Pozdrav svima nadam se da neko zna odgovor na moj problem.
Problem je sljedeci. Primjetio da auto gubi vodu. Negdje mozda u septembru mi je drasticno digao temperaturu doduse bilo je uspona ali previse je temperatura otisla, ne mogu sad da se sjetim koliko je pokazalo. Onda sam koji dan poslije otvorio haubu vidim manji nivo vode je u boci nego sto je bilo prije. Prije neki dan ponovo otvorim haubu cisto onako nesto da pregledam i vdim nikako nema vode u boci. Ako neko zna u cemu je problem molim za pomoc. Hvala!
Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#2 Re: Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
Dihtung glave...
Raste li nivo ulja?
Raste li nivo ulja?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
problem je u tebi, sto neces da odes kod majstora ...
-
zrakomlat
#4 Re: Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
Ja sam imao problem sa sličnim uzrokom i vjerovatno istom posljedicom (Golf 4). Nekad davno pukla mi cijev od vode usred Sarajeva, oko 4 sata, usred gužve, ni tamo-ni vamo. Dok sam se izvukao s ceste, pregrijalo se auto. Nakon nekog vremena od popravke te cijevi je počeo opet gubiti vodu, bijeli dim izbacivao itd. Otišao dihtung, iskrivila se glava motora, mjenjao i gumice ventila. Pitao sam i ja ovdje, bitanga mi je savjetovao da izmjenim gore navedeno, i bilo je tako kako je rekao.
- holowey
#5 Re: Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
kod majstora na rampu, mozda je u pitanju neko crijevo, neka racva, hladnjak, vodena pumpa, dihtung glave... ako ne curi nigdje vani, ne vidis lokve ispod auta, a imas bijeli dim onda je dihtung... ako nema bijelog dima, pogledaj ostatak instalacije
-
dci 1.9
#6 Re: Renault espace 2004. gubi vodu. Pomoc
Uredu probat cu stavit neki karton nesto veliko pd auto naprijed pa da vidim hoce li kapati i gdje, a sto se tice dima nisam primjetio da ima, naravno malo dizelovog crnog ali ne i bijelog.