Pomoc ljudi ,gepek nece da mi se zatvori na cliu 2
Daljinski zaključam automobil i vrata vozača i suvozača su ok ali gepek ništa ,poslije sam ga otvorio i na sredini pomakao onaj dio na sredini motora i onda su se zakljucala ali ih onda nisam mogao otvoriti pa sam unutra skidao zadnja sjedišta ,vratio dio nazad i vrata su se otvorila,jel neko imao sličan problem,da li je motor u pitanju ili je nešto drugo?
Renault clio 2 gepek problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Rossonero86
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: Renault clio 2 gepek problem
vjerovatno motorcic za zakljucavanje ili su se zice izlomile na prelazu karoserija/gepek.otidji kod autoelektricara nekog da ispita 
-
vnm
#3 Re: Renault clio 2 gepek problem
isti sam problem imao.
u onom mehanizmu za otkljucavanje ima jedan plasticni dio koji pukne, kada skines sklop mozes rastaviti pa provjeriti. ja sam zamijenio u kompletu, nisam vise siguran koliko sam platio jer sam uzimao polovan u kompletu sa prekidacem za sva 4 koji je isto riknuo iz cista mira.
mimo toga sam imao i problem da mi rezervni kljuc nije otkljucavao gepek nego samo vrata, dok je drugim kljucem sve radilo...
u onom mehanizmu za otkljucavanje ima jedan plasticni dio koji pukne, kada skines sklop mozes rastaviti pa provjeriti. ja sam zamijenio u kompletu, nisam vise siguran koliko sam platio jer sam uzimao polovan u kompletu sa prekidacem za sva 4 koji je isto riknuo iz cista mira.
mimo toga sam imao i problem da mi rezervni kljuc nije otkljucavao gepek nego samo vrata, dok je drugim kljucem sve radilo...
-
direstraits0078
#4 Re: Renault clio 2 gepek problem
Pitaj u Reno Shopu koliko kosta, odnosno da li imaju bravu prtljaznika, veoma poslovni i ljubazni ljudi:Rossonero86 wrote:Pomoc ljudi ,gepek nece da mi se zatvori na cliu 2
Daljinski zaključam automobil i vrata vozača i suvozača su ok ali gepek ništa ,poslije sam ga otvorio i na sredini pomakao onaj dio na sredini motora i onda su se zakljucala ali ih onda nisam mogao otvoriti pa sam unutra skidao zadnja sjedišta ,vratio dio nazad i vrata su se otvorila,jel neko imao sličan problem,da li je motor u pitanju ili je nešto drugo?
033/611-000
[email protected]
SKYPE - renoshop
PORODICE RIBAR 37
SARAJEVO
-
Gray
#5 Re: Renault clio 2 gepek problem
Često i korodira prekidač pa neće da radi, meni je bilo tako na Clio 3, u kom slučaju ga samo izvadiš, malo očistiš, staviš wd40 i vratiš
- Rossonero86
#6 Re: Renault clio 2 gepek problem
Bitno je samo da je zaista to kvar,čitao sam kod drugih ljudi da se pomakla žica,da se otkačio neki kabl i slično pa da probam razne opcije prije toga.direstraits0078 wrote:Pitaj u Reno Shopu koliko kosta, odnosno da li imaju bravu prtljaznika, veoma poslovni i ljubazni ljudi:Rossonero86 wrote:Pomoc ljudi ,gepek nece da mi se zatvori na cliu 2
033/611-000
[email protected]
SKYPE - renoshop
PORODICE RIBAR 37
SARAJEVO
- Rossonero86
#7 Re: Renault clio 2 gepek problem
evo i slike,znaci ovaj dio kad pomaknem lijevo i zatvorim gepek onda se zaključa i više se ne može otvoriti osim iznutra