To bi bio autic za svjeze polozenog vozaca?
Koja ima je neka prosjecna cijena ako su u OK stanju?
(Nemojte please napisati da otvorim oglase, izgubim se u kubikazama i cijenama i godistima.)
Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
modernija auta se rade na principu jace nosece konstrukcije sa skoro pa plasticnim dijelovima oklopa, dok su stariji auti radjeni na prncipu lima po citavom autu. tako, ma mom meganu se blatobran savija na pritisak ruke, dok na prethdonom golfu nisam mogao saviti blatobran dok ne bih iskrivio lim. medjutim, noseca konstrukcija je cvrsca kod megana nego kod golfa. ovo se radi da bi auto bilo lakse i da i manje goriva trosio.O.o wrote:Nije za mene, ja imam jednog lijepog Focusa![]()
Ma to je za pocetnika, ne bi mu bas sad jaku masinu uzela zabice se negdjea ovako ce i manje para na gorivo dat.
problem je sto sam ja spremna dat i 7000KM al nemam "osjecaja" za relacije godiste - kubikaza.
Sta mogu da uzmem (godiste kubikaza) za 6000KM?
Eto zamisli ti da bratu kupujes auto, sta da covjek kupi a da se budala ne ubije?![]()
Offtopic:ma nek bude on topic, meni je ova starija verzija sladja(ovo sa zenskog aspekta)
Eh jos nesto jel istina (negdje sam procitala) da je ovaj stari automobil "najcvrsci" od ovih malih autica? Cini mi se crash test da je bio?
Da ako neko zna neko manje a sigurnije auto, nek predlozi...
Nema nikakve dileme oko kubikaze na Renault Twingo. Svi motori su 1,2 litra. Onaj stariji je sa 60 ks a onaj sa 16V je 75 KS. Tu se priča završava oko motora. Nemoj kupovati onaj sa cerada krovom jer to na starijim autima redovno pomalo propušta vlagu.photo wrote:isplati. auto, iako izgleda mali, ima puno prostora unutra. idealan je za gradsku voznju. mislim da bi za pocetnika bio odlican izbor. samo nemoj neku jaku masinu, da se ne zabijes u nekoga bar prvih par mjeseci
cijena: oko 5-6000 KM dobro ocuvan auto. sada, sve ti zavisi koliku kubikazu trazis, godiste i u kakvom je stanju. to ti ne moze niko konkretno reci bez detalja.