renault finansiranje???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
fireman

#1 renault finansiranje???

Post by fireman »

zna li iko kako ovo finansiranje funkcioniše,moželi se ovaj popust ostvariti staro za novo + renault finansiranje?
Ublehas

#2 Re: renault finansiranje???

Post by Ublehas »

Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.
Better Man

#3 Re: renault finansiranje???

Post by Better Man »

Ublehas wrote:Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.

Mislim da nije samo na isporučena do 31.05.09, već i naručena do tog datuma. prije 2 godine sam tako kupio Clia i isporuka je bila nakon isteka akcije (čekao oko 2 mjeseca) i platio sam ga s popustom koji je bio 1700 KM, a ne punu cijenu i naravno nisam uzeo preko leasinga, već im platio kešom, odnosno uplatio na njihov račun (pola iznosa je bila moja gotovina, a druga polovina kredit od banke). Nisam htio preko leasinga, jer auto nije tvoje sve dok ga ne otplatiš i skuplje te dođe, nego da uzmeš kredit od banke i kupiš isto.
whow

#4 Re: renault finansiranje???

Post by whow »

Better Man wrote:
Ublehas wrote:Renault finansiranje je obicni lizing, zvao ih prije par dana da vidim sta ima to znaci i onaj 1milion, nista posebno. I ono sto su do nekidan reklamirali kao platis pola sad a pola dogodine je isto lizing. Ako imas svojih para da kupis auto onda je skuplje ali dobijes produzenu garanciju kao pogodnost. I jos nesto, dole malim slovima stoji da akcija traje na isporucena vozila do 31.05.09., a meni rekose da na lageru imaju samo par dizelasa koji su naravno skuplji, a kad se naruci ceka se 2-3 mjeseca. Znaci dodje auto tamo u junu i ti da platis a on ti kaze, jbg, istekla akcija.

Mislim da nije samo na isporučena do 31.05.09, već i naručena do tog datuma. prije 2 godine sam tako kupio Clia i isporuka je bila nakon isteka akcije (čekao oko 2 mjeseca) i platio sam ga s popustom koji je bio 1700 KM, a ne punu cijenu i naravno nisam uzeo preko leasinga, već im platio kešom, odnosno uplatio na njihov račun (pola iznosa je bila moja gotovina, a druga polovina kredit od banke). Nisam htio preko leasinga, jer auto nije tvoje sve dok ga ne otplatiš i skuplje te dođe, nego da uzmeš kredit od banke i kupiš isto.
\auto nije tvoje sve dok ga ne otplstis u oba slucaja jer ce banka takoder imati potrazivanje protiv tvoje imevoine tj.vozila sve dok joj ne odpalatis dugovanje. \bolji kredit je onaj sa manjom kamatnom stopom .
Better Man

#5 Re: renault finansiranje???

Post by Better Man »

whow wrote:
Better Man wrote:

\auto nije tvoje sve dok ga ne otplstis u oba slucaja jer ce banka takoder imati potrazivanje protiv tvoje imevoine tj.vozila sve dok joj ne odpalatis dugovanje. \bolji kredit je onaj sa manjom kamatnom stopom .
Auto jeste moje, jer je registrovan na moje ime. I kredit koji sam digao kod banke nije auto kredit, već nenamjenski i bez žiranata, jer kao klijent banke (primam platu itd.) imam mogučnost do 16 hiljada KM da dignem bez žiranata.
potpuni stranac

#6 Re: renault finansiranje???

Post by potpuni stranac »

Better Man wrote:[

Auto jeste moje, jer je registrovan na moje ime. I kredit koji sam digao kod banke nije auto kredit, već nenamjenski i bez žiranata, jer kao klijent banke (primam platu itd.) imam mogučnost do 16 hiljada KM da dignem bez žiranata.
ne smijem ni pitati koliko ce te oderati kamatom.
kone

#7 Re: renault finansiranje???

