Molim lijepo.ilija cvorovic wrote:Zahvaljujem. Je li problem da navedeš poslije koliko kilometara se radi mali, a nakon koliko veliki servis? Te ukoliko si ranije vozio manji auto, kakav je doživljaj voziti auto tih gabarita, i ima li problema u prilagođavanjubabyface wrote:Ja vozim spomenutog Scenica već skoro pola godine - mogu reći da sam jako zadovoljan. Motor 1.9 dCi, jak ko' zemlja - probao sam ga na autoputu: došao do 170 km/h i nisam smio više.Što se tiče komfora - čista 10 ! Žena sjedi sa dvoje djece (u sjedalicama) pozadi bez ikakvih problema. Auto je stvarno pregledno za voziti. Potrošnja je isto fenomenalno dobra: Sarajevo-Dubrovnik i nazad je prosječno trošio 4,7 l/100 km, a vozio sam normalnom brzinom (mislim da je prosječna brzina bila oko 60 km/h). Sarajevo-Tuzla i nazad isto tako.
Mali servis sam uradio u Zenici u jednom servisu - izašlo me čini mi se 300 KM. Koliko sam shvatio majstora, veliki servis je negdje oko 850 KM, ako se ne varam.?
Ranije sam vozio Ibizu (1.9 tdi), i što se tiče prilagođavanja stvarno nisam imao ni najmanje problema. Kao da sam vozio Scenica godinama prije toga. Auto je tako da kažem jako upravljivo - lakše je manevrisati nego sa Ibizom. Naročito mi se svidio položaj sjedišta, koji je jako visok, što omogućava dobru preglednost, a Boga mi i sigurnost. Scenic je odnio prevagu upravo iz tih razloga - sigurnost i prostranost. Prostora stvarno ima u izobilju - ja sam ga npr. poredio sa Octaviom (znam da ne pripadaju istoj klasi, ali je Octavia dolazila u obzir za kupovinu): prtljažnici su im tu negdje, ali što se tiče prostora za vozača, suvozača i putnike na zadnjem sjedištu, Scenic je u velikoj prednosti. Naročito mi je bilo važna činjenica da ima 3 odvojena sjedišta pozadi, tako da mogu sjesti 3 osobe bez problema, a ne recimo kao kod Octavie, gdje se srednja osoba na stražnjem sjedištu ne može udobno smjestiti...