REMAKE: Prohujalo s vihorom

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ivy

#1 REMAKE: Prohujalo s vihorom

Post by Ivy »

U zadnje vrijeme uradjeno je dosta remejka i suska se da bi se i "Gone with the wind" mogao snimati ponovo. 8-)

Pitanje: jeste li za ili protiv takvog projekata i zasto [mi se bas i ne pitamo ali eto], i ko bi mogao odigrati legendarne uloge Rhetta Butlera i Scerlett O'Hare. :?

Ja licno u ulozi Rhetta vidim George Clooney-a...a za Scarlett nemam blage. Niko mi ne pada na pamet. Niko nema tako zelene oci kao Viven Leigh...:-?

Ova tema mozda nije i popularna medju muskarcima jer rijetki su oni koji vole Prohujalo s vihorom jer Rhett i Scarlett nisu bas Silvester Stalone i Sharon Stone... :-) :-) :-)

Bas me zanima vase misljenje! :razz:
tempora

Post by tempora »

Ivy, meni je to jedan od najgorih filmova koji sam ikada vidjela. :-?
Tako da nemam ni zelje ni volje da ga pogledam jos jednom.
I vrlo je moguce da je do mene ali ja nikako ne shvatam tu euforiju oko tog filma. :sad:
Ivy

Post by Ivy »

tempora wrote:Ivy, meni je to jedan od najgorih filmova koji sam ikada vidjela. :-?
Tako da nemam ni zelje ni volje da ga pogledam jos jednom.
I vrlo je moguce da je do mene ali ja nikako ne shvatam tu euforiju oko tog filma. :sad:
O ukusima se ne raspravlja. Svako ima pravo da voli ili ne voli film. Sama cinjenica da je film iz 1939 i da je filmska industrija od tad napredovala brzinom svjetlosti, nije bas najprivlacnija za mladje generacije! Hej imas svako pravo da ne volis film! 8-)
Ivy

Post by Ivy »

perlica wrote:hmmmmmm... nova scarlett... mozda terry farell, glumila je jadziu dax u star trek - deep space 9, i mene jako podsjeca na vivian :) ili prekrasna angelina jolie...
Ovo sa Angelinom ti nije losa ideja ali sve mi se cini da je puno visa od Clooney-a...sta mislis?
perlica

Post by perlica »

hmmmmmm... nova scarlett... mozda terry farell, glumila je jadziu dax u star trek - deep space 9, i mene jako podsjeca na vivian :) ili prekrasna angelina jolie...
Ivy

Post by Ivy »

Perlice stvarno mi nije jasno kako je tvoj post iza mog a JA tebe citirala. Naopako :x
Babsy

Post by Babsy »

Angelina Jolie?
Cat Zeta Jones?
Babsy

Post by Babsy »

Eric Bana (Hector iz Troye zaboravila sam kako se zove)
Jonny Depp?
Viggo Morettesen (Arargon illi kako vec)?
Oliver Martinez?
Jim Nesto - sto je Isusa glumio u Pasiji, sa J.Lo u Angeoskim Ocima i onaj sto je na reklami za Levi's ona sto ima na Jumbo plakatu kod Skenderije...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo mogu reći HA HA

najbolji film svih vremena ne može imati dostojan remake
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

A zasto praviti kopiju koja nece ni doci blizu orginala??? :roll:
Sve je to sranje kad novo prave od starog...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

holivud nema više ideja

prave rimejkove i kradu japance (ring dark water, Eye itd)
CiCiban

Post by CiCiban »

bilo bi barbarski praviti rimejk tog filma.. bar jos 200 godina, dok se ne ponovo ne pojavi dvoje rodjenih za te uloge... bio je snimljen i onaj smijesni nastavak.. :( kako moze nekome da ne bude jasno ?? da se Ret nikada nije vratio?..
maher

Post by maher »

