Upravo, danas (za normalnu cijenu) nema loših auta.slavkoimamodilera wrote: Danas je tesko kupiti los auto, sve je pitanje preferencija. Kome nije prioritet "ocam' golf bolje drzi cijenu", razmislit ce i mimo VW-a... tome je mozda Octavia daleko bolja alternativa. Ko cijeni udobnost i/ili moderniji dizajn njemu ce vise odgovarati Megane. Ko voli germansku robusnost, naginjat ce golfu.
Ma kralju, nisi ti mene razumio, ne poredim ja unutrašnjost kao unutrašnjost, nego osjećaj i atmosferu u unutrašnjosti. Naravno, Megane Sedan za 33 milje ima sve, od auto klime, do muzike, itd. Ja inače ne volim auta te klase uopšte, zapravo nisam dosad sjeo za volan ni jednog da mi sve paše, uvijek mi nešto ne odgovara, il položaj sjedenja, dizajn, plastika... Četvorka je prvo auto te klase u koje sam sjeo da mi paše pravo, iako sam se i prije u njima dosta vozio. Ne mogu to opisat. Mada ova je imala pravo dobru opremu, climatronic, muzika, sportska sjedala, itd., dobar motor, dobra boja... možda je sve to u paketu pomoglo da steknem takav osjećaj.johntra wrote:napisao sam da se ne slažem sa dizajnom interijera kod Astre, koji nije puno odmakao od Ascone, ali materijali nisu uopšte lošiji..
četovrka ima jako lošu plastiku na donjem dijelu, pogotovo kod kasete za sitnice, koja se lako grebe kada se ulazi i izlazi iz auta...ručke na vratima su jako gumirane i grebu se odvratno...znam da su ručice za vrata metalne, ono je bila zezancija i slažem se da su prvi to uveli u tu klasu automobila...ali, ne može se reći da to izgleda skupo, normala unutrašnjost kao kod svakog automobila...plavo osvjetljenje nekom godi, a nekom ne...o poziciji i veličini prekidača ili krugova za ventilaciju, ne želim ni trošiti riječi...samo treba usporediti unutrašnjost kod startnog paketa opreme četvorke i bilo kojeg automobila iz te klase...razlika u opremi je ogromna, a oprema čini unutrašnjost ljepšom...
bilo kako bilo, taj interijer je pregazilo vrijeme, ali smiješno je tvrditi da se može porediti sa automobilima koji su izašli tri ili četiri godine kasnije, poput 307, Stila ili Meganea II...