Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
analiticar007

#251 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Moji dragi Renault forumaši 8) !!

Zna li neko nekog ko radi spojlere za megane II, da pravi zadnju i prednju karambolku, da izgleda kao pravi SPORT, sa one zadnje dvije rore???

Hvala
analiticar007

#252 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Kako vama izgleda ovaj Megane???

Hvala na ocjeni!!

Image

Image

Image
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#253 Re: Renault Megane all about

Post by Romeo 80 »

Odzada isto Jennifer Lopez majke mi! :D
DoradO

#254 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#255 Re: Renault Megane all about

Post by 1946 »

golfista wrote:a malo bi i plakao
Zato što voliš VW i voziš VW wannabe? I ja bih plakao da sam u takvoj situaciji :D
fedor

#256 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

golfista wrote:ma kako će izgledati? izgleda ko opanak, zapravo kao čizma, ne čekaj liči mi na peglu, a malo vuce i na auto...hebi ga bas izgleda onako, nedefinisano, malo bi se smijao a malo bi i plakao :mrgreen:
Evo malo se provozaj....:D

Image
DoradO

#257 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

sta vam je, ovaj ima putni racunar :shock: :lol: kako moj nije imao a bio je td ful :D oprema
Qler

#258 Re: Renault Megane all about

Post by Qler »

1946 wrote:
golfista wrote:a malo bi i plakao
Zato što voliš VW i voziš VW wannabe? I ja bih plakao da sam u takvoj situaciji :D
Kaze Jeremy Clarkson na Top Gear-u za Boxtera, ovo auto kada kupite govori jednu stvar, da niste imali para za 911, a to govori da vam zivot i nije ispao onako kako ste se nadali :D

e ta analogija nekako ide i za VW i Skodu :D
Qler

#259 Re: Renault Megane all about

Post by Qler »

Imao si golfa karavan, a i jettu...
SadaMeHuseine

#260 Re: Renault Megane all about

Post by SadaMeHuseine »

analiticar007 wrote:Kako vama izgleda ovaj Megane???

Hvala na ocjeni!!

Image

Image

Image
Izgleda odlično....još ako je motor 1,9 dCi....ne odustaj!!!
fedor

#261 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

DoradO wrote:sta vam je, ovaj ima putni racunar :shock: :lol: kako moj nije imao a bio je td ful :D oprema
oTo je bord KOMPIJUTER..... :lol:
analiticar007

#262 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

SadaMe legendo, ovog sam i kupio, 1.9dci, 88kw, 120ks, stvarno dobro ide, nema šta, oprema Dynamic Sport 8) . Ovaj obrtni momenat od 300 škodi ovim VW kolegama ;-) , jer zaista, ovako lagano auto, i ova snaga, je za njega mjera i to je ono što se traži. Imam druga koji vozi Megana sa 130ks, mala razlika, ali kod onog od 150 se baš osjeti. Meni više ne treba od ovog, letiiiii :roll:

Hvala na ocjeni
drndalo

#263 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

Pripazi ti malo sa stiskanjem istog kad ne moras, plivajuci zamajac te svakako ceka... Bolje kasnije nego ranije... :wink:
herbert mekfjuger

#264 Re: Renault Megane all about

Post by herbert mekfjuger »

analiticar007 wrote:SadaMe legendo, ovog sam i kupio, 1.9dci, 88kw, 120ks, stvarno dobro ide, nema šta, oprema Dynamic Sport 8) . Ovaj obrtni momenat od 300 škodi ovim VW kolegama ;-) , jer zaista, ovako lagano auto, i ova snaga, je za njega mjera i to je ono što se traži. Imam druga koji vozi Megana sa 130ks, mala razlika, ali kod onog od 150 se baš osjeti. Meni više ne treba od ovog, letiiiii :roll:
:thumbup:
još kad bi vau-vau kolege znali šta je obrtni moment :D
Blobi

#265 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

herbert mekfjuger wrote:
analiticar007 wrote:SadaMe legendo, ovog sam i kupio, 1.9dci, 88kw, 120ks, stvarno dobro ide, nema šta, oprema Dynamic Sport 8) . Ovaj obrtni momenat od 300 škodi ovim VW kolegama ;-) , jer zaista, ovako lagano auto, i ova snaga, je za njega mjera i to je ono što se traži. Imam druga koji vozi Megana sa 130ks, mala razlika, ali kod onog od 150 se baš osjeti. Meni više ne treba od ovog, letiiiii :roll:
Sve fol francuzi i becka raja, nema sta :-). Ne kontam zasto uvijek to poredjenje sa VW, cak i tamo gdje nema potrebe :D
SadaMeHuseine

