P.S. Djevojka sam, prvo mi je auto, ne vjerujem da ću nešto puno godišnje da prelazim
Renault Clio
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Baby-blue
#1 Renault Clio
Renault Clio Avantage TCE 100 5V (2011), da ili ne? Vaša mišljenja i iskustva
P.S. Djevojka sam, prvo mi je auto, ne vjerujem da ću nešto puno godišnje da prelazim
- sparky
#2 Re: Renault Clio
prijatelj vozi taj auto i prezadovoljan je. on jedino ima problem sa sijalicama u faru,posto ih mjenja cesto.
ja sam ga vozio par puta na kracim relacijama i meni se cini kao dobar auto.
ima sasvim dovoljno snage. e sad jedino sto ne trebas ocekivati je potrosnja od "ocami 4 litra kad gasam"...
moj glas je DA

ja sam ga vozio par puta na kracim relacijama i meni se cini kao dobar auto.
ima sasvim dovoljno snage. e sad jedino sto ne trebas ocekivati je potrosnja od "ocami 4 litra kad gasam"...
moj glas je DA
- Zvek
#3 Re: Renault Clio
I ja galsam za DA.
Ipak ne očekuj gradske 6 ili 7 l ipak je to 100 KS ma koliko to mala zapremina bila.
Ipak ne očekuj gradske 6 ili 7 l ipak je to 100 KS ma koliko to mala zapremina bila.
- Better Man
#4 Re: Renault Clio
Taj motor sa 100 KS ima identicnu potrosnju po papirima kao i moj obicni 1,2 16 v sa 75 KS. nekih 2 mjeseca nakon sto sam kupio svog uveli su taj motor sa 100 KS (vjerovatno bi kupio tu verziju da je bila kad sam kupovao svog). Za 4 godine i 3 mjeseca voznje mogu reci sve najbolje, jer nisam imao nikakvih problema. Cisti uzitak, a taj sa 100 KS je sigurno jos veci upravo zbog dodatne snage. Neko je spomenuo pregaranje sijelica i mogu reci da nakon godine dana kad je pregorila prva sijelica deseavalo se da cesto pregaraju i nakon par promjena sto na jednom sto na drugom prednjem faru vise nisu pregarale i da kucnem u drvo ne pamtim kad je zadnji put pregorila. Ako ti se svidja uzmi, neces pogrijesiti.
- beco
#5 Re: Renault Clio
Potpisujem sve sto je Better Man rekao. Taj motor je bomboncic kao stvoren za to auto. A Clio je jedno provjereno auto sa kojim ja u 5 godina sluzbe nisam imao problema 
- kockica_kockica
#6 Re: Renault Clio
Baby-blue wrote:Renault Clio Avantage TCE 100 5V (2011), da ili ne? Vaša mišljenja i iskustva![]()
![]()
![]()
Kao zena zeni da ti kazem da se neces pokajati ako uzmes taj auto...
Ja vozim reno-a vec petu godinu, i prezadovoljna sam ( do sada sam radila na njemu jedino one popravke s dijelovima koji se vode kao potrosni materijal)
- pajero
#7 Re: Renault Clio
Da sam na tvom mjestu ne bih puno razmisljao. Definitivno vrhunski motor za to auto. Sretno!
-
frngla
#8 Re: Renault Clio
svako novo je
sretno
sretno
- respo
#9 Re: Renault Clio
prvo koliko ti dugo imas vozacku?
ako je friska da ti nije puno tih 100KS
posebno ako si pocetnik jeli ti se isplati kupovati novo jer ipak grebanje i te stvari u pocetku nisu strana stvar
to je moje misljenje da pocetnicima ne bi trebalo dati jako auto i pored toga kakvo ce biti poslije stele na njemu
popravka istih ogrebotina ili cega vec a dala si nekih 20000 maraka za auto
sto se tice samog auta nisam ga nesto puno vozao al mi se cini ok
ipak je to provjeren auto koji je tu nekih 5 godina cini mi se tako da bi sve djecije bolesti trebale biti prevazidjene
posebno ako si pocetnik jeli ti se isplati kupovati novo jer ipak grebanje i te stvari u pocetku nisu strana stvar
to je moje misljenje da pocetnicima ne bi trebalo dati jako auto i pored toga kakvo ce biti poslije stele na njemu
ipak je to provjeren auto koji je tu nekih 5 godina cini mi se tako da bi sve djecije bolesti trebale biti prevazidjene
-
Baby-blue
#10 Re: Renault Clio
Hvala svima na odgovorima 
Samo me zanimalo je li clio ok? 
