Renault Espace ili ...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- CLIO
#1 Renault Espace ili ...
Raja sta predlazete: kupovinu renoa espace ili ima nesto u toj klasi sto je bolje a jeftinije.
- johntra
#2 Re: Renault Espace ili ...
nemaš ništa bolje vjerovatno, ali imaš jeftinije...ne znam do koliko para misliš uzimati auto....
- CLIO
#3 Re: Renault Espace ili ...
Mislio sam 35.OOO KM u gotovini a ostalo...johntra wrote:nemaš ništa bolje vjerovatno, ali imaš jeftinije...ne znam do koliko para misliš uzimati auto....
- johntra
#4 Re: Renault Espace ili ...
znači novi autić je u pitanju...onda će ti faliti za novog Espace dosta, jedino kakav dobar polovnjak...
- beco
#5 Re: Renault Espace ili ...
A sto ne senic onaj duzi, to ti je tu negdje, jedino da prevozis fudbalsku momcad pa da ti treba vise mjesta 
- CLIO
#6 Re: Renault Espace ili ...
Nije mi scenic tako lijep nekako mi mocnije djeluje Espace. A viska prostora ne moze biti pogotovo kad se ide na more. A ko zna mozda se i familija prosiribeco wrote:A sto ne senic onaj duzi, to ti je tu negdje, jedino da prevozis fudbalsku momcad pa da ti treba vise mjesta
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Renault Espace ili ...
Dacia MCV, nije bolji ali je jeftiniji i nista mu ne fali?! 
- CLIO
#8 Re: Renault Espace ili ...
Nije to ista klasa. Ne kazem, Dacia fino auto za male pare.Ipak Espace smatram da je mnogo luksuzniji.Volio bih ako ga neko vec ima ili je vozio malo duze da mi kaze koje su prednosti i mane ako ih ima.chuchumbamayumbe wrote:Dacia MCV, nije bolji ali je jeftiniji i nista mu ne fali?!
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Renault Espace ili ...
OK, kontam, nisam upratio ono vezano za istu klasu, sorry.CLIO wrote:Nije to ista klasa. Ne kazem, Dacia fino auto za male pare.Ipak Espace smatram da je mnogo luksuzniji.Volio bih ako ga neko vec ima ili je vozio malo duze da mi kaze koje su prednosti i mane ako ih ima.chuchumbamayumbe wrote:Dacia MCV, nije bolji ali je jeftiniji i nista mu ne fali?!
I meni se svidja ova MCV, nelosh auto, neskup, teretnjak...
- Brunello
#10 Re: Renault Espace ili ...
espace 100%, imam ga 2.2.......lijep, velik, futuristican i evo 50000 sam napravio nista ma bas nista od problema....
-
benjo_505
#11 Re: Renault Espace ili ...
nisam sjedio u autu koji je bio prostraniji unutar. stvarno je cudo od prostora. i vanjski i unutrasnji izgled su pitanje ukusa, moze ti se svidjet ili ne izmedju ne postoji. ali putne osobine su fenomenalne, i ne osjeti se kad krene, koci... odlicno je auto, s dobrom opremom tesko da mozes naci bolje auto u toj klasi(vw sharan, touran)
-
Gray
#12 Re: Renault Espace ili ...
C4 Picasso, pa biraj između većeg ili manjeg 
- strong69
#13 Re: Renault Espace ili ...
I ja htjedoh ovaj preporuciti...Gray wrote:C4 Picasso, pa biraj između većeg ili manjeg
-
zlatan01
#14 Re: Renault Espace ili ...
Ako moze za broj manje auto ja ti toplo preporucujem Mazdu 5. Espace je dobro auto ali je Mazda daje vise za manje para (barem je u Svedskoj znatno jeftinija), bolji osjecaj kvaliteta (sto je istina jedan subjektivan osjecaj) ali i statisticki manje kvarova!CLIO wrote:Raja sta predlazete: kupovinu renoa espace ili ima nesto u toj klasi sto je bolje a jeftinije.
-
dugi
#15 Re: Renault Espace ili ...
Moja je preporuka Opel Zafira iako nisu ista klasa. Zafira pripada "manjoj" klasi monovolumena ali nikako nije mala. U Espaceu sam se vozio i zaista je tih i jako udoban ali je skup i ogroman i nije ni cudo da je prostran. Zafira je znatno kompaktnija ali unutra nije puno manja i sto je jako bitno dosta je jeftinija i ima puno kvalitetnije izvedenu unutrasnjost.
A za 35.000KM mozes kupiti novu Zafiru.

U svojoj klasi ( VW Touran, Mazda 5, Toyota Corolla Verso itd.) je redovno pobjednik u uporednim testovima.
I sam vozim Zafiru i imam jako dobro iskustvo, ako te nesto interesuje pitaj

U svojoj klasi ( VW Touran, Mazda 5, Toyota Corolla Verso itd.) je redovno pobjednik u uporednim testovima.
