Relikti kokuzluka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#576 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

Kaze klosar sto ima kafic
Kako boja nije dobra 250 km

Zlatnom bojom kreci zidove
sumirprimus

#577 Re: Relikti kokuzluka

Post by sumirprimus »

Hakiz wrote: 13/05/2024 21:54 Ne znam šta je dobro, ali znam šta je skupo.
Ima i ona, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino :mrgreen:
Hakiz

#578 Re: Relikti kokuzluka

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 13/05/2024 22:14
Hakiz wrote: 13/05/2024 21:54 Ne znam šta je dobro, ali znam šta je skupo.
Ima i ona, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino :mrgreen:
Ta je istina :-D
stubrijez

#579 Re: Relikti kokuzluka

Post by stubrijez »

sehohari wrote: 13/05/2024 21:34 Relikt kokuzluka je i nedostatak ukusa kada imaš para.

Na kilometar možeš vidjeti ko je u zadnjih par godina došao do para i ko je odrastao u bogatoj porodici.
Bil ga u Bosni preko tenderskih lopova ili kada neki "self-made billionaire" ili neki američki sportaš oženi prvu sisatu sponzorušu, pa se onda vozaju u nekoj pink G-klasi po gradu.
"Sirotinja kad ima loja i guzicu maze".
To i jeste cijela poenta.
mali_balon

#580 Re: Relikti kokuzluka

Post by mali_balon »

stubrijez wrote: 13/05/2024 22:50
sehohari wrote: 13/05/2024 21:34 Relikt kokuzluka je i nedostatak ukusa kada imaš para.

Na kilometar možeš vidjeti ko je u zadnjih par godina došao do para i ko je odrastao u bogatoj porodici.
Bil ga u Bosni preko tenderskih lopova ili kada neki "self-made billionaire" ili neki američki sportaš oženi prvu sisatu sponzorušu, pa se onda vozaju u nekoj pink G-klasi po gradu.
"Sirotinja kad ima loja i guzicu maze".
To i jeste cijela poenta.
Volim kad se fukara pocne tjesit
VladaFBiH

#581 Re: Relikti kokuzluka

Post by VladaFBiH »

dječak sa šibicama wrote: 13/05/2024 21:48 Trump je odbio naslijeđe prebogatog oca, sam svoje stvarao, da prekine lanac.

Legenda kaže.
i koliko puta bankrotirao i zavalio sve oko sebe :D
Truba

#582 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

u normalnim zemljama bankrot je sasvim normanla stvar
zivotni vijek firme ima svoj prosjek i trajanje
obiteljske firme... djl... sve ima vijek trajanja
stvoriš uzmeš lovu i propadneš
ništa nije vječno
osim njegovanja komunističkog sjećanja kod našeg naroda i čekanja da ti država pomogne :D
Hakiz

#583 Re: Relikti kokuzluka

Post by Hakiz »

Truba wrote: 14/05/2024 10:18 u normalnim zemljama bankrot je sasvim normanla stvar
ništa nije vječno
osim njegovanja komunističkog sjećanja kod našeg naroda i čekanja da ti država pomogne :D
Koja je ono zemlja, onako baš komunistički, pomogla (privatne jer državnih nema) banke u krizi 2008. :wink:
Truba

#584 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

neke su firme od državnog interesa
i prevelike su da padnu

kod nas je to u kantonu sarajevu gras

u federaciji je to elektroprivreda

u svijetu su to banke i druge gigantske firme
Hakiz

#585 Re: Relikti kokuzluka

Post by Hakiz »

Truba wrote: 14/05/2024 11:22 neke su firme od državnog interesa
i prevelike su da padnu

kod nas je to u kantonu sarajevu gras

u federaciji je to elektroprivreda

u svijetu su to banke i druge gigantske firme
Tačno. Ali, to opet ne mijenja činjenicu da država komunističkim metodama pomaže. Pa ne treba kriviti građane u BiH ako očekuju pomoć države kada perjanica liberalnog kapitalizma radi isto. Možda ne građanima, ali radi privatnim firmama.