Nisam pocetnica,polagala sam odmah poslije 18. tako da ce sad gotov 3 godine. A do sada sam vozila tatino auto koje ima i vise od 100KS, tako da moja voznja nije upitnarespo wrote:prvo koliko ti dugo imas vozacku?
- respo
#11 Re: Renault Clio
tatino i svoje auto su 2 razlicita pojma
al ti sebi znas najbolje nemoj se sta uvrijediti ili naljutiti samo moja konstatacija
opet mislim da bi jeftinije i bolje prosla da za prvo auto recimo uzmes starijeg clia i da ga "deres" po gradu (to mislim ako je ovaj sto pitas u pitanju novo auto iz salona)
ako se vec odlucujes kupi ga bez pitanja
c3 clio p207 to je sve tu negdje
al ti sebi znas najbolje nemoj se sta uvrijediti ili naljutiti samo moja konstatacija
opet mislim da bi jeftinije i bolje prosla da za prvo auto recimo uzmes starijeg clia i da ga "deres" po gradu (to mislim ako je ovaj sto pitas u pitanju novo auto iz salona)
ako se vec odlucujes kupi ga bez pitanja
c3 clio p207 to je sve tu negdje
- lara b.
#12 Re: Renault Clio
ja sam prije 2 god.kupovala svoj prvi auto i odabrala clio
kupila sam skoro nov auto... bio je jako dobar, ali
sto neko rece tatin auto je nesto drugo /to vozas do parkinga i pazis
/
a imati svoj auto je drugo...to vozas stalno, desi se svasta u saobracaju, tako da sam u pocetku imala par ogrebotina, jednom me neko udario na parkingu u vrata, jednom sam razbila far jer nisam vidjela cunjeve na troatoaru /bio snijeg ogroman/... plus potrosni materijal i zamjene ovog/onog... ja sam prosle godine i kocnice mijenjala, nekih filtera, brisaci i svasta nesto je tu bilo...
dijelova za ovaj stariji model ima...a za noviji su jaaaaaaaako skupi...i nema ih bas polovnih, a novi su preskupi
tako da bi ti trebala ako ga kucnes 2 puta izdvojiti poprilicno love za popravku
zbog toga ti iskreno savjetujem da uzmes ovaj malo stariji model i preko zime ga vozi, dok se doooobro ustelis...a i zima je zeznuta
pa onda na proljece kupi noviji model
izuzev ako si neka od cura koje hoce da im je prvi auto za poookaz i bas dobar...i ako ce ti tata placati sve dijelove/servise...onda nema veze mozes i novi
ah da...jesi li razmisljala o peugeotu...nekako mislim da su bolji...ja cu svog clia uskoro prodati i kontam uzeti p307
moram dodati da moj clio ima nekih negativnosti...klima je uzasna, ne pali se odmah /kao i grijanje/, moras da vozis 5-10 min.pa da posteno proradi...preko zime su stakla ocaj, kondenz se pravi, uvijek u voznji nesto skripi i ona plastika klepece, jako je mali ako ces nekoga jos vozati...
moj tata vozi passat i taj je super, a kada sjedes u ovaj clio...sve ti smeta
eto pa ti razmisli joooooooooooooos dobro
kupila sam skoro nov auto... bio je jako dobar, ali
sto neko rece tatin auto je nesto drugo /to vozas do parkinga i pazis
a imati svoj auto je drugo...to vozas stalno, desi se svasta u saobracaju, tako da sam u pocetku imala par ogrebotina, jednom me neko udario na parkingu u vrata, jednom sam razbila far jer nisam vidjela cunjeve na troatoaru /bio snijeg ogroman/... plus potrosni materijal i zamjene ovog/onog... ja sam prosle godine i kocnice mijenjala, nekih filtera, brisaci i svasta nesto je tu bilo...
