Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mazzy

#1 Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by mazzy »

Eo ovako ... U zadnje vrijeme board computer me upozorava i govori mi neshto u vezi svjetla... CIm upalim svjetla govori neshto kao "tajtlajts tolti " . Kontao sam da nije " taillights" ... Ali gledao sam sva svjetla ,i sva rade... Da li se neko susretao s ovim??
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mazzy wrote:Eo ovako ... U zadnje vrijeme board computer me upozorava i govori mi neshto u vezi svjetla... CIm upalim svjetla govori neshto kao "tajtlajts tolti " . Kontao sam da nije " taillights" ... Ali gledao sam sva svjetla ,i sva rade... Da li se neko susretao s ovim??
Pa jesi li pogledao prirucnik, ima li kakva poruka na displeju? Savjet, otiđi u servis i neka ti prebace na neki jezik koji razumijes.
mazzy

#3 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by mazzy »

Ma na njemackom su mu knjige...A jezik kompjutera sam prebacio na eng. Taillight je svjetlo pozadi , desno ili lijevo sad... Ali obadva mi rade ... Ma planirao sam u Sarajevo u utorak, pa cu usput obaviti to , nego rekoh da prije nekome se nije desilo pa pitam ...
WizzMerlin

#4 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by WizzMerlin »

moj poznanik je imao slican problem, samo je njemu javljano da mu je jedna guma riknula...
savjet- nek ti promijene software u zastupnistvu renaulta, ili negdje drugdje :D
mazzy

#5 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by mazzy »

WizzMerlin wrote:moj poznanik je imao slican problem, samo je njemu javljano da mu je jedna guma riknula...
savjet- nek ti promijene software u zastupnistvu renaulta, ili negdje drugdje :D
MIslim da neshto nije okej sa stop svjetlom ... Razbijao sam ga jednom, pa promjenuo u servisu ..i od tad se par puta pojavljivalo , ali gasilo ...Ali evo sada 3-4 dana ... I to samo kad svjetla upalim. Nervira me .
WizzMerlin

#6 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by WizzMerlin »

mazzy wrote:
WizzMerlin wrote:moj poznanik je imao slican problem, samo je njemu javljano da mu je jedna guma riknula...
MIslim da neshto nije okej sa stop svjetlom ... Razbijao sam ga jednom, pa promjenuo u servisu ..i od tad se par puta pojavljivalo , ali gasilo ...Ali evo sada 3-4 dana ... I to samo kad svjetla upalim. Nervira me .
pa jesul ti resetovali software nakom promjene???
mazzy

#7 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by mazzy »

Ma vjeruj da ne znam . Sumnjam ... A sad kad si napomenuo to za poznanika... Pade mi na um, desnu zadnju i lijevu gumu mi zamjenuo, kad je zadnja ispuhana prikazuje je kao prednju,i obratno . I kad dodam i ovo sad, bice da je do softwarea....
shlauf

#8 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by shlauf »

mazzy wrote:Ma vjeruj da ne znam . Sumnjam ... A sad kad si napomenuo to za poznanika... Pade mi na um, desnu zadnju i lijevu gumu mi zamjenuo, kad je zadnja ispuhana prikazuje je kao prednju,i obratno . I kad dodam i ovo sad, bice da je do softwarea....
Pošto imaš senzore na felgama koji prate pritisak u gumama onda NEMA mjenjanja rasporeda felgi. Vrati kao što je bilo prije pa neće biti ispuhala zadnja a pokazuje prednju.
mazzy

#9 Re: Renault Laguna 1.9 dCi 2004 pomoc !

Post by mazzy »

ma neeee... NIsi me razumio . NIsam ja felge mjenjao ili tako neshto ...
Nego na board computeru mi ih zamjenuo . Kada je ispuhana prednja, na njemu mi prikazuje da je zadnja i obratno ...
Post Reply