Evo par slika prije nego ću ga kupiti. Sada je već 3 registracije kod mene. Jako poslušan auto, prostran i prilično pregledan. O sigurnosti o Renaultu (posebno modelu Megane) ne treba previše govoriti jer je to prvi (mali obiteljski auto) model koji je dobio 5 zvjezdica za sigurnost od EuroNCAP.
Kako je Scenic zasnovan na Megane modelu uvjeren sam da vozim jako siguran auto. Čak mi na plastikama vrata piše Megane (a ne scenic
Kod mene je motor 1.5dci (verzija sa 105KS) koji je jako štedljiv. Posebno me se dojmila povišena kabina, prostranost i mnogo pretinaca za staviti stvari da ne smetaju. Moj model je 2007. godina (takozvani redizajnirani model) pa imam pozadi LED poziciju, a prednji farovi imaju onu prepoznatljivu "obrvu" kao dnevna svjetla.
Od kvarova nisam imao gotovo ništa, tek mi je jednom ponestalo snage da se kasnije ispostavilo kako je pukla neka metalna cijev koja dovodi stlačeni zrak na turbinu pa se ova nije vrtila kako treba. Popravak me izašao svega 70KM.
Da napomenem da sam kupio sebi Aluminijske felge od 15". Odabrao sam od Renault Megana ovaj model

jer idu na šaraf. NAPOMENA na 1.9 dci ne idu sigurno (provjereno) a ne znam za benzince. Valjda ovi jači modeli imaju veće kočione diskove i čeljusti pa felga ne može naleći na glavčinu.
Redovne servise radim u GumaM, i jako sam zadovoljan. Sve urade kako treba, servisi nisu skupi, a samo sam se razočarao kada su mi po akcijskoj cijeni prodali neke fuš brisače. Negdje sam možda o tome pisao, ne sjećam se ali sam naknadno sam poručio brisače za scenic i još mi stoje na autu.
Potrošnja ovog auta je baš ono mizerna na otvorenom (4.5-4.8 L/100km), dok je na autoputu ipak iznad 6L/100km, što opet nije puno s obzirom da ga vozim na (njemu visokim) obrtajima.
Oprema je stvar kojom francuzi dominiraju.
Ako se odlučite za neki Renault model bit ćete ugodno iznenađeni ugrađenom opremom. Naravno, i kod njih ima vulgaris modela, ali nisu škrti na startu poput recimo nijemaca.
Ja na svom imam dosta toga pa idem redom kako se sjetim:
Automatska digitalna klima
el. servo volan
komande pri volanu
komande na volanu
el. podešavanje retrovizora
zaključavanje auta u vožnji (vrata se zaključaju izvana da vam netko ne uđe dok stojite na semaforu - valjda)
tempomat
limiter brzine
Board Comp
senzori za parkiranje - stražnji
pomoć pri kočenju
senzori za kišu
prednje + stražnje maglenke
automatsko paljenje svjetala (po mraku, ili kada prođete kroz tunel)
daljinsko-centralno-blokada paljenja
centralna konzola - naslon za ruke
6 stupnjeva ručni mjenjač
ASC
sva 4 stakla na struju (zatvaranje prozora na daljinski)
zaključavanje stražnjih vrata (ako vozite klinca pozadi)
famozni ISOFIX (zapravo pojasevi koji se mogu vezati u više točaka, pa se sjedalica lakše učvrsti)
Euro kuka
... ima toga još ali se sada ne mogu sjetiti. U glavnom, kada čovjek vozi tako opremljen auto, teško proguta kada sjedne u neki bez tih sitnica.. Sve to ima svoje.
Ako netko može nastaviti priču o Scenic modelima, slobodno

image hosting free