Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#1876 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Zadnji brisac se uvijek pokrene kada se ubaci u rikverc, ukoliko je okrenut jedan podiok na ručici brisaci tj. ako su uključeni.
tutku

#1877 Re: Renault Megane all about

Post by tutku »

direstraits0078 wrote:
tutku wrote:ljudi je li neko imao "problem" da mu se tokom voznje, u pitanju je Megane III 1.5 DCI, nesto nazad cuje, tesko za objasnit kakav je zvuk otprilike kao da je ukljucen zadnji brisac, skoro neprimjetno zujanje 1-2 sekunde pa se u toku voznje nekoliko puta ponovi.
Automatska ili rucna klima? Za koje je trziste pravljeno vozilo? Sta stoji iza TL na plocici na B-stubu?
Od ovih informacija znam samo da je automatska klima, vozilo kupljeno kod nas 2010g. Jedino da je to u vezi pumpe zadnjeg brisaca, medjutim zasigurno se ne pokrecu brisaci..
direstraits0078

#1878 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Koliko si siguran da dolazi iz stražnjeg dijela vozila? Može biti da dolazi od naprijed. Npr. nešto za regulisanje rada klima uređaja.
tutku

#1879 Re: Renault Megane all about

Post by tutku »

Sto posto je zadnji dio, na to svaki put obratim paznju, bas cu pogledati ovih dana sta bi moglo biti u vezi te pumpe za zadnji brisac
azdralovic

#1880 Re: Renault Megane all about

Post by azdralovic »

jel' bi mogao neko da prenese iskustva sa onim AC Jure iz Kiseljaka...
jedni govore da je varalica, skida dijelove sa auta pa odvojeno prodaje bla bla bla a onda s druge strane je misljenje da ne bi prodavao i uvozio toliko auta da je varalica...

thanks
Drvosjeca iz Dejcica

#1881 Re: Renault Megane all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tutku wrote:
direstraits0078 wrote:
tutku wrote:ljudi je li neko imao "problem" da mu se tokom voznje, u pitanju je Megane III 1.5 DCI, nesto nazad cuje, tesko za objasnit kakav je zvuk otprilike kao da je ukljucen zadnji brisac, skoro neprimjetno zujanje 1-2 sekunde pa se u toku voznje nekoliko puta ponovi.
Automatska ili rucna klima? Za koje je trziste pravljeno vozilo? Sta stoji iza TL na plocici na B-stubu?
Od ovih informacija znam samo da je automatska klima, vozilo kupljeno kod nas 2010g. Jedino da je to u vezi pumpe zadnjeg brisaca, medjutim zasigurno se ne pokrecu brisaci..
Ako je Generation model onda može biti rezervni točak koji lupka jer nije u gepeku već ispod njega. Mene to pravo nervira kod mog, kontao sam neke gume postaviti da ne lupka toliko.
530i

#1882 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Rezervni točak ispod auta se može dotegnuti pa da ne lupka, nema potrebe za dodavanje bilo čega.
Drvosjeca iz Dejcica

#1883 Re: Renault Megane all about

530i wrote:Rezervni točak ispod auta se može dotegnuti pa da ne lupka, nema potrebe za dodavanje bilo čega.
Nisam siguran, pravo je glupo napravljeno na ovaj fazon sa metalnim nosačem koji ustvari usljed težine gume lupka a ne guma. Ne kontam što nije u gepeku. :roll: Vjerovatno neka ušteda na materijalu i procesu proizvodnje.

Image
Image
530i

#1884 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Kod svih auta iz reno grupacije trebalo bi se moći stegnuti dovoljno čvrsto iz gepka, taj rezervni točak. Nisam se sretao sa ovim limom, vjerovatno je ovdje na boljim verzijama da spriječi urezivanje šipki nosača u gumu...

Inače, nimalo jednostavno vaditi gumu 15 i vraćati nazad, još je po običaju mokro, hladno i mrak... :roll: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1885 Re: Renault Megane all about

530i wrote:Kod svih auta iz reno grupacije trebalo bi se moći stegnuti dovoljno čvrsto iz gepka, taj rezervni točak. Nisam se sretao sa ovim limom, vjerovatno je ovdje na boljim verzijama da spriječi urezivanje šipki nosača u gumu...

Inače, nimalo jednostavno vaditi gumu 15 i vraćati nazad, još je po običaju mokro, hladno i mrak... :roll: :lol:
Znam, gluho i daleko bilo, ali eto tako je kako je.
Dzontra_Volta

#1886 Re: Renault Megane all about

Post by Dzontra_Volta »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
530i wrote:Kod svih auta iz reno grupacije trebalo bi se moći stegnuti dovoljno čvrsto iz gepka, taj rezervni točak. Nisam se sretao sa ovim limom, vjerovatno je ovdje na boljim verzijama da spriječi urezivanje šipki nosača u gumu...