#266 Re: Renault Megane all about

Post by SadaMeHuseine »

Blobi wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Sve fol francuzi i becka raja, nema sta :-). Ne kontam zasto uvijek to poredjenje sa VW, cak i tamo gdje nema potrebe :D
Pa zar nije VW etalon za kvalitet, udobnost, ergonomiju, dizajn, omjer uloženo - dobijeno....koliko shvatih svi ostali se uporedjuju sa VW....

:kravata:
Mahalac

#267 Re: Renault Megane all about

Post by Mahalac »

Nekad neko jednom cuo na forumu da u Renolu nevaljaju 1.5dci motori i onda kao stado svi redom samo i uvijek pametuju ne 1.5dci, samo to ne. Sve sami strucnjak do strucnjaka.(copy -paste)
Bosnjo najpametniji a ovi svi ostali budale, ovi sto ga prave tj ugradjuju i dan danas u novom Meganeu, Dachiji, pa i u ovim Nissanima sto uzimaju titule auto godine, sto trose ko upaljac a sasvim solidno vuku... to nema veze...taa oni tamo znaju "klocevi".

Istina je jedna i jedina da je poslije 2003 rijesen pojedinacni problem koji se javljao pogotovo s nasim gorivom kod ubrizgavanja, kao sto rekoh poslije 2003 SVE za 10 :thumbup:

al eto znaju znalci.
analiticar007

#268 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Francuz je, bez uvrede VW obožavaocima, izmislio udobnost, ekonomičnost, pogotovo kako sad ovi novi izlaze, ostalo je suvišno govoriti o uloženo, dobijeno 8) .

Ali opet, svako vozilo je ok na svoj način, neko voli ovo, neko ono, tako uvijek će biti prepucavanja na račun francuza i njemaca :P .

Ja vama želim da vi što više kilometara pređete sa svojim ljubimcima na četiri točka bez dušmana na putu, kazni, kontrola... :wink:
SadaMeHuseine

#269 Re: Renault Megane all about

Post by SadaMeHuseine »

Mahalac wrote:Nekad neko jednom cuo na forumu da u Renolu nevaljaju 1.5dci motori i onda kao stado svi redom samo i uvijek pametuju ne 1.5dci, samo to ne. Sve sami strucnjak do strucnjaka.(copy -paste)
Bosnjo najpametniji a ovi svi ostali budale, ovi sto ga prave tj ugradjuju i dan danas u novom Meganeu, Dachiji, pa i u ovim Nissanima sto uzimaju titule auto godine, sto trose ko upaljac a sasvim solidno vuku... to nema veze...taa oni tamo znaju "klocevi".

Istina je jedna i jedina da je poslije 2003 rijesen pojedinacni problem koji se javljao pogotovo s nasim gorivom kod ubrizgavanja, kao sto rekoh poslije 2003 SVE za 10 :thumbup:

al eto znaju znalci.
Nisam znalac...nego se raspitao kod ljudi koji znaju....1,5 dCi veoma dobar motor, izdržljiv, jak i pouzdan,ali kod Clia III....kod Meganea se pojavljivao problem sa vodenom pumpom koja je postavljena na način da dolazi do čestog pregrijavanja i kvarova....kod motora 1,9 dCi je (s obzirom na formu motora) pumpa postavljena drugačije i ne dešavaju se slični problemi....ako lažem ja, lažu i ljudi koji nešto znaju o ovome....pošto kupio, toliko prodao...

Blobi

#270 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

SadaMeHuseine wrote:Pa zar nije VW etalon za kvalitet, udobnost, ergonomiju, dizajn, omjer uloženo - dobijeno....koliko shvatih svi ostali se uporedjuju sa VW....

Nit' su najkvalitetniji, nit' su najudobniji, nit' dizajnom ekstravagantni, nisu ni najupravljiviji nit' najzabavniji za voznju. Ali od svega navedenog nude sasvim dovoljno za potpun automobil, pa u nekim stvarima i vise od ostalih. Jos bolje, uvijek su na cijeni i kad pozelim da promijenim auto za 2-3 godine, trebao bih imati nekih 60-70% od inicijalno ulozenih para. Da se razumijemo, od proizvodjaca cije je ciljano trziste "radni narod", proizvode kvalitetnija auta. I naravno, kvalitet kao i uvijek ima svoju cijenu. Sony proizvodi su skupi, ali zato imas Biru "burazere", pa ozezi. Samo nemoj poslije kad kupis Bira LCD reci kako je bolji od Sony-a, ili ona idiotska prica "Za manje para vise muzike".

