RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

AdnanM

Post by AdnanM »

Ove uvrede tipa moroni i poredjenje sa slijepim ovcima koji dogmu imaju za cobana, pa jel ima demokraticnijeg foruma dje ces to rec a da ne zavrsis na sudu jer naprimjer gdje se pazi na ljudska osjecanja tamo covjek debelo plati za takve nepromisljenosti. Medjutim digger i slicni u ovakvoj zasljepljenoj demokratiji imaju pravo da to kaze pri cemu covjek nemora bit vjernik a da mu se ne zgadi sve. Od takvih kao digger sam i otisao iz Sarajva. Rambo presaberi se i skontaj dje zivis. Npr. s obzirom koliko je muslimana danas u BiH i koliko ih je na forumu. I dijete sa teskocama u razvoju bi skontalo da je to realno i da je realno da oni ta vecina kaze sta hoce. Ako si za sekularizam opet ima dosta i onih koji to hoce i vi jedno a ovi jedno ali kroz uvazavanje i postovanje. Ti govoris o nepismenosti a nazivas imbecilnom veliku grupu ljudi i mislim da ne postujes ni sam sebe na kraju. Ja sam procito sekularne knjige and so what? Trebam li se hvalit i glumit velikog filozofa sad ko neki nadnaravni sljedbenici "ne znam ni ja cega al nazire se u magli" ideologije? Da bi se bio vjernik stabilan Rambo mora se mase knjiga procita a dje su fakuulteti i knjizare pored toga. Eh sad kad sam ti izbio pusku iz ruke skontaj sto si paranoican pa ti se mozda i mogne pomoc.
nebi

Post by nebi »

Uvijek kad citam lament nekog ugrozenog vjernika,sjetim se ragiba...po mom skromnom misljenju,najboljeg vjernika na forumu...koji ipak nije nikad potegao neku ugrozenost kao argument...njegov islam je uvijek bio blag,pomirljiv,pozivajuci a ne prijeteci...
mozda se varam,ali imam osjecaj da su neki branioci vjere sinoc podobro zavirili u flashu...vidio sam dovoljno pijanih guzica kako prolivaju gorke suze
nad ugrozenom religijom..
ne znam,ja sam odrastao u Titinom zemanu,ali me nikad nije sacekala OZNA
ispred mejtefa...ali,eto...druga vremena
Fair Life

Post by Fair Life »

AdnanM wrote:Ove uvrede tipa moroni i poredjenje sa slijepim ovcima koji dogmu imaju za cobana, pa jel ima demokraticnijeg foruma dje ces to rec a da ne zavrsis na sudu jer naprimjer gdje se pazi na ljudska osjecanja tamo covjek debelo plati za takve nepromisljenosti. Medjutim digger i slicni u ovakvoj zasljepljenoj demokratiji imaju pravo da to kaze pri cemu covjek nemora bit vjernik a da mu se ne zgadi sve. Od takvih kao digger sam i otisao iz Sarajva. Rambo presaberi se i skontaj dje zivis. Npr. s obzirom koliko je muslimana danas u BiH i koliko ih je na forumu. I dijete sa teskocama u razvoju bi skontalo da je to realno i da je realno da oni ta vecina kaze sta hoce. Ako si za sekularizam opet ima dosta i onih koji to hoce i vi jedno a ovi jedno ali kroz uvazavanje i postovanje. Ti govoris o nepismenosti a nazivas imbecilnom veliku grupu ljudi i mislim da ne postujes ni sam sebe na kraju. Ja sam procito sekularne knjige and so what? Trebam li se hvalit i glumit velikog filozofa sad ko neki nadnaravni sljedbenici "ne znam ni ja cega al nazire se u magli" ideologije? Da bi se bio vjernik stabilan Rambo mora se mase knjiga procita a dje su fakuulteti i knjizare pored toga. Eh sad kad sam ti izbio pusku iz ruke skontaj sto si paranoican pa ti se mozda i mogne pomoc.
"Rambo" kojeg ti prozivas je jos prije cetrdesetak godina napustio Sarajevo, ali ne sa razlogom koji ti spominjes za svoj odlazak.

Nesto si kao napisao... knjige, fakuultete... "i knjizare pored toga".

Da si umjesto knjizare napisao biblioteke... povjerovao bih ti da mozes drugom pomoci da se rijesi paranoje.

