RENAULT - kvarovi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SA 071
#26 Re: RENAULT - kvarovi
Smijesno je reci za bilo kojeg od ovih velikih japanskih, njemackih ili francuskih proizvodjaca da im auta ne valjaju i da nisu kvalitetna. Cak je u Autobildu (mislim) prije nekoliko godina bilo istrazivanje o autima sa najvise i najmanje kvarova u prosjeku (statistika), pa su medju 5 najboljih proizvodjaca bili Toyota, Mazda i Honda (i samo Mercedes od njemackih), a medju modelima vozila sa najvise kvarova Golf IV je bio visokopozicioniran (u testove su uzimani samo bolji proizvodjaci). Reci zbog ovoga da je Golf nekvalitetan je glupo, ali je u odnosu na ostale imao losije rezultate...
-
grgur
#27 Re: RENAULT - kvarovi
Vlasnik sam ovog Clia III. Turskog, naravno. Mašina je dizel 1,5 dci. Međutim, od kada sam ga preuzeo imam neki čudan zvuk koji sliči habanju. Najviše dolazi iz prednjeg desnog točka. Sve sam probao. Redovno sam išao u sve servise. I kod Bunje, Halilovića, u Neuron...ono, gdje god ima ovlašteni servis...Međutim, ništa. Zvuk i dalje se čuje. Kod Bunje mi kažu da je do gripa gume. Kao zimska guma negdje dodiruje i proizvodi taj zvuk. Al' što se onda čuje i na ljetnim gumama. Identično, bilo da su ove ili one. Helem, navozao sam se dosta krugova sa svim mogućim mehaničarima al' ništa. Pa reko' da vidim da SLUČAJNO neko od forumaša ili posjetilaca nema sličan problem. Mnogo bi značilo neko iskustvo. Čak namjeravam i u Zagreb da idem u Renault Nissan servis.
Unaprijed zahvalan.
Unaprijed zahvalan.
-
ja1977
#28 Re: RENAULT - kvarovi
prijatelju,
probaj pitanja postaviti na ova dva foruma:
http://www.bhrenaultclub.com/forum/index.php
ili hrvatski
http://88.198.71.122/forum/
sretno
probaj pitanja postaviti na ova dva foruma:
http://www.bhrenaultclub.com/forum/index.php
ili hrvatski
http://88.198.71.122/forum/
sretno
- VR6
#29 Re: RENAULT - kvarovi
Kao sto ti preporuci ovaj iznad, na forume otidji, ovi na HR forumu sve znaju. Jaran je imao problem sa Scenicom 2 nisu ovi u servisu znali sta je, otisao ja pitao na forumu, likovi mi za 2 sata rekli sta je, kazu poznata greska. Otisao u servis, zamjenio taj dio i problem potpuno rjesen. Samo detaljnije opisi problem nego sto si ovdje. Ja nisam nista shvatio... 
- Neelix
#30 Re: RENAULT - kvarovi
vidim gay festival ce imati puno posjetilaca ove godine... 
-
Leonid Breznjev
#31 Re: RENAULT - kvarovi
ccccccc

-
grgur
#32 Re: RENAULT - kvarovi
[quote="VR6"]Kao sto ti preporuci ovaj iznad, na forume otidji, ovi na HR forumu sve znaju. Jaran je imao problem sa Scenicom 2 nisu ovi u servisu znali sta je, otisao ja pitao na forumu, likovi mi za 2 sata rekli sta je, kazu poznata greska. Otisao u servis, zamjenio taj dio i problem potpuno rjesen. Samo detaljnije opisi problem nego sto si ovdje. Ja nisam nista shvatio...
[/quo
Ne znam ni sam kako da što preciznije opišem problem, al' dajem sve od sebe...Uglavnom, hvala Vam.
Ne znam ni sam kako da što preciznije opišem problem, al' dajem sve od sebe...Uglavnom, hvala Vam.