dijelova za ovaj stariji model ima...a za noviji su jaaaaaaaako skupi...i nema ih bas polovnih, a novi su preskupi
tako da bi ti trebala ako ga kucnes 2 puta izdvojiti poprilicno love za popravku
zbog toga ti iskreno savjetujem da uzmes ovaj malo stariji model i preko zime ga vozi, dok se doooobro ustelis...a i zima je zeznuta
izuzev ako si neka od cura koje hoce da im je prvi auto za poookaz i bas dobar...i ako ce ti tata placati sve dijelove/servise...onda nema veze mozes i novi
ah da...jesi li razmisljala o peugeotu...nekako mislim da su bolji...ja cu svog clia uskoro prodati i kontam uzeti p307
moram dodati da moj clio ima nekih negativnosti...klima je uzasna, ne pali se odmah /kao i grijanje/, moras da vozis 5-10 min.pa da posteno proradi...preko zime su stakla ocaj, kondenz se pravi, uvijek u voznji nesto skripi i ona plastika klepece, jako je mali ako ces nekoga jos vozati...
moj tata vozi passat i taj je super, a kada sjedes u ovaj clio...sve ti smeta
eto pa ti razmisli joooooooooooooos dobro
- beco
#13 Re: Renault Clio
Hmm
Istina klima mora stalno raditi na max da te ohladi kada je vani +30. Moj savjet kupi automatsku klimu. Ovo da se ne ugrije odmah to ti je tako kod svih auta malo dok se ne ugrije ne moze puhati topao zrak. Zamagljivanje stakala hmm cudan problem koji i ja imam ali ako pratis upustva iz manuela brzo mozes odmagliti. Meni cesce zamagli kad je kisa nego kad je zima. Sad da ne ureknem nista ne lupka ne trese od plastike nakon 5 godina i 50 000km.
Istina klima mora stalno raditi na max da te ohladi kada je vani +30. Moj savjet kupi automatsku klimu. Ovo da se ne ugrije odmah to ti je tako kod svih auta malo dok se ne ugrije ne moze puhati topao zrak. Zamagljivanje stakala hmm cudan problem koji i ja imam ali ako pratis upustva iz manuela brzo mozes odmagliti. Meni cesce zamagli kad je kisa nego kad je zima. Sad da ne ureknem nista ne lupka ne trese od plastike nakon 5 godina i 50 000km.
- respo
#14 Re: Renault Clio
vezano za zamagljivanje nemojte zatvarati vent otvore ostavite ih otvorene i nece zamagljivati bar ne u tolikoj mjeri
- Better Man
#15 Re: Renault Clio
Valjda nakon 4 godine i par mjeseci, jer kupio si auto koji mjesec prije mene! Presao sam za 4 godine i 3 mjeseca 88 hiljada i nikakvog lupkanja, ni kuckanja! Sto Beco kaze bolje ti je uzeti sa automatskom klimom, jer imas kvalitenije hladjenje i da neobjasnjavam dalje.beco wrote:Hmm
-
Samid
#16 Re: Renault Clio
Clio TCE 100 ks kupio prije 6 mjeseci i zasad nema nikakvih problema.Prosjecna potrosnja 7 l ,udoban prilicno za malo auto i super ide s'obzirom da ima malu zapreminu motora,a to je zahvaljujuci variabilnom turbo punjacu .Cijene odrzavanja neznam jer je prvi servis na 20.000 km.U principu dobar autic,dovoljno prostora unutra ,solidan prtljaznik ,motor zvrka,kvalitet i sitni problemi otklonjeni sa zadnjim modelom,a mislim da je i povoljniji sa cijenom od konkurencije.U svakom slucaju preporucujem.