Ipak si ti samo "za puske".
Bosanac sa dna kace

#79 Re: RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Post by Bosanac sa dna kace »

digger wrote:Vidite ove dvije slike:

Image

Sada neka mi neko od vas kaze kakva je razlika izmjedju vijernika na lijevoj strani (koji "proucavaju" ideje Mao ce Tunga, komuniste i kompletnog religioznog nevjernika) sa ovima desno, koji "proucavaju" pisanja Muhameda? Nikakva. Ali je u oba slucaja prisutna kolektivna zaslijepljenost dogmom. To isto cini 99.9% od vas ponavljajuci materijal kao mantru, bez razmisljanja. I kao u svakoj dogmi, razmisljanje moze dovesti do odgovora koje su suprotne dogmi. A to je veliki NO-NO.
Vidis na lijevoj slici su djeca u nekoj sasvim obicnoj medrsi ili skoli vjerovanto u Pakistanu, Afganistanu , Bangladesu,..... Njihov je izbor dal ce da uce ili! Sasvim pogresno i huskacko poredjenje! :x
Zox

Post by Zox »

@nebi: ragib, ali i Oturi, ako se sjecas, to su ljudi koji su mene, kjafira, priblizili ljepoti Islama.
black

Post by black »

@zox bas mi je drago..da si barem malo se priblizio.. :) ev ja bi ako smijem ti onda preporucio da citas Anry Corbena, Titusa Burckharta, Luja Masinjona.. :)
digger

Post by digger »

AdnanM wrote:... Ako si za sekularizam opet ima dosta i onih koji to hoce i vi jedno a ovi jedno ali kroz uvazavanje i postovanje...
Kada bi svijet bio perfektan, onda bi se gornje dogodilo.

Ali kada jedna grupa napravi organizovanu akciju protiv drug/drugih, onda nema potrebe da se dalje raspravlja u rukavicama.

Kada tijelo oboli od raka, isti pocinje kao mala celija dok ne postane neizlijeciv. Bolje sprijeciti nego lijeciti.
elle

Post by elle »

A wrote:
Zox wrote:@nebi: ragib, ali i Oturi, ako se sjecas, to su ljudi koji su mene, kjafira, priblizili ljepoti Islama.
I meni je zao sto Ragib vise ne navraca ovdje :(
Dijelim vase misljenje o njemu, samo bih jos dodala da znam, iz pouzdanih izvora, da je u pitanju jako sladak momcic 8-) (sto je krajnje nebitno, ali eto... ako ima neko kome nije nebitno, da zna ;))
Pridruzujem se mozda suludoj zelji da na ovom forumu pisu i oni koji vjeruju ali koji ne odbijaju druge tj postuju, bas u ime svoje vjere koja ih uci toleranciji, sve ostale vjere i stavove....
To je bar islam uz koji sam odrasla i zbog kojeg prezirem ama bas sve fanatike kojima je kako kaze fair samo potrebna "puska"
ibnHome

Post by ibnHome »

digger wrote:
AdnanM wrote:... Ako si za sekularizam opet ima dosta i onih koji to hoce i vi jedno a ovi jedno ali kroz uvazavanje i postovanje...
Kada bi svijet bio perfektan, onda bi se gornje dogodilo.

Ali kada jedna grupa napravi organizovanu akciju protiv drug/drugih, onda nema potrebe da se dalje raspravlja u rukavicama.

Kada tijelo oboli od raka, isti pocinje kao mala celija dok ne postane neizlijeciv. Bolje sprijeciti nego lijeciti.
mada sam forumas bez minulog rada, htio bih nekolike - i ja...
iz tvojih rijeci, a pogotovo iz nacina kako ih prenosis, se ocituje s koliko ubjedjenosti nastupas...
vrlo olahko pojednostavljujes:
"moroni", "bolesnici", "rak rana" i sl...
i sve zato, jer su agresivni u nastupu i iznosenju vlastitih ideja i misljenja...zatim nudis rjesenje u izoliranju istih da, eto, ne bi zagadjivali ovaj inace perfektni svijet...jer ce se rakom oboljela celija inace prosiriti i unistiti sve zajedno....
shvatam li te dobro:?:? ???

smatram da izmedju tebe i onih o kojima govoris ne postoji sustinska razlika I da su vam nacini, u najmanjem, slicni.
digger

#85 Re: RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Post by digger »

Bosanac sa dna kace wrote:
digger wrote:Vidite ove dvije slike:

Image
Vidis na lijevoj slici su djeca u nekoj sasvim obicnoj medrsi ili skoli vjerovanto u Pakistanu, Afganistanu , Bangladesu,..... Njihov je izbor dal ce da uce ili! Sasvim pogresno i huskacko poredjenje! :x
U pravu si. Mogao sam naci i sliku mladih negdje u Izraelu koji se skoluju u vjerskoj skoli gdje nema drugih knjiga osim religioznih, sto bi samo potvrdilo moje misljenje o dogmatizmu.