- Citizen-X
#33 Re: RENAULT - kvarovi
Ja sam vrlo povoljno recimo za nekih 12-tak hiljada maraka nasao Renault Vel Satis - do bola opremljen - pravi gospodski auto sa 3.OV6 DCI motorom.
Mene zivo zanima kakav je on. Dakle radi se o premium limuzini vise srednje klase sa brdom (ne)zamislive opreme.
Pa ako ko zna nek suta.
Mene zivo zanima kakav je on. Dakle radi se o premium limuzini vise srednje klase sa brdom (ne)zamislive opreme.
Pa ako ko zna nek suta.
- DoradO
#34 Re: RENAULT - kvarovi
ja ne znam nista osim da je zvjer ovako na ookoCitizen-X wrote:Ja sam vrlo povoljno recimo za nekih 12-tak hiljada maraka nasao Renault Vel Satis - do bola opremljen - pravi gospodski auto sa 3.OV6 DCI motorom.
Pa ako ko zna nek suta.
- Citizen-X
#35 Re: RENAULT - kvarovi
Ma evo nadjoh par komada u okviru te neke cijene oko 15 000 maraka ja l' ti 7500€ pa sam se pravo zagrij'o.DoradO wrote:ja ne znam nista osim da je zvjer ovako na ookoCitizen-X wrote:Ja sam vrlo povoljno recimo za nekih 12-tak hiljada maraka nasao Renault Vel Satis - do bola opremljen - pravi gospodski auto sa 3.OV6 DCI motorom.
Pa ako ko zna nek suta.ali znam da je to nezamislivo mala cijena za njega
Gledam - mrakaca od auta - a znam da Reno nije bas na cijeni pa je i to jedan od razloga zbog kojeg sebi kazem "sto da ne"?
- Better Man
#36 Re: RENAULT - kvarovi
Jednom sam gledao cijenu novog Vel Saits-a i vido sam da se kreće između 50 i 80 hiljada KM, tako da mi ta cijena dođe premala. Sve zavisi koliko je star.Citizen-X wrote:Ma evo nadjoh par komada u okviru te neke cijene oko 15 000 maraka ja l' ti 7500€ pa sam se pravo zagrij'o.DoradO wrote:ja ne znam nista osim da je zvjer ovako na ookoCitizen-X wrote:Ja sam vrlo povoljno recimo za nekih 12-tak hiljada maraka nasao Renault Vel Satis - do bola opremljen - pravi gospodski auto sa 3.OV6 DCI motorom.
Pa ako ko zna nek suta.ali znam da je to nezamislivo mala cijena za njega
Gledam - mrakaca od auta - a znam da Reno nije bas na cijeni pa je i to jedan od razloga zbog kojeg sebi kazem "sto da ne"?
- Citizen-X
#37 Re: RENAULT - kvarovi
Razumijem ja i tvoju pricu radi se o godistima 2002 pa 2003.
Za 15000 sam evo nasao vise komada sa DCI 3.0 motorom i par sa benzinskim ovdje gdje sam ja.
Stvar je u tome da ne drze cijenu - da imaju dosta pojedinacnih sitnih felera, uglavnom sa senzorima pa im zato leti cijena dole. A ne bih bjezao ni od benzinca jer evo pogledah na guglu motor je isti kao iz Nissana 350Z i Murana.
Ni u snu ne bih bez "sekteftera" a skoro svi imaju servisnu.
Uglavnom dalo bi se razmislit o tome
samo eto da rek'o nema ko kakva iskustva sa ovom grdosijom. 
Za 15000 sam evo nasao vise komada sa DCI 3.0 motorom i par sa benzinskim ovdje gdje sam ja.
Stvar je u tome da ne drze cijenu - da imaju dosta pojedinacnih sitnih felera, uglavnom sa senzorima pa im zato leti cijena dole. A ne bih bjezao ni od benzinca jer evo pogledah na guglu motor je isti kao iz Nissana 350Z i Murana.