I na kraju pitanje za Vas: Zar vi "francuzi" niste becka raja. Zar vas "francuze" zanima sta drugi ljudi voze? Zar je Vama, "beckoj raji", stalo do toga da uvjerite "bosnju" kako je "francuz" za manje para vise muzike? Mene iskreno bas briga sta ko misli o mom autu, i meni konkretno. Da se meni licno dopada neki Pezo, vozio bih istog. Zasto svi misle kako neki voze VW-a da ne bih izgubio na cijeni? Zar ne postoji mala mogucnost da se nekome svidja taj isti VW, kao vama "francuz"?

E becke raje i govana :D...
drndalo

#271 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

Blobi wrote:E becke raje i govana :D...
Bome i ti krenu stopama "becke raje"...
Blobi

#272 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

drndalo wrote:
Blobi wrote:E becke raje i govana :D...
Bome i ti krenu stopama "becke raje"...
To ti je "burazere" u svrhu da se publici docara :D
SadaMeHuseine

#273 Re: Renault Megane all about

Post by SadaMeHuseine »

Ne smatram se "bečkom" rajom, dapače, ne stidim se svojih korijena ,ali mogu ocijeniti kad me neko želi zaj****ebati na očigled i kada me neko želi ubijediti u suprotno od svega za šta postoje argumenti...
@ Blobi....ne poznajem te i ne osudjujem tvoje stavove.Svi imamo svoja mišljenja i argumente.Sam si rekao da proizvođači proizvode kola za "narod"....kako to onda da su ta "narodna kola" najskuplja u klasama...
Kako to da svi pričamo da vrijednost automobila opada sa godinama eksploatacije (po principu amortizacije procenat amortizacije za vozila je 20 % na 5 godina, ili 10 % na 10 godina), kako to da se G2 prodaje po cijeni od 25 - 30 % nabavne vrijednosti nakon 25 godina eksploatacije....meni tu nešto nije jasno...

Ne želim da osudjujem ničija stajališta,ali vjerovatno iole normalnom čovjeku kada postave Passata 2003 -2006 godište i Pežoa 407 približnog godišta, neće napamet padati da pokaže prstoma na Passata....
Ali nama, Bošnjama, kojima je važnije mišljenje lokalnog vulkanizera , lakše je reći....taa će ti Francuz, skupo je to, nema dijelova, brzo se kvari, uzmi jarane VW....nažalost...
Kao što nam državu kroje lokalni vulkanizeri, tako su nam izgleda počeli krojiti svijest (sem nama nekolicini OSVJEŠĆENIH)...

P.S. Imao sam VW vozila, fasovo hemoroide u njima...izliječio hemoroide vozeći Francuze....

"Bečka" raja... :kravata:
johntra

#274 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Ne razumije ti Blobi to, nije još napravio program za ove stvari... :razz: ž
Idealni automobil po ADAC-u

Prema analizi pouzdanosti nemačkog ADAC-a, "idealni automobil" imao bi šasiju Citroena, motor Poršea, unutrašnjost Folksvagena, šasiju, menjač i klimatizaciju BMW-a.

Što se tiče sigumosti "idealni automobil" trebalo bi da bude siguran poput Mercedesa, ekološki prihvatljiv i štedljiv poput Smarta i na kraju njegova "idealna" cena bi bila cena jedne Lade.
Blobi

#275 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

johntra wrote:Ne razumije ti Blobi to, nije još napravio program za ove stvari... :razz: ž
Idealni automobil po ADAC-u

Prema analizi pouzdanosti nemačkog ADAC-a, "idealni automobil" imao bi šasiju Citroena, motor Poršea, unutrašnjost Folksvagena, šasiju, menjač i klimatizaciju BMW-a.

Što se tiče sigumosti "idealni automobil" trebalo bi da bude siguran poput Mercedesa, ekološki prihvatljiv i štedljiv poput Smarta i na kraju njegova "idealna" cena bi bila cena jedne Lade.
Ne moze dva puta sasiju :D
Post Reply