Reno Laguna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Blen_TO

#1 Reno Laguna

Post by Blen_TO »

Da li neko ima ovaj auto? Strasno mi se svidja a slabo sta znam o njemu...Hocu da kupim neki primjerak iz 2003-2005 godine 1.9 dizel

Sta vi mislite?
Hvala
ado-šampion

#2 Re: Reno Laguna

Post by ado-šampion »

Imaš par tema o tom autu, pretraži malo forum. Uglavnom, što se tiče pouzdanosti, (po tom) ispada da je auto katastrofa. Neki tvrde da je najnekvalitetniji Renault ikad napravljen. Moj rezon je da je Renault pustio kupce da otkrivaju potencijalne probleme (politika kompanije), kojim se nisu svidjeli česti kvarovi pa da bi sad privukli iste te kupce daju garanciju od 150000 km. Ako je (bilo) tako, jako je glupa politika, recimo ja kad jednom izgubim povjerenje u neku marku, džaba da mi daju milion kilometara garancija ja ga neću više uzet.
beco

#3 Re: Reno Laguna

Post by beco »

Pustimo se babski prica majkevam. Cinjenica da je auto ozbiljno podcjenjen a posebno u dizelskim verzijama. Mislim ne znam ja puno o tom autu jer ga nemam, ali prijavi se na ove forume ovih klubova pa se raspitaj.
http://www.bhrenaultclub.com/
http://www.renaultklub.org/
http://www.renault-klub.hr/
Zwanziger

#4 Re: Reno Laguna

Post by Zwanziger »

Moj ti je savjet da ga niposto ne kupujes. U Njemackoj su ga testirali i proglasen je za najnestabilnije auto, a cuo sam od osoba koje ga imaju da se cesto kvari, motor je izuzetno los-prokuha, i niko nije zadovoljan koliko sam ja cuo s ovim autom.
dadoka84

#5 Re: Reno Laguna

Post by dadoka84 »

Jest, jest strasno je los. U njega se ugradjivao samo jedan motor. Onaj sto prokuha :lol:
Sve neki veliki znalci. Nijemci su poznati po (ne)pristrasnim testovima proizvodjaca iz drugih zemalja ;D
Fino ti beco kaze, prijavi se na bhrenault forum i iz prve ruke prikupi informacije.
susc_ovjek

#6 Re: Reno Laguna

Post by susc_ovjek »

Cuj prokuha, jao znalaca moja mila!!!

Evo, ja cu odmah kupiti novo auto koje god hoce ako predamnom prokuha renault laguna u bilo kojim uslovima rada, nakon shto je ja pregledam! Ustvari, bilo koje auto, nakon shto pregledam ako prokuha u bilo kojim uslovima rada... covjece, cuj prokuha... hahahah :D

A pogledaj testove iz Francuske, oni ce ti reci da niti jedan WV ne valja :p
Drvosjeca iz Dejcica

#7 Re: Reno Laguna

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Imao sam Lagunu II, 2001. godiste, karavan, 1,9 DCi, 120 KS, 6 brzina, puna oprema sa Xenonima, ESP, komandama na volanu i ostalim stvarima. Auto je odlicno, motor za 10+, stedljiv, jak sa dovoljno snage da te izvuce iz svake situacije. Jedna mana sto bi autu dao su podizaci stakla, ali nakon 5 godina upotrebe nije ni cudo da se jedan pokvari. U svakom slucaju preporuka za auto samo vodi racuna da te ne prevare sa kilomtrazom.
CLIO

#8 Re: Reno Laguna

Post by CLIO »

Mislim da ove sto lupetaju o motorima koji prokuhaju nikad nisu ni sjeli u Renoa a kamoli da su vozili ne trebas slusati. Osim toga nisu ni naveli koje godiste su vozila koja su prokuhala. Vozila koja nasi trgovci uvoze i drze u svojim salonima su mahom vozila iz firmi, rent a car vozila koja imaju jako puno predjenih kilometara, to se onda fino "urikta i nasminka" i prodaje po cijeni "kao na zapadu". Normalno da ponekad neko od tih auta i prokuha jer su mu na zapadu dusu uzeli.A razlog zasto ta auta fino izgledaju a puno su presla su dobri putevi na zapadu na kojima se auto i ne moze toliko "iskuckati ".Nego ti pogledaj ko ti prodaje auto i odakle dolazi auto ako je novije auto ne mozes pogrijesiti.I kao sto rekose pogledaj linkove koje su ti predlozili.Ja mogu samo reci Renault je POUZDANO AUTO.
ado-šampion