Ali je moguce da iz bilo koje slicne grupe dobijemo pojedinca ili pojedince koji ce kroz zivot ici zaslijepljeni kao sto ce neki od ovih mladih na slici.

Jednostranost u odgoju mora da donese negativne rezultate. Tesko je praviti ispravke kasnije. Prihvatajuci da je bolje da nauce citati i pisati je jedno, ali da im kao jedini udzbenik sluzi Kur'an kao gore, ne daje mi nadu da ce nove generacije u toj zemlji biti progresivnije nego sadasnje ili prethodne.

Uzmimo Iran. Mahmoud Ahmadinejad, novi vodja, je skoro izjavio da Izrael treba da bude izbrisan sa geografske mape.

Ostavimo na stranu necije isprike vezane oko problema izmedju palestinaca i izraelaca. Iran nije ni arapska zemlja, ne granici sa Palestinom, i jedina njihova veza sa palestinom je po religioznoj osnovi. Pa zasto onda ovakav stav? Sta to nagoni njega da ovo izjavi na mitingu pred oko 1 milion iranaca? Sta su to izraelci napravili irancima bilo kada u istoriji? Zasto nije rekao da treba izbrisati sa mape Irak koji je odgovoran za smrt skoro 1 milion iranaca? Zasto ovu prijetnju nije uputio Sjevernoj Koreji koja drugima prijeti atomskom bombom. Da li se tako bilo gdje danas generalise u svijetu o citavom narodu?

Pitanje je: da li mislite da je ovakva bolesna izjava odraz Mahmoudovih sirokih pogleda kroz obrazovanje i zivot? Na vama je da trazite odgovore.

OK, sada me napadnite da tvrdim da vecina islamskih zemalja nisu progresivne... (Ne tvrdim, ali vjerujem. Ali to nije tema.)

Moja generalna poenta je da ne bih zelio da zivim ili odgajam mladje u drustvu koje se programira dogmastvom bilo da je isto sa lijeve strane slike ili sa desne.
invandrare

Post by invandrare »

Ostavimo na stranu necije isprike vezane oko problema izmedju palestinaca i izraelaca. Iran nije ni arapska zemlja, ne granici sa Palestinom, i jedina njihova veza sa palestinom je po religioznoj osnovi. Pa zasto onda ovakav stav? Sta to nagoni njega da ovo izjavi na mitingu pred oko 1 milion iranaca? Sta su to izraelci napravili irancima bilo kada u istoriji?
a zasto su amerikanci se borili na strani saveznika u evropi?
sta su im svabe nazao ucinile?
Zasto nije rekao da treba izbrisati sa mape Irak koji je odgovoran za smrt skoro 1 milion iranaca?
zato sto se u iraku ne zna ni ko pije ni ko placa, ni ko vlada ni ko se buni, pa ako kaze da treba irak izbrisati, to ti je ko da kaze da treba unistit atlantski okean
Zasto ovu prijetnju nije uputio Sjevernoj Koreji koja drugima prijeti atomskom bombom
zatojer je daleko i jer jos ne cini genocid
Pitanje je: da li mislite da je ovakva bolesna izjava odraz Mahmoudovih sirokih pogleda kroz obrazovanje i zivot?
za mene to uopste nije bolesna izjava i ima ekvivalent u izjavi npr.: republika srpska treba da se izbrise sa lica zemlje

imal ko ovdje na forumu da mu se ta izjava ne svidja? tu se naravnio ne podrazumijeva unistenje naroda
AdnanM

Post by AdnanM »

AdnanM (citat):
Ove uvrede tipa moroni i poredjenje sa slijepim ovcima koji dogmu imaju za cobana, pa jel ima demokraticnijeg foruma dje ces to rec a da ne zavrsis na sudu jer naprimjer gdje se pazi na ljudska osjecanja tamo covjek debelo plati za takve nepromisljenosti. Medjutim digger i slicni u ovakvoj zasljepljenoj demokratiji imaju pravo da to kaze pri cemu covjek nemora bit vjernik a da mu se ne zgadi sve. Od takvih kao digger sam i otisao iz Sarajva. Rambo presaberi se i skontaj dje zivis. Npr. s obzirom koliko je muslimana danas u BiH i koliko ih je na forumu. I dijete sa teskocama u razvoju bi skontalo da je to realno i da je realno da oni ta vecina kaze sta hoce. Ako si za sekularizam opet ima dosta i onih koji to hoce i vi jedno a ovi jedno ali kroz uvazavanje i postovanje. Ti govoris o nepismenosti a nazivas imbecilnom veliku grupu ljudi i mislim da ne postujes ni sam sebe na kraju. Ja sam procito sekularne knjige and so what? Trebam li se hvalit i glumit velikog filozofa sad ko neki nadnaravni sljedbenici "ne znam ni ja cega al nazire se u magli" ideologije? Da bi se bio vjernik stabilan Rambo mora se mase knjiga procita a dje su fakuulteti i knjizare pored toga. Eh sad kad sam ti izbio pusku iz ruke skontaj sto si paranoican pa ti se mozda i mogne pomoc.

