Renesansa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
whow

#1 Renesansa

Post by whow »

Posjecujuci mnogobrojne teme na ovom forumu dolazim do sljedeceg zakljucka: " Bosna je duhovno mrtva"
Primjeri su mnogobrojni : Postavlja se tema o localnom
( Sarajevskom ) slengu , nazalost velika vecina odgovora na ovu temu sadrze najvulgarnije izreke ako se ovi prostakluci tako mogu nazvati.
Skoro svaka tema ne pod forumu politike evoluira u polemiku: Srbi , Hrvati, Muslimani .
Cak i mnoge teme na pod forumu Auto Moto dobivaju politicku konotaciju , da ne navodim da je tema : Golf vs Astra ,postala temom od strateskog nacionalnog interesa.
Elem , ljudi su isfrustrirani i to ne kriju. Danas na temi o auto cestama vidim postove tipa : Hrvatska ima 26 milijardi duga a mi tri , pravi se analogija " mozemo se zaduziti i izgraditi ceste" a pri tom se zanemaruju elemenarna cinjenice.
Bosna je Welfare drzava - zivi od raznoraznih donacija , subvencija i slicno. Kao takvoj nikome ne pada na pamet da nam daje kredite kakvi su dati Hrvatskoj za koju se predpostavlja da ima realne shanse da ove kredite i odplati .
Primjeri ima mnogo za one koji ih zele traziti.

Jednako kao sto je renesansni period za srednjovjekovnu Europu prvo predstavljao duhovni oporavak neophodan nakon perioda mracne inqizicije, pa tek poslije taj isti donio i mnoge druge pozitivne materijalno tehnicke promjene tako i bice bosanske drzave i bosanskih naroda treba preobrazaj i ozdravljenje prije nego li Bosna postane drzavom koje ce biti sposobna da krene putem ka Europi : fizicki (autocestom) i duhovno prihvatajuci Europske ekonmsko , kulturno politicke standarde
Evo molim vasa razmisljanja na ovu temu?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja ću to na najednostavniji način reči, sve dok glavna preokupacija bude Marko Kraljević i njegov šarac, Musa Keseđija, daleko smo mi od same pomisli o Evropi.... :-?
Post Reply