#9 Re: Reno Laguna

Post by ado-šampion »

Pogledaj malo po nepristrasnim forumima, pustite se stranica tipa "Renault-Klub". Ovdje je bila jedna tema (koje izgleda više nema na serveru), neko je dao link sa jednog hrvatskog foruma, dva "razjarena" (ne znam kako drukčije da ih opišem) vlasnika Lagune prokleli su dan kad su je kupili. Moj ti je savjet da pregledaš malo hrvatske (i naše) forume na kojim se raspravlja generalno o automobilima, pusti se sajtova tipa "Renault-klub", pa nismo djeca da te stranice preporučujete.

EDIT: Evo ja mislim da sam našao ovo o čemu sam pričao:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=136222

Frajer se na kraju pita: "Što nisam kupio mazdu 6, zašto!!??!!"
johntra

#10 Re: Reno Laguna

Post by johntra »

Odj**** s idiotskim komentarima. Da je Golf riknuo, bio bi peh, kad je Renault, odmah je smeće.
vidiš kako čovjek fino kaže :D
beco

#11 Re: Reno Laguna

Post by beco »

2:ado-šampion
Jarane sta ti mislis da mi raspravljamo na "RENAULT - FORUMIMA" da samo hvalimo auta. Na ovim forumima mozes sve saznati i o motorima i o samom autu i najcescim kvarovima. Recimo cest problem kod laguna je padanje stakla sa podizaca prednjih gdje popravka jednostavna, mislim ima citavo poglavlje o kvarovima. Mislim dosta je ti steriotipnih babskih prica o francunskim vozilima, recimo ti prvi koji se ibretis od iste kad bi sjeo u lagunu vidio bi da joj nijedan pasat, vectra i mondeo nije do koljena, ja neki dan sjeo u novi model tj. bilo prvi put bio da me neko auto podsjetilo na moga starog mercedesa. Hajde sad ti malo mi logicno odogovri ko bi vise znao o autu ljudi koji ga imaju i zive sa njim ili tipovi koji su preko drugog tipa koji je imao rodoka koji je imao Renault nesto pricaju.
beco

#12 Re: Reno Laguna

Post by beco »

Evo samo da razuvjerim ado-šampion o nama forumasima sa "RENAULT - FORUMA". Mozda ti je bolje da pogledas lagune sa 2.0 dci motorima, jer javio se covjek prije nekih dva mjeseca na forum koji je rakao da mu se doslovno taj 1.9 dci motor razletio u Zagrebu da mu je doslovno puko ko na formuli bjeli dim i sve i znam na kraju da su mu morali citav motor mjenjati, to je jedini los komentar koji sam ja ikad o tom motoru procitao, inace ga ljudi hvale puno, ali to ti je samo jedan usamljen slucaj. Mislim taj 1.9 dci je sigurno bolji od recimo 1.9 TDI i slicnih
d2

#13 Re: Reno Laguna

Post by d2 »

ne osnovu cega je sigurno bolji, imas neka istrazivanja ili jer ga ti vozis ?
ado-šampion

#14 Re: Reno Laguna

Post by ado-šampion »

Što se toliko trudite, nije mi jasno?! Valjaju, ne valjaju, šta neko od nas ima ako dokaže jedno od ovoga?! Ja lično kad sam pročitao temu na linku koji sam postavio tu Lagunu ne bih uzeo za državu.