-
zippo
#16 Re: Renault Espace ili ...
evo jedno pitanje vezano za zafiru.
interesuje me ima li model zafire sa pogonom na 4 kotaca, ili nesto kao sincro kod golfa,
i kako opel stoji sa dizelima odnosno pouzdanost opelovih dizel masina i dali su dijelovi zara ili normala.
interesuje me ima li model zafire sa pogonom na 4 kotaca, ili nesto kao sincro kod golfa,
i kako opel stoji sa dizelima odnosno pouzdanost opelovih dizel masina i dali su dijelovi zara ili normala.
-
zlatan01
#17 Re: Renault Espace ili ...
Zavisi koji test. Ja sam u toku trazenja upravo porodicnog vozila sa 7 sjedista (minibuss ali i SUV) i gledao sam malo testove, i u Svedskoj "Svijet Tehnike" auto-reviji je na takvom testu pobijedio Touran dok je Zafira bila posljednja. Licno sa Opelima imam pozitivno iskustvo. Manju Merivu sam navozao (i jos mi sluzi kao svakodnevno auto ) i mogu reci da za skoro 4 godine nije bilo ama bas niti jednog kvara. Tako sam probao i Zafiru kao logicnu mogucnost ali sam se na zalost razocarao prije svega bukom u kupeu i "plasticnim" unutrasnjim izgledom. Bas zbog toga mi je Mazda 5 bolja ali gledam i druge modele u SUV klasi sa 7 sjedista Hyundai Santa-Fe, Mitsubishi Outlander, Subaru Tribeca i td...Izbor vozila zavisi jako puno od licne prioritet-liste, jer niti jedno vozilo nema sve. Ako je vazna ekonomija tu je Opel mozda najbolji zbog niske potrosnje i servisnog intervala od 30000km...U Zafiru se inace ugradjuju dva diesel-motora od 1,9 l snage 120 odnosno 150 KS dok za pogon na 4 tocka nisam naso podatak.dugi wrote: U svojoj klasi ( VW Touran, Mazda 5, Toyota Corolla Verso itd.) je redovno pobjednik u uporednim testovima.
- CLIO
#18 Re: Renault Espace ili ...
Zahvaljujem na prijedlozima. VW Touran ima moj brat i nije zadovoljan (Skupo odrzavanje tako kaze) i on razmislja da kupi Zafiru. A ja sam se sa VW vozilima posvadjaodugi wrote:Moja je preporuka Opel Zafira iako nisu ista klasa. Zafira pripada "manjoj" klasi monovolumena ali nikako nije mala. U Espaceu sam se vozio i zaista je tih i jako udoban ali je skup i ogroman i nije ni cudo da je prostran. Zafira je znatno kompaktnija ali unutra nije puno manja i sto je jako bitno dosta je jeftinija i ima puno kvalitetnije izvedenu unutrasnjost.
- CLIO
#19 Re: Renault Espace ili ...
Ne znam za taj test ali Touran na testovima koje sam gledao ima jako veliku manu sto se tice preglednosti (a to sam se i licno uvjerio) a ja to ne volim kod auta.zlatan01 wrote:Zavisi koji test. Ja sam u toku trazenja upravo porodicnog vozila sa 7 sjedista (minibuss ali i SUV) i gledao sam malo testove, i u Svedskoj "Svijet Tehnike" auto-reviji je na takvom testu pobijedio Touran dok je Zafira bila posljednja. Licno sa Opelima imam pozitivno iskustvo. Manju Merivu sam navozao (i jos mi sluzi kao svakodnevno auto ) i mogu reci da za skoro 4 godine nije bilo ama bas niti jednog kvara. Tako sam probao i Zafiru kao logicnu mogucnost ali sam se na zalost razocarao prije svega bukom u kupeu i "plasticnim" unutrasnjim izgledom. Bas zbog toga mi je Mazda 5 bolja ali gledam i druge modele u SUV klasi sa 7 sjedista Hyundai Santa-Fe, Mitsubishi Outlander, Subaru Tribeca i td...Izbor vozila zavisi jako puno od licne prioritet-liste, jer niti jedno vozilo nema sve. Ako je vazna ekonomija tu je Opel mozda najbolji zbog niske potrosnje i servisnog intervala od 30000km...U Zafiru se inace ugradjuju dva diesel-motora od 1,9 l snage 120 odnosno 150 KS dok za pogon na 4 tocka nisam naso podatak.dugi wrote: U svojoj klasi ( VW Touran, Mazda 5, Toyota Corolla Verso itd.) je redovno pobjednik u uporednim testovima.
-
benjo_505
#20 Re: Renault Espace ili ...
nisam bas siguran u te opelove motore. poznajem nekoliko osoba koje su imale jako losha iskustva s opelovim motorima, posebno s elektronikom koja je jako osjetljiva(radi se o corsi 1997god i astri 1999god).
-
zlatan01
#21 Re: Renault Espace ili ...
