renault finansiranje???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
fireman
#1 renault finansiranje???
zna li iko kako ovo finansiranje funkcioniše,moželi se ovaj popust ostvariti staro za novo + renault finansiranje?
-
Ublehas
#2 Re: renault finansiranje???
Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.
- Better Man
#3 Re: renault finansiranje???
Ublehas wrote:Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.
Mislim da nije samo na isporučena do 31.05.09, već i naručena do tog datuma. prije 2 godine sam tako kupio Clia i isporuka je bila nakon isteka akcije (čekao oko 2 mjeseca) i platio sam ga s popustom koji je bio 1700 KM, a ne punu cijenu i naravno nisam uzeo preko leasinga, već im platio kešom, odnosno uplatio na njihov račun (pola iznosa je bila moja gotovina, a druga polovina kredit od banke). Nisam htio preko leasinga, jer auto nije tvoje sve dok ga ne otplatiš i skuplje te dođe, nego da uzmeš kredit od banke i kupiš isto.
-
whow
#4 Re: renault finansiranje???
\auto nije tvoje sve dok ga ne otplstis u oba slucaja jer ce banka takoder imati potrazivanje protiv tvoje imevoine tj.vozila sve dok joj ne odpalatis dugovanje. \bolji kredit je onaj sa manjom kamatnom stopom .Better Man wrote:Ublehas wrote:Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.
Mislim da nije samo na isporučena do 31.05.09, već i naručena do tog datuma. prije 2 godine sam tako kupio Clia i isporuka je bila nakon isteka akcije (čekao oko 2 mjeseca) i platio sam ga s popustom koji je bio 1700 KM, a ne punu cijenu i naravno nisam uzeo preko leasinga, već im platio kešom, odnosno uplatio na njihov račun (pola iznosa je bila moja gotovina, a druga polovina kredit od banke). Nisam htio preko leasinga, jer auto nije tvoje sve dok ga ne otplatiš i skuplje te dođe, nego da uzmeš kredit od banke i kupiš isto.
- Better Man
#5 Re: renault finansiranje???
Auto jeste moje, jer je registrovan na moje ime. I kredit koji sam digao kod banke nije auto kredit, već nenamjenski i bez žiranata, jer kao klijent banke (primam platu itd.) imam mogučnost do 16 hiljada KM da dignem bez žiranata.whow wrote:\auto nije tvoje sve dok ga ne otplstis u oba slucaja jer ce banka takoder imati potrazivanje protiv tvoje imevoine tj.vozila sve dok joj ne odpalatis dugovanje. \bolji kredit je onaj sa manjom kamatnom stopom .Better Man wrote:Ublehas wrote:Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.
- potpuni stranac
#6 Re: renault finansiranje???
ne smijem ni pitati koliko ce te oderati kamatom.Better Man wrote:[
Auto jeste moje, jer je registrovan na moje ime. I kredit koji sam digao kod banke nije auto kredit, već nenamjenski i bez žiranata, jer kao klijent banke (primam platu itd.) imam mogučnost do 16 hiljada KM da dignem bez žiranata.
-
kone
#7 Re: renault finansiranje???
KAkve veze ima ovo tvoje pitanje sa ovom temom?Oderat ce ga kao i svakog klijenta bilo koje banke u BiH koji je podigao bilo koji kredit.Nigdje veze.
- Better Man
#8 Re: renault finansiranje???
potpuni stranac wrote:ne smijem ni pitati koliko ce te oderati kamatom.Better Man wrote:[
Auto jeste moje, jer je registrovan na moje ime. I kredit koji sam digao kod banke nije auto kredit, već nenamjenski i bez žiranata, jer kao klijent banke (primam platu itd.) imam mogučnost do 16 hiljada KM da dignem bez žiranata.
Kredit sam uzeo u Intesa Banci biviša UPi i prije skoro 2 godine kad sam dizao bili su ubjedljivo najpovoljniji, a i preko njih primam plaću. kredit sam digao na 3 godine i imam još godinu otplate. Prvo sam se bio informisao Volksbank i na puno manji iznos kredita koji sam planirao dići rata je bila pravo visoka, a u Intesi sam digao kredit veći za par hiljada nego što sam prvotno planirao i rata je za malo veća, nego Volksbank za manji kredit, a na isti period otplate. Gledao sam bio i ostale Banke, ali Intesa daleko bila najpovoljnija. I neću nešto pretjerano dati na kamate.
-
whow
#9 Re: renault finansiranje???
Better Man wrote:potpuni stranac wrote:ne smijem ni pitati koliko ce te oderati kamatom.Better Man wrote:[
Kredit sam uzeo u Intesa Banci biviša UPi i prije skoro 2 godine kad sam dizao bili su ubjedljivo najpovoljniji, a i preko njih primam plaću. kredit sam digao na 3 godine i imam još godinu otplate. Prvo sam se bio informisao Volksbank i na puno manji iznos kredita koji sam planirao dići rata je bila pravo visoka, a u Intesi sam digao kredit veći za par hiljada nego što sam prvotno planirao i rata je za malo veća, nego Volksbank za manji kredit, a na isti period otplate. Gledao sam bio i ostale Banke, ali Intesa daleko bila najpovoljnija. I neću nešto pretjerano dati na kamate.
U biti auto dealeri daju popust na gotovinu koji i nije nista drugo nego obicni "mark up" koji su oni vec unaprijed uracunali a koga se sada moraju odreci obzirom na slabu prodaju .Ukoliko financiras kod auto kuce nize cijene kombiniraju sa visim kamatama tako da te dealer ustvari ponovo zavrne.
Primjer : Nova Astra u Canadi kosta odprilike $23000 i na tu cijenu prije krize dealer je obicno davao 0% financiranje. Za gotovinu dealer daje $ 6000 popusta . Sto ce reci za cash $17000. Ukoliko nemas gotovinu moras ici u banku. Za auto credit - trenutni interes u banci je 7.99 procenata . Dakle obzirom da placas gotovinom ( kredit od banke a ne od dealera) tvoja cijena je $17000 . Godisnja kamata na ovaj iznos je $1358 puta recimo pet godina kamata to te dode $6791 sve skupa 23791. E sada ako hoces da kupis od dealera koji ti recimo da 0% financiranje
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#10 Re: renault finansiranje???
Ma odkud mi bolan $24,000.00 u keshu!?
Ma najbolja kupovina na credit karticu!

Ma najbolja kupovina na credit karticu!