Da li kupiti zubcasti remen sa pratecim dijelovima u Reno shop-u u Hrasnom i odnjeti u ovlasteni servis da se zamjeni, ili kupiti i zamjeniti u servisu ?
Unaprijed hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
milojicabrzi wrote:Mislim da ovlašteni servisi ugrađuju samo svoje dijelove, da ne rade te opcije sa kupovinom dijelova kod drugih prodavača, jer na svoj rad daju i neku garanciju.
Od zupcastog remena, zavisi cijeli motor, on zna napraviti havariju od 2000+ KM troskova, tako da, pogotovo ako je mladje auto, nemoj bjezati od ovlastenih servisa, ili nekog provjerenog i dobrog majstora za Renault.
Sretno!
Zanima me kvalitet u reno shop-u, pošto mi je zaista preskupo da dajem 390 KM odnosno 530 KM ako je u pitanju isti remen iste kvalitete. Pošro svakako moram i mali servis da uradim a to mi je svakako dodatnih 200 KMbitanga_sa_otesa wrote:svi se oni snabdijevaju u reno shopu i pucaju svoju marzu
normalna cijena je 150 dijelovi i 100 ruke= 250
Hvala na pomoci.bitanga_sa_otesa wrote:kvalitet je ok,interauto je ozbiljna firma..
Provjeri šta sve podrazumijevaju pod tim pratećim dijelovima, samo zupčasti i španer ili još nešto.Neodlucna 23 wrote:milojicabrzi wrote:Mislim da ovlašteni servisi ugrađuju samo svoje dijelove, da ne rade te opcije sa kupovinom dijelova kod drugih prodavača, jer na svoj rad daju i neku garanciju.
Od zupcastog remena, zavisi cijeli motor, on zna napraviti havariju od 2000+ KM troskova, tako da, pogotovo ako je mladje auto, nemoj bjezati od ovlastenih servisa, ili nekog provjerenog i dobrog majstora za Renault.
Sretno!
Hvala, svaki savjet mi je vrlo koristan.. Kontaktirala sam Reno shop tu je zubcasti remen sa pratecim dijelovima 150 KM, kod Halilovića (ovlstenog servisa) 530 KM sa ugradnjom, a kod Edvina 390 KM sa ugradnjom.
Zamjeni joj ti zupcasti,sta cekas?!bitanga_sa_otesa wrote:nema na cemu
Ne snabdijevaju se svi u Reno shopu.bitanga_sa_otesa wrote:svi se oni snabdijevaju u reno shopu i pucaju svoju marzu
normalna cijena je 150 dijelovi i 100 ruke= 250
Ne svim dijelovima.bitanga_sa_otesa wrote:edvin se snabdijeva u reno shopu
Mislim da setove zupčastog nabavlja s druge strane, u originalnom renault pakovanju.bitanga_sa_otesa wrote:setovima zupcastog da i to ima dobar rabat,kao i ostali koji dosta kupuju u svim autodijelovima...
sto se tice reno shopa informaciju ti mogu dat svaki put sta mu se dostavi od dijelova ....i sliku cak...direstraits0078 wrote:To je informacija iz maja ove godine, i zupčasti i pumpe za vodu su originalni dijelovi u Renault kutijama. To je ono što sam ja vidio, može biti da kupuje i drugdje, ne znam.
To znam.bitanga_sa_otesa wrote:sto se tice reno shopa informaciju ti mogu dat svaki put sta mu se dostavi od dijelova ....i sliku cak...direstraits0078 wrote:To je informacija iz maja ove godine, i zupčasti i pumpe za vodu su originalni dijelovi u Renault kutijama. To je ono što sam ja vidio, može biti da kupuje i drugdje, ne znam.