Ni Americi nije mrzak komunizam kada donese korist :lol:
Truba

#586 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

viši interes mijenja zakon
i to je samo jednokratno da se spriječi 1929.

jeste nepošteno kao i ratovi i pomaganje migrantima pored sirotinje rođene u državi

i komunisti su voljeli kapitalističke devize pa je to 1 na:1
detroit-mercy

#587 Re: Relikti kokuzluka

Post by detroit-mercy »

Bogatstvo je relativna kategorija posebno u BiH, od 1914-1992 si imao 3 velika rata, nacionalizacije, akumulacije, pomjeranja stanovnistva i sl. Tako da bih volio znati koje su to bogate porodice u BIH koje nose taj neki noble pecat :skoljka:.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#588 Re: Relikti kokuzluka

Post by PreWiBa »

detroit-mercy wrote: 14/05/2024 22:11

Bogatstvo je relativna kategorija posebno u BiH, od 1914-1992 si imao 3 velika rata, nacionalizacije, akumulacije, pomjeranja stanovnistva i sl. Tako da bih volio znati koje su to bogate porodice u BIH koje nose taj neki noble pecat :skoljka:.
Ne znam koje porodice nose noble pečat, ali defitivino znam koje ga ne nose.
U tome i jeste fol, većina običnog svijeta nikad ne zna koje su to tačno familije ili ličnosti. To je najizraženije u zemljama poput naše gdje smo em imali te turbulencije, em nemamo medije koje bi to istraživali.
Ali i u većim zemljama je tako. Evo ja živim u Njemačkoj, mislim da niko ne zna ovakoda ga pitaš reći koje su najbogatije osobe u ovoj zemlji, slično je i u ostalim zemljama evrope.

Mislim da je ista stvar i sa Amerikom, i ovo što se zna (Rockelleri, Bushevi i tkd.) je što su ili imali neku ogrooomnu istorijsku ulogu ili što su sami sebe odlučili da se eksponiraju npr. u politici.
dječak sa šibicama

#589 Re: Relikti kokuzluka

Post by dječak sa šibicama »

Kod Bosnjaka begovske, samoproklamovane, kod ovih drugih ne znam koje se plemicke titule nose ali ima ih. Imamo i Lorda Chivasa.

Ja se sjecam kad je Hana pricala, privatno u drustvu, da joj je nana "bila begovica i da je imala poslugu u Travniku". Sad ja ne znam jel joj nana zaista iz Travnika, ili je ubacila Travnik jer je cula da je bio vezirski grad pa sabrala 2 i 2, ali takvih prica se naslusas. Svi nekakvog plemickog porijekla sto hoce reci zato imam para, a zapravo se nahapao ili la.

Nedostatak stila je prisutan i kod nekih koji naslijede bogatstvo, ne znam do cega bi to moglo biti, mozda samo osoba nema u sebi estetski gen. Nase zene su recimo dosta lijepo obucene i kad nemaju puno para, u prosjeku lijepo sredjene bar je tako uvijek bilo, ne znam ove nove generacije meni to sve nakaradno. Kad pogledas amerikanke, imaju vise para i daleko manje ukusa, hodaju ko smlate bez sminke bez ukusa, u papucama nekoj zguzvanoj majici. I ove poznate selebriti glumice, cesto ih uhvate u javnosti izgleda ko da je pila cijelu noc pa mamura. Mala Alba je sex bomba, zenska u privatluku ima firmu koja vrijedi preko milijardu dolara (oprema za bebe i slicno) a nerijetko je paparaci uslikaju ko da je grobaru sa lopate pobjegla. To se balkanki ne bi moglo dogoditi.
dječak sa šibicama

#590 Re: Relikti kokuzluka

sehohari wrote: 14/05/2024 22:24 Mislim da je ista stvar i sa Amerikom, i ovo što se zna (Rockelleri, Bushevi i tkd.) je što su ili imali neku ogrooomnu istorijsku ulogu ili što su sami sebe odlučili da se eksponiraju npr. u politici.
Ja sam cuo, mislim da je istina, da u USA niti ne znas ko su ti prebogati ljudi koji drze korporacije i stvarnu moc. Ne eksponiraju se, elem cuo sam da recimo Hilton ili Ritz hoteli imaju ove glavne ulaze za Tom Cruisea i slicne koji se hoce slikati, i obicne ljude. A posebne sporedne ulaze za ove trule bogatune, oni ne zele da ih se slika, da se zna ko su oni, imena. Mislim zna se ko hoce da kopa o njima po internetu, ali mediji ne pisu o njima i oni se drze dalje od medija. A gospodari su planete, realno.

Nesto ko mafija :D mafija je i propala kad je dosao onaj budalas Teflon Don koji se uslikavao i glupirao pred medijima, tad su mafijasi starog kova govorili "ovaj ce nas sjebat" i sjebo ih je :D
detroit-mercy

#591 Re: Relikti kokuzluka

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote: 14/05/2024 22:31 Kod Bosnjaka begovske, samoproklamovane, kod ovih drugih ne znam koje se plemicke titule nose ali ima ih. Imamo i Lorda Chivasa.

Ja se sjecam kad je Hana pricala, privatno u drustvu, da joj je nana "bila begovica i da je imala poslugu u Travniku". Sad ja ne znam jel joj nana zaista iz Travnika, ili je ubacila Travnik jer je cula da je bio vezirski grad pa sabrala 2 i 2, ali takvih prica se naslusas. Svi nekakvog plemickog porijekla sto hoce reci zato imam para, a zapravo se nahapao ili la.

