Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

wedara85

#1 Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by wedara85 »

Vaša mišljenja??
radostan dan

#2 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by radostan dan »

Za ovaj motor kažu da je najbolji od svih renolovih dizela.
Zadnja klupa uža od Megana karavana.
citroen xm

#3 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Traži redizajnirani model jer je dosta stvari ispravljeno. Ne znam za koliko para kupuješ, ali ne moj kupovati najjeftinije. Evo jedne lađe u ponudi http://www.pik.ba/artikal/3391652/renau ... t-1-9-dci/

A čuo sam i pozitivna iskustva sa ovom auto kućom.
emko1234

#4 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Traži redizajnirani model jer je dosta stvari ispravljeno. Ne znam za koliko para kupuješ, ali ne moj kupovati najjeftinije. Evo jedne lađe u ponudi http://www.pik.ba/artikal/3391652/renau ... t-1-9-dci/

A čuo sam i pozitivna iskustva sa ovom auto kućom.
bas si mu nasao auto u cvijetu mladosti, skoro novo. :lol: :lol:
citroen xm

#5 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Ti baš odlučio da meni kontriraš u svemu. Niti ti je to duhovito, a niti baš pametno.
Kao prvo čovjek je naveo Lagunu 2, a ovaj koji sam postavio je restilizovani model iz jedne od zadnjih godina ovoga modela. Ubrzo ide Laguna 3. Čovjek takođe nije naveo da mu treba auto staro 2 godine, a ni 10. Ovo je auto sasvim pristojne starosti, čak i mlado za većinu auta u BiH, izgleda veoma očuvano, od opreme ima sve što je potrebno pa čak i više, i ima normalnu cijenu. I šta ti sad hoćeš?
Ah da kako sam mogao to zaboraviti. Trebao sam mu preporučiti Audi A4 TDI star 13 godina jer Audi ne može biti star i loš. :lol: :lol:
emko1234

#6 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ti baš odlučio da meni kontriraš u svemu. Niti ti je to duhovito, a niti baš pametno.
Kao prvo čovjek je naveo Lagunu 2, a ovaj koji sam postavio je restilizovani model iz jedne od zadnjih godina ovoga modela. Ubrzo ide Laguna 3. Čovjek takođe nije naveo da mu treba auto staro 2 godine, a ni 10. Ovo je auto sasvim pristojne starosti, čak i mlado za većinu auta u BiH, izgleda veoma očuvano, od opreme ima sve što je potrebno pa čak i više, i ima normalnu cijenu. I šta ti sad hoćeš?
Ah da kako sam mogao to zaboraviti. Trebao sam mu preporučiti Audi A4 TDI star 13 godina jer Audi ne može biti star i loš. :lol: :lol:
pa samo diletant po pitanju znanja o autima moze nekome ko kupuje auto ove vrijednosti preporucit auto koje je preslo skoro 200 hiljada. o tome ti govorim i to je poenta. nije poenta u opremi il modelu il bilo cemu drugom.
na kraju sto bi gledao kod ovih lopova iz hercegovine auta, kad moze kod nas naci skoro isti auto za istu cijenu a da nema 200 000km. inace renole ne voze bas preprodavaci auta koji su skloni smanjenju kilometraze u cilju sto bolje prodaje.
i lagune kupljenje kod nas, su obicno kupovali porodicni ljudi solidnog imovinskog stanja koji su htjeli auto oko kojeg ih nece bolit glava i ja znam bar 5 ljudi koji ih imaju i koje su u odlicnom stanju s kilometrazama do 120-130 000km..
citroen xm

#7 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Ma jok, nikako ljudi nisu skloni smanjenju kilomtraže na renoima. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bolje je čovjeku preporučiti auto koje ima realnu kilometražu nego lagunu iz 2005. god sa 124000 km. Aj ti nađi lagunu u oglasima dizela za ovaj novac, da je redizajnirani model, a da ima kilometražu 120000 i da je kupljena nova u BiH. Takođe kvalitet goriva i puteva je tu lagunu kupljenu u BiH uništio za 120000 više nego njemac ovu za 180000 km.
Alo care jesi li ti normalan. Ovo nije gradsko auto i nije benzinac. Ovo je limuzina sa dizel motorom koja je skupo plaćena i nije sigurno takva kupljena da bi stajala u garaži i vožena nedeljom do pijace.
emko1234

