Ko ima iskustva sa ovakvim autom, prednosti, mane, servisi i djelovi?
Ili alternativa ovom autu u vidu nekog karavana?
Unaprijed zahvalan - (nadam se bivši) vozač golfa II.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
wedran82 wrote:neka auta su mnogo skuplja za odrzavanje od renaulta da ne pominjem peugeot i citroen !!!!
Nisam imao priliku da ga vidim uživo, a po slikama i meni izgleda lošije od dvojke. Ali enterijer mu je daleko bolji od II.beco wrote:Ja sam juce vidio kratkog Scenica III i mogu da ti kazem da auto uzivo nevjerovatno dobro izgleda. Na slikama mi nije bio nesto, ali kad sam ga juce iza sebe vidio tako elegatno i mocno izgleda

a cuj, ako nisi trgovac autima, onda to i nije problem. mislim, koristices ga 4-5 godina, prodat, dodat para, kupit novi auto, itd... ovo je neko moje razmisljanje koje se ne mora podudarati s tvojim ili bilo cijim drugim, al tako ja to vidimilija cvorovic wrote:Lafe, hvala na sugestijama, nisan,iz razloga koji pominješ, ispada iz igre - potreba za kolicima + bejbi sjedalo. Zafira mi se sviđa, ali Scenik mi se baš čini mjera između ova tvoja dva predložena automobila - manji od zafire, lakše sa njim po gradu, veći od nota - bolji za vangradsku.
Ono što mi nije baš prijatno![]()
jeste pad cijene kroz 4 - 5 godina, bar tako kažu.
Potpuno si u pravu, kad sam ovo pisao pravio sam poređenje sa vw automobilima. Mada kad bolje razmislim, tu je to negdje - za istu cijenu dobijaš 3-4 godine mlađe auto od vw.metar_drva wrote:a cuj, ako nisi trgovac autima, onda to i nije problem. mislim, koristices ga 4-5 godina, prodat, dodat para, kupit novi auto, itd... ovo je neko moje razmisljanje koje se ne mora podudarati s tvojim ili bilo cijim drugim, al tako ja to vidimilija cvorovic wrote:Lafe, hvala na sugestijama, nisan,iz razloga koji pominješ, ispada iz igre - potreba za kolicima + bejbi sjedalo. Zafira mi se sviđa, ali Scenik mi se baš čini mjera između ova tvoja dva predložena automobila - manji od zafire, lakše sa njim po gradu, veći od nota - bolji za vangradsku.
Ono što mi nije baš prijatno![]()
jeste pad cijene kroz 4 - 5 godina, bar tako kažu.
Zahvaljujem. Je li problem da navedeš poslije koliko kilometara se radi mali, a nakon koliko veliki servis? Te ukoliko si ranije vozio manji auto, kakav je doživljaj voziti auto tih gabarita, i ima li problema u prilagođavanjubabyface wrote:Ja vozim spomenutog Scenica već skoro pola godine - mogu reći da sam jako zadovoljan. Motor 1.9 dCi, jak ko' zemlja - probao sam ga na autoputu: došao do 170 km/h i nisam smio više.Što se tiče komfora - čista 10 ! Žena sjedi sa dvoje djece (u sjedalicama) pozadi bez ikakvih problema. Auto je stvarno pregledno za voziti. Potrošnja je isto fenomenalno dobra: Sarajevo-Dubrovnik i nazad je prosječno trošio 4,7 l/100 km, a vozio sam normalnom brzinom (mislim da je prosječna brzina bila oko 60 km/h). Sarajevo-Tuzla i nazad isto tako.
Mali servis sam uradio u Zenici u jednom servisu - izašlo me čini mi se 300 KM. Koliko sam shvatio majstora, veliki servis je negdje oko 850 KM, ako se ne varam.