Post by kone »

KAkve veze ima ovo tvoje pitanje sa ovom temom?Oderat ce ga kao i svakog klijenta bilo koje banke u BiH koji je podigao bilo koji kredit.Nigdje veze.
Better Man

#8 Re: renault finansiranje???

Post by Better Man »

potpuni stranac wrote:

Kredit sam uzeo u Intesa Banci biviša UPi i prije skoro 2 godine kad sam dizao bili su ubjedljivo najpovoljniji, a i preko njih primam plaću. kredit sam digao na 3 godine i imam još godinu otplate. Prvo sam se bio informisao Volksbank i na puno manji iznos kredita koji sam planirao dići rata je bila pravo visoka, a u Intesi sam digao kredit veći za par hiljada nego što sam prvotno planirao i rata je za malo veća, nego Volksbank za manji kredit, a na isti period otplate. Gledao sam bio i ostale Banke, ali Intesa daleko bila najpovoljnija. I neću nešto pretjerano dati na kamate.
whow

#9 Re: renault finansiranje???

Post by whow »

Better Man wrote:
potpuni stranac wrote:

Kredit sam uzeo u Intesa Banci biviša UPi i prije skoro 2 godine kad sam dizao bili su ubjedljivo najpovoljniji, a i preko njih primam plaću. kredit sam digao na 3 godine i imam još godinu otplate. Prvo sam se bio informisao Volksbank i na puno manji iznos kredita koji sam planirao dići rata je bila pravo visoka, a u Intesi sam digao kredit veći za par hiljada nego što sam prvotno planirao i rata je za malo veća, nego Volksbank za manji kredit, a na isti period otplate. Gledao sam bio i ostale Banke, ali Intesa daleko bila najpovoljnija. I neću nešto pretjerano dati na kamate.

U biti auto dealeri daju popust na gotovinu koji i nije nista drugo nego obicni "mark up" koji su oni vec unaprijed uracunali a koga se sada moraju odreci obzirom na slabu prodaju .Ukoliko financiras kod auto kuce nize cijene kombiniraju sa visim kamatama tako da te dealer ustvari ponovo zavrne.
Primjer : Nova Astra u Canadi kosta odprilike $23000 i na tu cijenu prije krize dealer je obicno davao 0% financiranje. Za gotovinu dealer daje $ 6000 popusta . Sto ce reci za cash $17000. Ukoliko nemas gotovinu moras ici u banku. Za auto credit - trenutni interes u banci je 7.99 procenata . Dakle obzirom da placas gotovinom ( kredit od banke a ne od dealera) tvoja cijena je $17000 . Godisnja kamata na ovaj iznos je $1358 puta recimo pet godina kamata to te dode $6791 sve skupa 23791. E sada ako hoces da kupis od dealera koji ti recimo da 0% financiranje :wink: ali sada cijena nije vise 17000 nego 23000 i na tu cijenu placas troskove administracije i kredita na kraju cijena ponovo ista $23 791 :lol: . Dakle kako god okrenes placas isto. E to na nemjenski kredit ovdje trenutno placas 2% procenta preko osnovne stope interesa koja je ovdje 0.5 % dakle placas 2.5 % interes sto je jebacki ali trik je u tome sto niko nece da ti da takav kredit :lol: jer to nema nikavog smisla obzirom da imamo kreditnu krizu. U svakom slucaju ako ti treba auto ne pitas koliki je interes nego uzimas sta ti daju. Licno mislim da je bolje uzimati kredit od banke nego od dealere jer su dealeri krmci tako da ce pokusati da te zavrnu i da ti prodaju sva moguca osiguranja i pakete opreme i ponekad uslovljavaju financiranje kupovinom extra paketa. Ovako kada imas Cash ti si gazda i ti uzimas sto hoces i ne moras da grebes dealera 0.5 %
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#10 Re: renault finansiranje???

Post by corolla02 »

Ma odkud mi bolan $24,000.00 u keshu!?
Ma najbolja kupovina na credit karticu!
:D
Post Reply