#8 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ma jok, nikako ljudi nisu skloni smanjenju kilomtraže na renoima. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bolje je čovjeku preporučiti auto koje ima realnu kilometražu nego lagunu iz 2005. god sa 124000 km. Aj ti nađi lagunu u oglasima dizela za ovaj novac, da je redizajnirani model, a da ima kilometražu 120000 i da je kupljena nova u BiH. Takođe kvalitet goriva i puteva je tu lagunu kupljenu u BiH uništio za 120000 više nego njemac ovu za 180000 km.
Alo care jesi li ti normalan. Ovo nije gradsko auto i nije benzinac. Ovo je limuzina sa dizel motorom koja je skupo plaćena i nije sigurno takva kupljena da bi stajala u garaži i vožena nedeljom do pijace.
hahahahahahah
skupo placena? ovo auto je bilo mozda do 50 000km, ako i toliko. ima samo navigaciju od dodatne opreme.
al to je nekome ko pojma nema kosto si ti, full oprema. nadalje, steke na autu su u boji karoserije. to je nizi srednji paket opreme. dakle ne najgori nego malo bolji od najgoreg.
sto se tice logike da je bolje 180k km po svabiji nego 100k km kod nas, pa to je prica samo za imbecila koji kupi auto od 300 000km i prica pricu vjerovatno tjeseci samog sebe da je to prava stvar.
na kraju krajeva, kosto na drugoj temi pise. ne daju ni svabe dobra auta za malo para, i da je valjala ne bi bila gore ne vise od 3500 eura.
al eto, ti si pametan kao i svi koji kupuju auta kod ovih prevaranta sto uvoze auta koja su fol vozila medicinske sestre pa su zato ocuvana.
:lol: :lol:
i sto se tice vracanja kilometara, pa to rade samo sverceri koji hoce da zarade na autu. ja nisam nikad cuo za slucaj da je neko ko je prva ruka nekog renoa, vratio kilometre da bi bolje prodao auto.
laguna koja je kupljena nova kod nas, nije sigurno kupljena od strane lika koji zeli da nakon 5 godina zaradi na njoj. pogotovo kad je prva ruka.
citroen xm

#9 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Snobu, tebi je znači 50000 KM malo, pa to nije malo ni ljudima u njemačkoj. Drugo, balo ja nisam spomenuo da je ovo ful oprema već da auto ima svu potrebnu opremu pa čak i više. Treće rekao sam da je ovo realna kilometraža što znači da za ovakvo auto nije puno 180000, ali je ludo očekivati da je ovakvo auto za 6 godina prešlo samo 100-120000. Eto nađi ga pemetnjakoviću takvog od prvog vlasnika. Eno pogledaj na PIK-u, nećeš naći ni jednu koja nije iz uvoza i zato je bolje kupiti od ovih ljudi koji su garantovano na dobrom glasu i nisu teški prevaranti poput većine uvoznika. Nađi mi mišu ponudu Reno-a u BiH pa ćeš vidjeti da ih je preko 90% iz uvoza i sve njih prodaju kako kažeš "šverceri" koji itekako smanjuju kilometražu.
Što se tiče ove cijene ona je skroz realna i kreće se u rasponu +/- 1000 KM. Da kupujem auto sad i da je izbor pao na Lagunu 2, ja bi hladne glave otišao i pogledao ovu. Postoji i servis na kome se može provjeriti stanje.
U evropskoj uniji postoje mnogo loših cesta, ali u njemačkoj su svakako u mnogo boljem stanju nego kod nas kao što im je i gorivo mnogo kvalitetnije nego kod nas. Zbog svega toga ja bi prije Lagunu iz njemačke sa 180000 nego iz BiH sa 130000 km.

I molim snobove i zatucane likove poput tebe da se više ne javljaju ovde. Čovjek je pitao za savjet, a ti mu očigledno nisi dao nikakav, već si se uključio u raspravu misleći da možeš mene pokopati. Zbog takvog mišljenje si popio i jedan ban.
ElRe

#10 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by ElRe »

Ova Laguna je sasvim OK i po statistikama pouzdanosti Phase 1 i Phase 2 su nebo i zemlja. Sve velike mane Phase 1 modela su rijesene, tako da je sve na tome kako je konkretan primjerak odrzavan.
emko1234

