Renault ili Citroen

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

530i

#76 Re: Renault ili Citroen

Post by 530i »

Nije baš sve tako crno-bijelo u odnosu ovlašteni-neovlašteni servis, što se tiče znanja mehaničara.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77 Re: Renault ili Citroen

Post by mali_milojica »

daxon wrote: Vidi, to su cijene u većini renomiranih prodavnica autodijelova, i govorim o originalnim meca filterima, total ulju distributera life oil itd, što se tiče filtera klime pitanje je da li je zamjenjen.
Što se tiče majstora, ne znam za Hamdu, ali ljudi sa kojima ja sarađujem su ljudi sa 20 i više godina prakse, majstori koji rade sa vrhunskim alatom, i naravno, uvijek bih svoje vozilo prije povjerio njima, nego nekakvom ovlaštenom trgovcu automobilima, koji upošljava balavce sa biroa bez ikakve prakse i stručnosti da bi dobio kakvu subvenciju od države na prvo zaposlenje i radnike, šatro mehaničare koji pristaju da kod njega rade ono što im naredi za nekih 400 - 500 KM, pritom se ti radnici služe svačim da zarade još koju dodatnu marku, tako ti misliš da ti je zamjenio ulje i uložak filtera i samo se možeš nadati da je to tako, nikako ne možeš biti siguran u isto.
Za Bata Hamdu sam vise rekao figurativno,nego ozbiljno,pa sam stavio i navodnike,a vidim da ga pojedini i znaju.
Mislim,smijesno je sto tvrdis da je neko ko ima nov auto,pod garancijom,placen preko 20k KM,"budala" sto isti odrzava u ovlastenom servisu i pritom ga "pucaju po usima",mislim smijesno. Mada ce ti pecati u daljnoj prodaji vrijediti vise nego pecat "Bata Hamde". Daleko vise,nego kolicina novca koju je neko platio za pucanje po usima. Kome ces ti objasniti da si auto odrzavao po pravilima,a nemas pecat ovlastenog. Ja bi kod kupovine napravio odmah naljevo krug.
Kad istekne garancija ne vidim nikakav razlog za to da se auto odrzava kod njih.
em11r

#78 Re: Renault ili Citroen

Post by em11r »

John_ wrote:Renoa sam gledao u autokuci Guma u Tuzli, kilometraza je 160.000 km i ima jednu godinu garancije al pored toga potrebno je odmah uzeti nove gume jer ove sto su na njemu su skroz izlizane stavljene su onako samo da imaju :-D i + registracija
a Citroen je presao 111.000 km i registrovan je do 12/2014 god. www.pik ba/artikal/10617650/citroen-c4-tek-reg-uradjen-veliki-servis/

Sorry za dizanje price od prije 3-4 stranice ali ovo je C4 Furio nikakav dostavnjak.Kod nas ih u BiH ima na svakom cosku :)
Rijetki su uzimali seduction ili exclusive.

Evo ga jedan isti

http://www.skladova-auta.cz/detail-vozu ... k-68kw-548
John_

#79 Re: Renault ili Citroen

Post by John_ »

Koliko sam skontao jedini minus za Citroena je filter koji je potrebno mjenjati nakon xx kilometara, tako nekako :)
Sto me jos zanima je komotnost na straznjem sjedistu, da li ima dovoljno mjesta za noge jer je kod Renoa to mali minus
i kakava je procedura kod prevoda vozila sa vlasnika na kupca i kolika je otprilike cijena toga, jer Citroen koga sa gledao u Mostaru je mislim u privatnom vlasnistvu.
drndalo

#80 Re: Renault ili Citroen

Post by drndalo »

Kupoprodajni ugovor, odjava u staroj opstini, prijava u novoj, nova saobracajna, sve skupa <100 KM.
febo_acm

#81 Re: Renault ili Citroen

Post by febo_acm »

Račun iz servisa...

Image
romeomoraprezivjeti

#82 Re: Odg: Renault ili Citroen

Post by romeomoraprezivjeti »

Zhìxin wrote:Račun iz servisa...

Image

Sta hoces da kazes????

poslano s moga Sonija Ze:-D
febo_acm

#83 Re: Renault ili Citroen

Post by febo_acm »

Tebi konkretno ništa... :D Samo postavljam sliku računa iz ovlaštenog servisa. O ovome sam pisao ovdje ranije.
romeomoraprezivjeti

#84 Re: Odg: Renault ili Citroen

Zhìxin wrote:Tebi konkretno ništa... :D Samo postavljam sliku računa iz ovlaštenog servisa. O ovome sam pisao ovdje ranije.
Puno ovo para dodje?!:-/

Optimist

#85 Re: Renault ili Citroen

Post by Optimist »

Izbaci filter goriva jer se on ne mijenja svaki put i eto te na cijeni od 120 KM za mali servis, sto znaci da je sam servis u prosjeku sa ostalima iz klase. Nit skuplji niti jeftiniji.

Edit: fali cijena filtera zraka kojeg bih ja mijenjao svaki put kad i ulje.
Koja je cijena filtera klime, orijentaciono?
romeomoraprezivjeti

#86 Re: Odg: Renault ili Citroen

Optimist wrote:Izbaci filter goriva jer se on ne mijenja svaki put i eto te na cijeni od 120 KM za mali servis, sto znaci da je sam servis u prosjeku sa ostalima iz klase. Nit skuplji niti jeftiniji.

Edit: fali cijena filtera zraka kojeg bih ja mijenjao svaki put kad i ulje.
Koja je cijena filtera klime, orijentaciono?
Zbog ovog zadnjeg sto si napisao ,ja sam i komentarisao da je poskupo. Ja koliko znam,filteri idu pod obavezno,kad se radi mali servis.

Post Reply