Nedostatak stila je prisutan i kod nekih koji naslijede bogatstvo, ne znam do cega bi to moglo biti, mozda samo osoba nema u sebi estetski gen. Nase zene su recimo dosta lijepo obucene i kad nemaju puno para, u prosjeku lijepo sredjene bar je tako uvijek bilo, ne znam ove nove generacije meni to sve nakaradno. Kad pogledas amerikanke, imaju vise para i daleko manje ukusa, hodaju ko smlate bez sminke bez ukusa, u papucama nekoj zguzvanoj majici. I ove poznate selebriti glumice, cesto ih uhvate u javnosti izgleda ko da je pila cijelu noc pa mamura. Mala Alba je sex bomba, zenska u privatluku ima firmu koja vrijedi preko milijardu dolara (oprema za bebe i slicno) a nerijetko je paparaci uslikaju ko da je grobaru sa lopate pobjegla. To se balkanki ne bi moglo dogoditi.
Don't judge a book by its cover :mrgreen:.
Valjda je sustina vaznija od forme.
dječak sa šibicama

#592 Re: Relikti kokuzluka

Istina, ali govorim samo o estetici.

Sto i nema neke veze sa kokuzlukom, ili ima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#593 Re: Relikti kokuzluka

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 14/05/2024 22:31 Nase zene su recimo dosta lijepo obucene i kad nemaju puno para, u prosjeku lijepo sredjene bar je tako uvijek bilo, ne znam ove nove generacije meni to sve nakaradno. Kad pogledas amerikanke, imaju vise para i daleko manje ukusa, hodaju ko smlate bez sminke bez ukusa, u papucama nekoj zguzvanoj majici. I ove poznate selebriti glumice, cesto ih uhvate u javnosti izgleda ko da je pila cijelu noc pa mamura. Mala Alba je sex bomba, zenska u privatluku ima firmu koja vrijedi preko milijardu dolara (oprema za bebe i slicno) a nerijetko je paparaci uslikaju ko da je grobaru sa lopate pobjegla. To se balkanki ne bi moglo dogoditi.
Fakat
Balkan i istocna Evropa po tome prednjace
Tacno prepoznam nase zene u inostranstvu ne moraju ni progovorit

A od tih smlata mi se zeludac okrece
radostan dan

#594 Re: Relikti kokuzluka

Post by radostan dan »

Truba wrote: 14/05/2024 10:18 u normalnim zemljama bankrot je sasvim normanla stvar
ništa nije vječno
Da hoćeš nenamjerno počiniti neki kriminalni akt, i kad bi te umjesto u zatvor od 30 dana poslali u Kumrovec u političku školu, ahhh meraka....
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#595 Re: Relikti kokuzluka

Post by teskeredzic_22 »

sehohari wrote: 14/05/2024 22:24
detroit-mercy wrote: 14/05/2024 22:11

Ne znam koje porodice nose noble pečat, ali defitivino znam koje ga ne nose.
U tome i jeste fol, većina običnog svijeta nikad ne zna koje su to tačno familije ili ličnosti. To je najizraženije u zemljama poput naše gdje smo em imali te turbulencije, em nemamo medije koje bi to istraživali.
Ali i u većim zemljama je tako. Evo ja živim u Njemačkoj, mislim da niko ne zna ovakoda ga pitaš reći koje su najbogatije osobe u ovoj zemlji, slično je i u ostalim zemljama evrope.

Mislim da je ista stvar i sa Amerikom, i ovo što se zna (Rockelleri, Bushevi i tkd.) je što su ili imali neku ogrooomnu istorijsku ulogu ili što su sami sebe odlučili da se eksponiraju npr. u politici.
Svaka porodica koja posjeduje automobil skuplji od 50.000 KM smatra da im "noble" piše na čelu.

Pa nije on fukara jarane ?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#596 Re: Relikti kokuzluka

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 14/05/2024 22:31 Nase zene su recimo dosta lijepo obucene i kad nemaju puno para, u prosjeku lijepo sredjene bar je tako uvijek bilo, ne znam ove nove generacije meni to sve nakaradno. Kad pogledas amerikanke, imaju vise para i daleko manje ukusa, hodaju ko smlate bez sminke bez ukusa, u papucama nekoj zguzvanoj majici. I ove poznate selebriti glumice, cesto ih uhvate u javnosti izgleda ko da je pila cijelu noc pa mamura. Mala Alba je sex bomba, zenska u privatluku ima firmu koja vrijedi preko milijardu dolara (oprema za bebe i slicno) a nerijetko je paparaci uslikaju ko da je grobaru sa lopate pobjegla. To se balkanki ne bi moglo dogoditi.
To je i moj neki zakljucak. Nase zene se puno bolje oblace i sredjuju i dotjeranije izgleda nego zene sa zapada.
Dok s druge stranke, muskarci na zapadu vise brinu o svom izgledu nego nasi muskarci
Ateista