#11 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Snobu, tebi je znači 50000 KM malo, pa to nije malo ni ljudima u njemačkoj. Drugo, balo ja nisam spomenuo da je ovo ful oprema već da auto ima svu potrebnu opremu pa čak i više. Treće rekao sam da je ovo realna kilometraža što znači da za ovakvo auto nije puno 180000, ali je ludo očekivati da je ovakvo auto za 6 godina prešlo samo 100-120000. Eto nađi ga pemetnjakoviću takvog od prvog vlasnika. Eno pogledaj na PIK-u, nećeš naći ni jednu koja nije iz uvoza i zato je bolje kupiti od ovih ljudi koji su garantovano na dobrom glasu i nisu teški prevaranti poput većine uvoznika. Nađi mi mišu ponudu Reno-a u BiH pa ćeš vidjeti da ih je preko 90% iz uvoza i sve njih prodaju kako kažeš "šverceri" koji itekako smanjuju kilometražu.
Što se tiče ove cijene ona je skroz realna i kreće se u rasponu +/- 1000 KM. Da kupujem auto sad i da je izbor pao na Lagunu 2, ja bi hladne glave otišao i pogledao ovu. Postoji i servis na kome se može provjeriti stanje.
U evropskoj uniji postoje mnogo loših cesta, ali u njemačkoj su svakako u mnogo boljem stanju nego kod nas kao što im je i gorivo mnogo kvalitetnije nego kod nas. Zbog svega toga ja bi prije Lagunu iz njemačke sa 180000 nego iz BiH sa 130000 km.

I molim snobove i zatucane likove poput tebe da se više ne javljaju ovde. Čovjek je pitao za savjet, a ti mu očigledno nisi dao nikakav, već si se uključio u raspravu misleći da možeš mene pokopati. Zbog takvog mišljenje si popio i jedan ban.
kroz mjesec dana, porodicni prijatelji ce prodavat reno lagunu 2008 godina, karavan, izgleda isto ko model sa slike. barem mislim da se radi o istom autu. kupljen kod bunje. 1.9dci 130ks, privilege oprema. 77 000km presla. za 4 godine. covjek nudi auto prijateljima za 14 000km. jel to bolja opcija od ove izjebane od hercegovca?
dakle raspali starce, laguna se prodavala i u bosni ako nisi znao i dalje se prodaje. auta na piku uglavnom prodaju sverceri, tacno se zna i vidi koje auto je prva il eventualno druga ruka a koje je prejahalo pola europe s retardiranom pricom: bolje je gore 350 000 nego kod nas 100 000.
dakle matori, nemoj da pricas nesto o cemu nemas pojma. kad se covjek zarovi, moze se naci i vise nego dobar auto.
50 000km u smislu da je kostala manje i da je ovo danas previsoka cijena za ovakvo auto.
citroen xm

#12 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Moj dobar prijatelj će za pola godine prodavati Citroen C5 2009. god 2.0 HDI ekskluziv sa pređenih 35487 km za nekih 13500 KM, ali samo dobrim prijateljima, inače će cijena biti 29867 KM.
Optimist

#13 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by Optimist »

wedara85 wrote:Vaša mišljenja??

Ti najbolje znas kakva je, imas je vec.
wedara85

#14 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by wedara85 »

Pozzz optimist :D

Da imam Lagunu, pa razmisljam da li da je prodajem ili ostavljam :-) ??

Super je fakat, i ljudi hvala vam na ovim silnim savjetima, misljenjima. Uglavnom, vozim je nekih pola godine i ok je za sada, prije imao Megana 2! Pa rekoh, da cujem misljenja i onih drugih koji imaju iste/slicne :-D

Ova u Kramaru je ok, inace to je kuca koja nudi jedna od najocuvanijih vozilica, kod mene u firmi mnogi su kupili kod njih, i fakat, bez packi, garancija na kilometre, nisu udarana, gdje ih nadju, ne znam, ali ljudi ozbiljno rade.

Ukoliko zadrzim ovu Lagunu, planiram je malo srediti, imam nekih prijatelja koji se time bave, tipa: karbon po krovu, retrovizorima, zatamnjenje zadnjih stakala, obrve na prednjih farovima i na zadnjim stopkama nesto slicno, postavicu slike pa da vidite, mrezasta maska, lakiranje svih lajsni po vratima, karambolkama. Helem, ovo vjeroval ili ne za jako malo para se da uraditi, kad zavrsim napisacu vam koliko me izaslo :D Tad bi Laguna bila u top stanju, sutra nekad je lakse i prodati. Inace, oprema mi je GT - privilege, chrom paket, xenoni sa pranjem, alu "16, park senzori, koza/velur, pametna kartica, brdo nekih senzora :D

Ko god planira tkavo auto, nece se sigurno pokajati, za malo para cak i 2007. god., u full opremi, sa realnom kilometrazom. Veliki servis za nju je plafon do 500,00KM, znam po Meganu, a da ne pricam o ovim potrosnim dijelovima, extra cijene, samo sto ljudi vjeruju previse VW, pa kontaju francuzi skupi.