Jedno jednostavno pitanje: Zašto uzeti Lagunu a ne Mazdu 6? Zašto sebi možda zakomplikovati život i uzeti auto s kojim recimo pola vlasnika ima velike probleme a pola nema problema? Zar nije pametnije uzeti auto s kojm niko nema problema? Tim prije što je prethodna Mazda 6 pobjeđivala u većini testova u svojoj klasi, a evo i nova (će) izgleda sljedi(ti) njen put. Ja recimo možda ne bih šesticu, ali Avensis bih "zaganjao" bez razmišljanja.
beco

#15 Re: Reno Laguna

Post by beco »

DCi je prvo moderniji od TDI ima veci moment i vise snage, a to da ne brunda kao traktor necu ni spominjati!
beco

#16 Re: Reno Laguna

Post by beco »

Ti spominjes kola tipa mazde 6 ili avensisa koja su drasticno skuplja od lagune :o
ado-šampion

#17 Re: Reno Laguna

Post by ado-šampion »

beco wrote:Ti spominjes kola tipa mazde 6 ili avensisa koja su drasticno skuplja od lagune :o
Koliko ja znam, Mazda 6 ja najjeftinije auto u klasi, ako nije blizu je. Avensis jest skuplji.
sinus

#18 Re: Reno Laguna

Post by sinus »

Ovdje na ovom forumu koje god da se auto spomene ni jedno ne valja. Čovjek bi pomislio da se kod nas voze najbolja auta kako samo znalaca imamo koji umiju prepoznati dobro i loše auto, a u 99% auta nisu ni sjeli, a kamoli da su ih provozali...

osoba A: Joooooj što je dobro *uzit!
osoba B: Kako znaš ?
osoba A: Pa pričao mi jaran, njegov brat gledao kad mu je od jarana buraz *uzio...

E tako je i sa pričama o kvarovima automobila :D
madalen

#19 Re: Reno Laguna

Post by madalen »

sinus wrote:Ovdje na ovom forumu koje god da se auto spomene ni jedno ne valja. Čovjek bi pomislio da se kod nas voze najbolja auta kako samo znalaca imamo koji umiju prepoznati dobro i loše auto, a u 99% auta nisu ni sjeli, a kamoli da su ih provozali...

osoba A: Pa pričao mi jaran, njegov brat gledao kad mu je od jarana buraz *uzio...

hihih

Jos samo da kazu da je Alfa ruzna :D
mirzasila

#20 Re: Reno Laguna

Post by mirzasila »

beco wrote:DCi je prvo moderniji od TDI ima veci moment i vise snage, a to da ne brunda kao traktor necu ni spominjati!
ne bih se slozio... moderniji?! vise snage?
Sarayman

#21 Re: Reno Laguna

Post by Sarayman »

Savrsen auto ne postoji. Ako je sinonim kvalitete Mercedes, i on ima jednu krupnu manu - cijenu! Passat i Audi A4/6 se opasno kradu...
Laguna druge generacije ima problem sa podizacima stakala. Izbjegavati prve 3 godine (nisam 100% siguran jel' bas 3) proizvodnje od pojavljivanja na trzistu (2001.). Drugih problema kao serijske greske ovaj auto nema. Udobnost vrhunska, ponajbolja u klasi (Passat joj ne moze ni "prismrditi").
sinus

#22 Re: Reno Laguna

Post by sinus »

madalen wrote:
sinus wrote:Ovdje na ovom forumu koje god da se auto spomene ni jedno ne valja. Čovjek bi pomislio da se kod nas voze najbolja auta kako samo znalaca imamo koji umiju prepoznati dobro i loše auto, a u 99% auta nisu ni sjeli, a kamoli da su ih provozali...

hihih

Jos samo da kazu da je Alfa ruzna :D
147-ica nikad to je prosto nemoguće. I ovima što se kunu u Njemce je to jasno :D

Pa to je jedan od najljepših i najboljih automobila :D pogotovu ova nova linija
mirzasila

#23 Re: Reno Laguna

Post by mirzasila »

Alfa je lijepa nema sta ali upitan je kvalitet izvedbe
Lesli Eldridž

#24 Re: Reno Laguna

Post by Lesli Eldridž »

Ma renoi samo "kuhaju", jelde ado? :D Najbolje da onda voze bez vode u rashladnom sistemu, onda nema šta da prokuha :D :lol: :lol:
laku noć

#25 Re: Reno Laguna

Post by laku noć »

Blen_TO wrote:Da li neko ima ovaj auto? Strasno mi se svidja a slabo sta znam o njemu...Hocu da kupim neki primjerak iz 2003-2005 godine 1.9 dizel

Sta vi mislite?
Hvala
Naftni filter mu je 140 marindži :D
Post Reply