#6 Re: Renoviranje FISA

Post by zgembo_sa »

testament wrote:
BihYankee wrote:DTV Partizan = je duštvo za tjelesno vaspitanje. Nije mi poznat baš neki istorijat i šta je pisalo prije toga te ne mogu dati svoj stav (ZA ili Protiv) ali mogu pomoći :

Ma ja a da su skinuli natpis alija izetbegović,šta bi onda bilo-posrbljavanje??(Mada je samo prezime izetbegović srpsko-jer se on prije rata isticai kao srbin!!)
Najvažnije je da se svako uklanjanje dijelova istorije prijašnjeg sistema(natpis partizan,slike ANTIFAŠISTA u smeću)relativizira
a da se dižu u nebesa ljudi i događaji koji nas dovedoše na ivicu ponora
Halo ba huskac, renoviranje je u toku! Pricaj o tim urotama ako se nakon renoviranja ne vrati. U ostalom, gdje ti to pise Izetbegovic na nekoj zgradi u Sarajevu?!
valterbranisarajevo

#7 Re: Renoviranje FISA

Apsolutno, tek kada renovirani objekat bude pušten u funkciju, možemo donijeit zaključak. Inače sam natpis niko ne nosi "na leđima". Stajao je tamo tolike godine, pa ne vidim razlog zašto ne bi stajao i dalje.. :) Na mnogim zgradama u svijetu nalaze se natpisi koji nemaju nikakve veze sa trenutnom namjenom objekta...
chuchumbamayumbe

#8 Re: Renoviranje FISA

Post by chuchumbamayumbe »

Meni je najjaci onaj natpis gore na pocetku MM Baseskije, na onoj oronuloj fasadi "Ugljesa Cucic - domaca rakija" ili tako nekako bijese?
Legendarno!
tamba

#9 Re: Renoviranje FISA

Post by tamba »

Lijepo je kada neko primjeti promjene, pa makar se one odnosile i na stare natpise, vezano za natpis DTV Partizan-koji je obilježje jednog okupljališta velikog broja mladih ljudi, poslije vrhunskih sportista i sportskih stručnjaka....Partizan je u stvari samo dio FIS-a (lijevo krilo) ostatak je Javna ustanova "CSR". Natpis neće biti vraćen a ako nešto znači slova će biti sačuvana.
Post Reply