#597 Re: Relikti kokuzluka

Post by Ateista »

Ja bih prije rekao da zavisi kako je neko stigao do bogatstva, da oni koji do njega dodju svojim radom i trudom vise imaju postovanja prema sebi i drugima, a da oni koji olako i naglo dodju do para, tipa ratni profiteri, da su oni ti koji se najvise kurce i ponasaju bahato.
mayab

#598 Re: Relikti kokuzluka

Post by mayab »

Ateista wrote: 15/05/2024 06:57 Ja bih prije rekao da zavisi kako je neko stigao do bogatstva, da oni koji do njega dodju svojim radom i trudom vise imaju postovanja prema sebi i drugima, a da oni koji olako i naglo dodju do para, tipa ratni profiteri, da su oni ti koji se najvise kurce i ponasaju bahato.
:thumbup:
dječak sa šibicama

#599 Re: Relikti kokuzluka

Kokuzluk je nekad i socioloski fenomen, tipa "kulture siromastva" koja najbolji primjer ima u USA.

Geto kultura, nacin zivota. Zacarani krug, crnkinje radjaju djecu sa 14-15 ili 16 godina, otac je obicno neki lokalni diler. Dijete ostavlja na brigu baki odnosno svojoj majci, koja i sama ima jedva 35 godina. Ako je musko, on ce sa 10 i koju godinu vise poceti dilati drogu na ulici, ako je zensko i ona ce putem majke. Eventualno ce postati dobar kosarkas ili fudbaler, skolu nece zavrsiti i ako ima uslove da je zavrsi jer ga to ne zanima. Krekbejbi cesta pojava.
Jos su od svega toga napravili i popkulturu, kroz muziku, pozeljno je biti klosar koji ne uci, ne radi, dila drogu nosi pistolj glumi mangupa, zivi brzo umri mlad, yo.

Nisam nikada prosao nekim getom ali postoje na YT kanali koji objavljuju random snimke, uzme kameru provoza se automobilom kroz geto. Sasvim pristojni automobili parkirani, a ulice prljave pune smeca a oni ljudi sjede u smecu na stepenicima ili trotoarima i druze se nikom ne pada na pamet da skloni smece sa ulice. Detroit izgleda kao ratna zona napustene kuce zakucani prozori daskama, ili stambena naselja sa napustenim stanovima koji izgledaju spaljeni, unutra se valjda okupljaju narkomani pa loze vatru griju se. Po parkovima leze nadrogirani ljudi, policija tu i ne ulazi ako ne mora. Zive tako i to im je stil zivota.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#600 Re: Relikti kokuzluka

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 15/05/2024 11:15 Kokuzluk je nekad i socioloski fenomen, tipa "kulture siromastva" koja najbolji primjer ima u USA.

Geto kultura, nacin zivota. Zacarani krug, crnkinje radjaju djecu sa 14-15 ili 16 godina, otac je obicno neki lokalni diler. Dijete ostavlja na brigu baki odnosno svojoj majci, koja i sama ima jedva 35 godina. Ako je musko, on ce sa 10 i koju godinu vise poceti dilati drogu na ulici, ako je zensko i ona ce putem majke. Eventualno ce postati dobar kosarkas ili fudbaler, skolu nece zavrsiti i ako ima uslove da je zavrsi jer ga to ne zanima. Krekbejbi cesta pojava.
Jos su od svega toga napravili i popkulturu, kroz muziku, pozeljno je biti klosar koji ne uci, ne radi, dila drogu nosi pistolj glumi mangupa, zivi brzo umri mlad, yo.

Nisam nikada prosao nekim getom ali postoje na YT kanali koji objavljuju random snimke, uzme kameru provoza se automobilom kroz geto. Sasvim pristojni automobili parkirani, a ulice prljave pune smeca a oni ljudi sjede u smecu na stepenicima ili trotoarima i druze se nikom ne pada na pamet da skloni smece sa ulice. Detroit izgleda kao ratna zona napustene kuce zakucani prozori daskama, ili stambena naselja sa napustenim stanovima koji izgledaju spaljeni, unutra se valjda okupljaju narkomani pa loze vatru griju se. Po parkovima leze nadrogirani ljudi, policija tu i ne ulazi ako ne mora. Zive tako i to im je stil zivota.
Ma raspao se sistem.
Isto imaš i po ovim američkim trailer-parkovima, bijela verzija onoga što si napisao.
Post Reply