Znam, gluho i daleko bilo, ali eto tako je kako je.
Inače sam mijenjam točak, ali u ovakvim slučajevima --> 1282 (pa nek se oni podvlače)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1887 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

kolko koštaju diskovi za megane 2
Warashii

#1888 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Black swan wrote:kolko koštaju diskovi za megane 2
Ovisno kojeg proizvodjaca, dali želiš "sportske" ili za prodaju auta (one koje ćeš promjeniti jako brzo i nisu kvalitetni) ili ćeš neke od renomiranih proizvodjaca koji su nešto skuplji i uz to naravno bolji. I uz to koji je Megane motor? Nesto se ne sjećam jeli isti na svim modelima.
Truba

#1889 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

pa te normalne da normalno vozim :mrgreen: 1.6 je motor
Optimist

#1890 Re: Renault Megane all about

Post by Optimist »

Koje je godiste tvoj Megan. Ja sam mislio da se radi o Meganu 3...
Truba

#1891 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

jasta kako da ne iz corse b u megan 3 :mrgreen:
2007
citroen xm

#1892 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Prednji ili zadnji? Postoji mogućnost da ako su zadnji ide ležaj sa diskom i tada ti je komad minimum 130 KM.
shlauf

#1893 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Prednji diskovi u isti dok kod zadnjih postoji razlika jeli karavan ili "kratki". Zato naglasi kad kupuješ diskove.
shlauf

#1894 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

azdralovic wrote:jel' bi mogao neko da prenese iskustva sa onim AC Jure iz Kiseljaka...
jedni govore da je varalica, skida dijelove sa auta pa odvojeno prodaje bla bla bla a onda s druge strane je misljenje da ne bi prodavao i uvozio toliko auta da je varalica...

thanks
Skoro svaki motor je radjen tako da im je radilica već na trećoj specijali i ja bih ga u širokom luku zaobišao. Kupci padaju na dobro polirana auta i dubinsko pranje pa ih to privlači i kontaju da je auto malo prešlo ali u stvarnosti je to drugačije.
Warashii

#1895 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Black swan wrote:kolko koštaju diskovi za megane 2
TRW ti je po komadu 82KM.
Mislim da bi to bio zadovoljavajuci kvalitet.
Truba

#1896 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

zafaljivam svima
ma to cu u unitradeu nekad na ljeto mozda :D
ne vozim puno pa se sporije trose ali eto kao dobre pakne ali diskovi bi mogli uskoro da se mijenjaju
azdralovic

#1897 Re: Renault Megane all about

Post by azdralovic »

shlauf wrote:
azdralovic wrote:jel' bi mogao neko da prenese iskustva sa onim AC Jure iz Kiseljaka...

thanks
Skoro svaki motor je radjen tako da im je radilica već na trećoj specijali i ja bih ga u širokom luku zaobišao. Kupci padaju na dobro polirana auta i dubinsko pranje pa ih to privlači i kontaju da je auto malo prešlo ali u stvarnosti je to drugačije.
hvala za info :D vec sam par slicnih odgovora dobio :-D
Truba

#1898 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

uglavnom koje god gledaš auto neko iz visokog dolazi po njega popodne :D

ja sam ga zajebo pitanjem ima li benzinca :lol: izgubio se lik kaže niko to ne traži jedan od 100 :lol: ( kasnije dodo 1000)
na ljepotu auta sam i ja mogao pasti jer je bio jedan plavi klio prelijep...
webeer

#1899 Re: Renault Megane all about

Post by webeer »

Pozzz , nakon poduze voznje i ako ugasim motor (tipa stanem na benzinsku da goriva naspem i slicno) i kad ponovo palim motor jednostavno tesko upali vergla ,kao da se strese nekako vrlo grubo, cudno mi (ali samo kada je zagrijan, tj. nisam primjecivao zimi da mi je se ovo desavala vec samo ljeti ) ...Je li ko imas slican problem?
Hvala!
Warashii

#1900 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

webeer wrote:Pozzz , nakon poduze voznje i ako ugasim motor (tipa stanem na benzinsku da goriva naspem i slicno) i kad ponovo palim motor jednostavno tesko upali vergla ,kao da se strese nekako vrlo grubo, cudno mi (ali samo kada je zagrijan, tj. nisam primjecivao zimi da mi je se ovo desavala vec samo ljeti ) ...Je li ko imas slican problem?
Hvala!
Malo informacija, dizel ili benzin?
Post Reply