Bilo bi interesantno kada bi i za novu verziju filma birali glavne uloge na isti nacin kao i 1939. Klerk Gebl je glavnu ulogu dobio na osnovu pisama hiljada njegovih obozavateljki. Producenti su uvazili misljenje obozavateljki posto se radi o tzv. zenskom filmu-melodrami. Glavna zenska uloga je povjerena tada anonimnoj Vivijen Li. Namjerno nije izabrana neka poznata glumica da bi se gledaoci mogli u potpunosti identifikovati sa likom Scarlet O Hara.
Ovaj film je pobrao simpatije i publike i kritike. Osvojio Oskara i pokazao kako se i oko naizgled naivne price (koja lici na danasnje sapunice) moze napraviti veliki spektakl. Sve ono sto se desava u pozadini ove ljubavne price je ono sto ovaj film cini velikim-gradjanski rat, odlazak jednog nacina zivota i dolazak novog vremena, prikaz poraza juga...
Ivy

Post by Ivy »

maher wrote:Bilo bi interesantno kada bi i za novu verziju filma birali glavne uloge na isti nacin kao i 1939. Klerk Gebl je glavnu ulogu dobio na osnovu pisama hiljada njegovih obozavateljki. Producenti su uvazili misljenje obozavateljki posto se radi o tzv. zenskom filmu-melodrami. Glavna zenska uloga je povjerena tada anonimnoj Vivijen Li. Namjerno nije izabrana neka poznata glumica da bi se gledaoci mogli u potpunosti identifikovati sa likom Scarlet O Hara.
Ovaj film je pobrao simpatije i publike i kritike. Osvojio Oskara i pokazao kako se i oko naizgled naivne price (koja lici na danasnje sapunice) moze napraviti veliki spektakl. Sve ono sto se desava u pozadini ove ljubavne price je ono sto ovaj film cini velikim-gradjanski rat, odlazak jednog nacina zivota i dolazak novog vremena, prikaz poraza juga...
Slazem se s tobom. Takodje se slazem da nema dostojne zamjene za Clarka Gable-a i Vivien Leigh za ove uloge...tesko ce se naci dvoje tako razlicitih glumaca sa boljom hemijom...ali kako su krenuli po Holivudu praviti remake sve i jednom filma doci ce na red i Prohujalo s vihorom. Ko ce rezirati i koliki ce biti budzet ostaje da se cuje...

Za ulogu Scarlett O'Hare Butler potrebna je sitna glumica, mnogo niza od glavnog glumca, mrsava ali izuzetno lijepa...postoji li takva u Holivudu?

Mislim da bi Clooney mogao proc:
Image
Glumica

Post by Glumica »

naravno da nema "dostojne" zamjene, jer smo svi naravno subjektivni i jer smo emotivno vezani uz neke filmove (ja nisam veliki fan tog filma, a pogotovo nikada nisam bila odusevljena glumicom)...
ono sto hocu da kezem je da ne mislim da je remake bilo cega losa ideja... ne mislim da je ekranizacija velikih knjizevnih djela (poput troje sada) losa ideja (mada nas ponekad razocaraju)... ta djela treba da zive... na ovaj ili onaj nacin... ilijada se nekada prenosila usmeno, pa je onda napisana... pa su ljudi citali (danas sve manje)... pa se postavljaju predstave... pa na kraju imamo i film, kao jos jedan nacin pricanja price... zasto ne...
perlica

Post by perlica »

Ivy wrote:Perlice stvarno mi nije jasno kako je tvoj post iza mog a JA tebe citirala. Naopako :x
hahaha evo i ja se pitam :? :D
Ivy

Post by Ivy »

perlica wrote:
Ivy wrote:Perlice stvarno mi nije jasno kako je tvoj post iza mog a JA tebe citirala. Naopako :x
hahaha evo i ja se pitam :? :D
Hoce li mi neko objasnit kako je to moguce?

Perlo, svidja li ti se Clooney kao Rhett?
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ma ne trebaju da prave remake, "Prohujalo Sa Vihorom" je super film. Gledao sam ga do sada 50 puta. Mozda mi se toliko svidja jer me posjeti na nas rat, sve imali i nakraju sve prohujalo sa vihorom. Nema potrebe za remake, bice taj remake glup film kao sto je bio remake od "Psiho"...
Post Reply