Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
taureg71 wrote:
sve je to tacno, ali ja cu na megan koji mi stize za 10 dana staviti xenone, valjda ce trajati 1 god, pa posle opet isto...ne da mi se akati sa sijalicama, nismo svi majstori, neka svako zaradi platu posteno
Pošteno, xenon drugačije i ne možeš zamjeniti.
Ja ću najvjerovatnije probati sa nightbreak od Osram-a.
taureg71 wrote:
sve je to tacno, ali ja cu na megan koji mi stize za 10 dana staviti xenone, valjda ce trajati 1 god, pa posle opet isto...ne da mi se akati sa sijalicama, nismo svi majstori, neka svako zaradi platu posteno
Pošteno, xenon drugačije i ne možeš zamjeniti.
Ja ću najvjerovatnije probati sa nightbreak od Osram-a.
Pa te su ti bas kontra, super sijaju, ali krace traju od obicnih, provjeri, ali crkavaju cesce...Xenoni su ok rjesenje
Reno Megan Karavan, 2008. full oprema sem navigacije, odlicno stanje,. presao pravih 145 000, 1,9Dci, do registracije bi me izasao 10300 KM, jel to ok cijena??? jako ocuvan karavan
Mislim da je ok. Probaj spustit par stotina KM, da bude ispod 10 000, pa da imas malo prostora za promijenit par guma, staviti zastitu ili slicna ulaganja. To je zadnja godina Megana 2, vecina djecjih bolesti otklonjena, za auto star 7 god, dat ces otprilike 1/3 cijene novog.
Opet sve zavisi, neko ne voli francuska auta kad "udju u godine", a opet ima i Laguna, koje su visa klasa, sa dobrom opremom i dosta povoljnih.
Mada mislim da je ta cijena i kilometraza, ako je auto propisno odrzavan, sasvim ok.
Imam jedno brzo pitanje, nije megane, radi se o Clio 2002 g, mozda je slicno.
Na boardcomputeru na instrument tabli pise kilometraza i jos neki brojevi, kako da to promjenim da vidim neke druge opcije npr. prosjecna potrosnja goriva ? Ima li ta opcija ? hvala
Leon16v wrote:Imam jedno brzo pitanje, nije megane, radi se o Clio 2002 g, mozda je slicno.
Na boardcomputeru na instrument tabli pise kilometraza i jos neki brojevi, kako da to promjenim da vidim neke druge opcije npr. prosjecna potrosnja goriva ? Ima li ta opcija ? hvala
Na vrhu desne ručke na volanu (za brisače) imaš tipku. Kad je pritisneš, mijenja ti podatke na board kompjuteru.
taureg71 wrote:Reno Megan Karavan, 2008. full oprema sem navigacije, odlicno stanje,. presao pravih 145 000, 1,9Dci, do registracije bi me izasao 10300 KM, jel to ok cijena??? jako ocuvan karavan
Leon16v wrote:Imam jedno brzo pitanje, nije megane, radi se o Clio 2002 g, mozda je slicno.
Na vrhu desne ručke na volanu (za brisače) imaš tipku. Kad je pritisneš, mijenja ti podatke na board kompjuteru.
Gledao sam danas i ne mogu naći, na instrument tabli ima "pipak" da podesim sat. Možda nema tu opciju?
taureg71 wrote:Reno Megan Karavan, 2008. full oprema sem navigacije, odlicno stanje,. presao pravih 145 000, 1,9Dci, do registracije bi me izasao 10300 KM, jel to ok cijena??? jako ocuvan karavan
Vidio sam oglas, samo necu ovu boju, nezahvalna je, a tako nekako auto mi se nudi, hvala, ovaj je odlican na PIKu sudeci po rijecima, ali to treba pregledati
taureg71 wrote:
Pa te su ti bas kontra, super sijaju, ali krace traju od obicnih, provjeri, ali crkavaju cesce...Xenoni su ok rjesenje
U pravu si, u prosjeku traju godinu dana, i sa tim sam od prije upoznat. Problem je sto bi na moje vozilo morao ugraditi xenon, što košta, a onda kupiti i dobre xenon sijalice, što opet košta, tako da me ispadne jeftinije da ih mjenjam godišnje. A opet i xenon crkne a dobra sijalica nije ispod 120KM.