Pozzzzzzzzz ljudi, da vas sreca prati....... :bih:
drndalo

#15 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by drndalo »

Nahrani pse i nista ne diraj, ne "karboniziraj" je tako ti boga miloga... Imamo i previse pokusaja "ćuninga" da gledamo svaki dan... :x
wedara85

#16 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by wedara85 »

Sto Drnadalo :-D ???

Hoce li cudno izgledati ili sta vec ???
drndalo

#17 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by drndalo »

To je stvar ukusa, i to ne sporim, ali to je karavan, i ja mislim da ga je Renault napravio onoliko dobro koliko inace moze izgledati... Tu bih primjenio onu poslovicu da se pita od govana moze napraviti, ali bude pita-govnara (ne mislim nikoga vrijedjati, samo pokusavam biti slikovitiji)... Ako hoces nesto sto izgleda sportsko-*ebacki, planiraj kupovinu drugog, zajebanijeg auta... Bez uvrede...

Inace nasi "ćuneri" i nemaju bas previse ukusa, pa im kreacije izgledaju mahom kao na smecu skupljene skalamerije... Sto obicno i jesu... U gradu mozda ima 5 izuzetaka... 10 ako cemo biti velikodusni...
wedara85

#18 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by wedara85 »

Hvala na iskrenom misljenju Drnadalo :D

Postavicu jednom jednu sliku kad je pronadjem na compu, pa da vidis samo kako jedna dobro izgleda, onako, reda radi.
citroen xm

#19 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by citroen xm »

Ja bi se složio sa drndalom. Mani se ćuninga. :D
Svako auto je najljepše dizajnirano u fabrici. Eventualno neke druge felge i to je to. Inače je li prva serija Lagune kod tebe ili ova restilizovana od 2005. kao što sam ja postavio?
chelo

#20 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by chelo »

Nista bez lcd-a u naslonima... :D
wedara85

#21 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by wedara85 »

Prva verzija Lagune 2!!

OK, hvala jos jednom na misljenjima.
johntra

#22 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by johntra »

Dobar auto, nema šta...Vidim ih sve više po cestama, mada se meni više sviđa hatchback verzija od karavana....
chelo

#23 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by chelo »

johntra wrote:Dobar auto, nema šta...Vidim ih sve više po cestama, mada se meni više sviđa hatchback verzija od karavana....
Naravno da je dobar.
Meni nije jasno, nismo svi pametni kao ovaj biznismen-niži oblik na forumu, ali koliko ustvari moras biti pismen da kupis solidno auto. Ako kosta 10-12k, sta uraditi nego - dati 150KM za pregled ako treba, promijeni mu ulje, uradi kompresiju, proljuljaj, ispitaj porijeklo, i ako ne skripi - vozi, jbt auto pa taman da ima 700k km. Svi se brinu koliko diler zaradjuje i ko zna za koje pare ga je dobio. Ko koga kupuje? Ako auto dobro ide prvih 50km, sjedi i uzivaj. Pa nije svaki drugi slucaj pusiona.
Rizik je kupiti polovnjaka koliko i izaci na cestu autom uopste.
Carlo8

#24 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by Carlo8 »

Susjed ima istu kao na slici od kramara sad oprema ima kožu i još neke karafeke.Auto je solida za te pare i na svojoj sam koži uvjerio da je po nekim sitnicama bolji od vw.Ja inače imam passata i 2002 al ne bi bježao u budućnosti od lagune. :thumbup:
ifas

#25 Re: Renault Laguna II 1.9 dci 88kw/120ks - karavan

Post by ifas »

Izvinjavam se na mjesanju u temu ...
da samo upitam na jednoj od prijasnjih tema neko je spominjo par problematicnih dci motora za lagunu i onih koji to nisu. Da li bi mogla ponovo ta informacija. Navodno jedni imaju lanac drugi remen ovo ono.
Post Reply