Uglavnom dalo bi se razmislit o tome
- beco
#38 Re: RENAULT - kvarovi
Velsatis ti je super auto, koji svojim dizajnom nikog nece ostaviti ravnodusnim. Istinska limuzina u kvalitet ne moras sumanjti cisto zato sto je to najprestizniji model Renaulta i sto ko takav on nije smio sebi dopustiti razne elktricne i mehanicke gremline. Sto se tice motora 3.0 V6 dci stari motor porijeklo Isuzi ima serisku gresku zaobilaziga u sirokom luku, slicno vazi i za 2.2 dci takoder seriska graska. Najoljhi dizelski motor za to auto je 2.0 dci 150 KS. Evo ti na Forum covjek je za isto auto pitao.
http://www.renault-klub.hr/forum/index. ... opic=19168
http://www.renault-klub.hr/forum/index. ... opic=19168
- Better Man
#39 Re: RENAULT - kvarovi
Kad sve sagledaš bolje je uzeti tog Vel Saits-a po toj cijeni, jer dobiješ odličan automibil, mladog godišta, nego da po istoj cijeni koliko košta taj Vel Saits uzmeš Passata, Audia ili neki drugi Njemački automobil star 10 i više godina. Nije đaba Vel Saits bio službeno vozilo filmskog festivala u Cannesu.Citizen-X wrote:Razumijem ja i tvoju pricu radi se o godistima 2002 pa 2003.
Uglavnom dalo bi se razmislit o tome![]()
samo eto da rek'o nema ko kakva iskustva sa ovom grdosijom.
- terapija
#40 Re: RENAULT - kvarovi
Hehe ovo ti ne stoji, u Francuza bilo koje sluzbeno vozilo je uvijek neki iz trojke Peugeot - Citroen - RenaultBetter Man wrote:... Nije đaba Vel Saits bio službeno vozilo filmskog festivala u Cannesu.
Znaci mogli su teoretski uzet nekog citroena
- spreca
#41 Re: RENAULT - kvarovi
terapija wrote:Hehe ovo ti ne stoji, u Francuza bilo koje sluzbeno vozilo je uvijek neki iz trojke Peugeot - Citroen - RenaultBetter Man wrote:... Nije đaba Vel Saits bio službeno vozilo filmskog festivala u Cannesu.![]()
Znaci mogli su teoretski uzet nekog citroena
Ako se nevaram Shirak je rekao da ima Vel Saits za svoje licno auto(ne sluzbeno)
Ja vec pet godina vozim Megana Turskog i nisam imao uopste nikakvih problema jedino cesto mijenjam pakne u kcnicama(a toje zbog mene)
Posle nove godine prelazim na VWPasata ili Ford Mondeo ili Toyota Camry u planu su bili i neki SUV varijante ali sam to odbacio.
Renault je auto dostojno novca koji za njega platite.
- Citizen-X
#42 Re: RENAULT - kvarovi
Posto nadjoh jedinu temu za kvarove auta a da ne pravim novu, htio bih da pitam da li neko moze da mi razjasni sta moze bit' problem sa tresnjom volana i auta prilikom nesto jaceg kocenja pri nesto vecoj brzini npr 60-70-80km.
Koje mogucnosti kvara mogu da budu tu. Da li je moguce da je ABS?
Napomena: diskovi su mijenjani i novi su na autu.
Koje mogucnosti kvara mogu da budu tu. Da li je moguce da je ABS?
Napomena: diskovi su mijenjani i novi su na autu.
-
dr.iver
#43 Re: RENAULT - kvarovi
diskovi, pločice...iako su novi...abs teško da trese...jedino podrhtava papučica kočnice kada se abs uključi...
- Citizen-X
#44 Re: RENAULT - kvarovi
Trese mi volan a osjetim da tresu i tockovi. Inace znam kako ABS radi i imao sam par situacija kad je se "palio", ali nije to to.dr.iver wrote:diskovi, pločice...iako su novi...abs teško da trese...jedino podrhtava papučica kočnice kada se abs uključi...