Ne postoji najbolje vozilo i to vrijedi i za ovu klasu. Kad citate uporedni test obicno svako od vozila ima neku "jacu" stranu a pitanje koje ce vozilo biti pobjednik obicno ovisi o licnog afiniteta novinara ili od politike redakcije. Neki najvecu tezinu daju kvalitetu neki udobnosti treci opet fleksibilnosti i tad. Ja sam probao Tourana sa gas-motorom i nisam primjetio neku posebno losu preglednost u odnosu na druge aute iz te klase, ali to je moj subjektivni dozivljaj.CLIO wrote:Ne znam za taj test ali Touran na testovima koje sam gledao ima jako veliku manu sto se tice preglednosti (a to sam se i licno uvjerio) a ja to ne volim kod auta.zlatan01 wrote:Zavisi koji test. Ja sam u toku trazenja upravo porodicnog vozila sa 7 sjedista (minibuss ali i SUV) i gledao sam malo testove, i u Svedskoj "Svijet Tehnike" auto-reviji je na takvom testu pobijedio Touran dok je Zafira bila posljednja. Licno sa Opelima imam pozitivno iskustvo. Manju Merivu sam navozao (i jos mi sluzi kao svakodnevno auto ) i mogu reci da za skoro 4 godine nije bilo ama bas niti jednog kvara. Tako sam probao i Zafiru kao logicnu mogucnost ali sam se na zalost razocarao prije svega bukom u kupeu i "plasticnim" unutrasnjim izgledom. Bas zbog toga mi je Mazda 5 bolja ali gledam i druge modele u SUV klasi sa 7 sjedista Hyundai Santa-Fe, Mitsubishi Outlander, Subaru Tribeca i td...Izbor vozila zavisi jako puno od licne prioritet-liste, jer niti jedno vozilo nema sve. Ako je vazna ekonomija tu je Opel mozda najbolji zbog niske potrosnje i servisnog intervala od 30000km...U Zafiru se inace ugradjuju dva diesel-motora od 1,9 l snage 120 odnosno 150 KS dok za pogon na 4 tocka nisam naso podatak.dugi wrote: U svojoj klasi ( VW Touran, Mazda 5, Toyota Corolla Verso itd.) je redovno pobjednik u uporednim testovima.
-
zlatan01
#22 Re: Renault Espace ili ...
Ovo je naravno indikacija problema ali ni u kom slucaju nije pouzdan pokazatelj kvaliteta. Ova dva vozila ne mogu biti statisticki reprezentativan uzorak, a na kraju krajeva su mozda i lose odrzavani. Ja imam recimo super iskustvo sa Opelom, jedinim kojeg sam ikad imao, Meriva 1,6 i koje sam se navozao tokom skoro 4 godine bez i jednog kvara. Isto auto je prema statistikama ADAC (ili je to bio TüV) imao najmanje kvarova u Njemackoj. Dakle statistika bazirana na dovljnom broju uzoraka pod slicnim uvjetima odrzavanja i eksploatacije moze dati objektivnu sliku sliku, a sve drugo je subjektivan dozivljaj.benjo_505 wrote:nisam bas siguran u te opelove motore. poznajem nekoliko osoba koje su imale jako losha iskustva s opelovim motorima, posebno s elektronikom koja je jako osjetljiva(radi se o corsi 1997god i astri 1999god).
- CLIO
#23 Re: Renault Espace ili ...
Ja sam imao Opel kadet i Vectru i imam pozitivno iskustvo sa oba Auta pogotovo sa motorom , limarija je druga prica ali i to se popravilo kod novijih modela.
-
ins
#24 Re: Renault Espace ili ...
U klasi velikih MPV Espace je jednostavno bez konkurencije, i jedini koji ga koliko-toliko prati je S-Max/Galaxy.
Ako ga kupis, nece ti biti jasno kako si mogao bez njega prije.
U srednjoj MPV klasi, prvo C4 Picasso pa onda ostali...
Ovdje imas par testova MPV-ova, ali koji se ne bave mjerenjem zapremine posuda za odlaganje i slicno, vec sa vozacke strane autaa, koja je najbitnija
http://www.drive-in.ba/index.php?option ... &Itemid=45
Ako ga kupis, nece ti biti jasno kako si mogao bez njega prije.
U srednjoj MPV klasi, prvo C4 Picasso pa onda ostali...
Ovdje imas par testova MPV-ova, ali koji se ne bave mjerenjem zapremine posuda za odlaganje i slicno, vec sa vozacke strane autaa, koja je najbitnija
http://www.drive-in.ba/index.php?option ... &Itemid=45
-
dugi
#25 Re: Renault Espace ili ...
Nema Zafire sa pogonom na 4 tocka a dizeli su Fiatovi/Alfini 1.9 cdti i slove kao jako zivahni i pouzdani. Astra je na AutoBildovom testu sa tim motorom presla 200.000 km skoro bez kvara.zippo wrote:evo jedno pitanje vezano za zafiru.
A sa istim motorom je u usporednom testu pobjedila BMW 120d i Alfu 147 1.9JTD.
Od skora su se poceli ugradjivati 1.7CDTI motori koji ce zamijeniti 1.9CDTI od 100KS i 120KS, a 1.9CDTI sa 150 KS ostaje u punudi.
Sto se tice cijene dijelova jos nisam imao niti jedan kvar da bih mogao reci nesto vise ali mislim da je neka normala za novija auta.
Last edited by dugi on 09/04/2008 22:58, edited 3 times in total.