Gledao sam danas i ne mogu naći, na instrument tabli ima "pipak" da podesim sat. Možda nema tu opciju?
Trebalo bi pritisnuti gdje je broj 3 (ovo je za Clio 2 ph1 i ph2).
taureg71 wrote:
U pravu si, u prosjeku traju godinu dana, i sa tim sam od prije upoznat. Problem je sto bi na moje vozilo morao ugraditi xenon, što košta, a onda kupiti i dobre xenon sijalice, što opet košta, tako da me ispadne jeftinije da ih mjenjam godišnje. A opet i xenon crkne a dobra sijalica nije ispod 120KM.
Najobicniji xenon h7 je kod mene trajao 3 godine, nije crkao ni tad nego sam ja skidao branik zbog ostecenja i zamijenio sijalice iz predostroznosti i obe nisu bile 50 KM.
Iznenadjujuce niska cijena.
I da dodam, ako nekom nije mrsko i zna.
Koliko bi to bila cijena ugradnje xenona sa balastima i farovima sa sočivom kao i dobre xenon sijalice?
Last edited by Warashii on 17/05/2015 13:21, edited 1 time in total.
taureg71 wrote:
godinu dana ne traju, neko te grdno slagao, sijaju odlicno ali traju maxiumum pola god
Za 2 godine i 7 mjeseci koliko vozim Megane-a, nisam promjenio ni jednu sjelicu, tj. nije mi ni jedna pregorila. Vjerovatno na to utiće što imam led dnevna svjetla, pa mi se po danu uopže ne pale standardna svjetla.
Pa dobro, je li moguće da baš niko od ovoliko vozača Megane-a nije zainteresovan?
Spuštam cijenu na 200.
Karabaja wrote:Pozdrav ljudi,
ja prodajem originalne aluminijske krovne nosače za Megane II sa bravicama, korištene jedno ljeto i u izvrsnom stanju. Plaćene 320 KM, a ja ih dajem za 250, pa ako ima neko zainteresovan, neka se javi.
Je li neko imao slican problem na meganu, lijevo stop svjetlo ne radi. Promjenjena sijalica i provjereni osiguraci i cini se da je sve ok. Pretpostavljam onda da je instalacija u prekidu.
Nasao sam tipku danas, i pritisnem je prema volanu, medjutim nista se ne desava, znas li slucajno do cega je?
Vidio sam oglas, samo necu ovu boju, nezahvalna je, a tako nekako auto mi se nudi, hvala, ovaj je odlican na PIKu sudeci po rijecima, ali to treba pregledati
Kada kupujes polovno auto zadnja stvar koju gledas je boja. Znaci bolje kupiti nekog sivog metalik sa vracenom kilometrazom nego plavog koji je redovno servisiran. Samo navodim primjer
dadoka84 wrote:Je li neko imao slican problem na meganu, lijevo stop svjetlo ne radi. Promjenjena sijalica i provjereni osiguraci i cini se da je sve ok. Pretpostavljam onda da je instalacija u prekidu.
Karabaja wrote:Pa dobro, je li moguće da baš niko od ovoliko vozača Megane-a nije zainteresovan?
Spuštam cijenu na 200.
Karabaja wrote:Pozdrav ljudi,
ja prodajem originalne aluminijske krovne nosače za Megane II sa bravicama, korištene jedno ljeto i u izvrsnom stanju. Plaćene 320 KM, a ja ih dajem za 250, pa ako ima neko zainteresovan, neka se javi.
Ovako to izgleda na autu:
Ti ako uzmes 100 maraka budi sretan druze. Realno,ne vrijede vise,bez obzira na cijenu koju si ti dao za njih.
NediM17 wrote:
Grlo ili i ta nova sijalica ne valja.
Provjerit cu sa multimetrom, mislio sam da nema neka crna tacka, npr na fiatu bravo su stradavale kopce i masa u zadnjim svjetlima pa su sijalice imale light show
dadoka84 wrote:Je li neko imao slican problem na meganu, lijevo stop svjetlo ne radi. Promjenjena sijalica i provjereni osiguraci i cini se da je sve ok. Pretpostavljam onda da je instalacija u prekidu.
Provjeri i kablove u buziru koji idu sa auta u vrata gepeka (nadam se da si shvatio na sta mislim). Cesto se desi da neki od tih kablova pukne