"Rambo" kojeg ti prozivas je jos prije cetrdesetak godina napustio Sarajevo, ali ne sa razlogom koji ti spominjes za svoj odlazak.

Nesto si kao napisao... knjige, fakuultete... "i knjizare pored toga".

Da si umjesto knjizare napisao biblioteke... povjerovao bih ti da mozes drugom pomoci da se rijesi paranoje.

Ipak si ti samo "za puske".

Fair life neznas me... Moram reagovat na ovo knjizare i fakultete, jer knjizare su mjesto dje mozes kupit nesistematske knjige nevezane za program recimo filozofije na nekom faxu ili sta ja znam zbog toga bi i tebi preporucio da se malo izdvojis iz cahure u koju gomilica francuza i njiemaca medju kojima dosta cifuta uz pomoc cijele konstrukcije bivse Yu stavlja i uspjesno je stavila gomilu. Lazni napredak u razmisljanju povezan je sa stvarnim napredkom u provredi i nauci. Nazalost tebe i takvih rado cu ti pojasnit da napredak u ekonomoji ide naprijed od faze tocka do faze iPod-a jer radi se o konstantnoj nadogradnji. Dok proces razmisljanja nije kolektivan vec individualan i podlozan uticajima stoga je realno imat milijardu pravaca i meni je to ok jer nemoze drugacije. Ako ima istomisljenika onda to ne znaci da se njihova shvatanja aposlutno podudaraju ali da u vecini slucajeva prihvataju nacela za koja se trude. Eh sad zamisli dodjes u Svedsku i moja zena koja ima maramu radi ko sat i ljudi je postuju vise nego svoje. Zasto? Zato sto radi svoj posao dobro i cak je dobila da predaje o Islamu. A dole dok je takvih otrova ko ti nece moc. Srecom pa mi je patriotizam negdje na 9 mjestu u zivotu tako da me boli djon i za tebe i za tvoje BIBLIOTEKE. Uzivaj. 8-)
mosor1

Post by mosor1 »

Mene na forumu ne zabrinjava suocavanje vjernika i nevjernika, nego srozavanje kulture dijaloga. Ovo je tema koja je vise puta razglabana - kako popraviti komunikaciju, sprijeciti vrijedanje, izbjeci povrsnost i zachatavanje i opcenito podici nivo diskusija na temama koje su namijenjene za diskutiranje. Forum se suocava s fenomenom "jedinjenja po nekulturi", jer su kompjuteri i internet sve dostupniji svima, a znamo da je domet naseg prosjecno obrazovanog covjeka nesto ispod razine Big Brothera. Tako je uostalom i s novinama i sa TV.

Ali, kako je moguce odabrati novine koje zelimo citati i TV kanal koji cemo gledati, trebalo bi i forum pribliziti njegovim stalnim korisnicima. Mislim da bi trebalo razmisliti o metodama registracije i pregledne statistike statusa stalnih clanova, mozda uvesti kategorije veteran/stari clan/novi clan/kandidat/leteci. Mozda bi se time izbjeglo da pet-sest letecih, koji su tu danas i nikad vise ulete, izvrijedaju i otpile pet-sest stalnih, zasto ne reci, zasluznih clanova. Forum zivi od stalnih clanova, oni mu daju ozbiljnost, perspektivu i dubinu. Ukinite samo 10 takvih i on ce postati neprepoznatljiv, trebat ce mu vremena da stekne novi kvalitet.

Naravno da je priljev novih clanova vazan, ali je ocito potrebno postaviti neke kriterije. Naravno, ne ideoloske, vjerske niti nacionalne. Kriterije stalnosti i kvalitete.
ragib

Post by ragib »

A wrote:
Zox wrote: I meni je zao sto Ragib vise ne navraca ovdje :(
Dijelim vase misljenje o njemu, samo bih jos dodala da znam, iz pouzdanih izvora, da je u pitanju jako sladak momcic 8-) (sto je krajnje nebitno, ali eto... ako ima neko kome nije nebitno, da zna ;))
Ma tu sam A samo sto me je faks pritisnuo. :). Koliko smo se puta prepirali prije 2-*4god tako da nije bas sve slatko. Mah sto te lazu za sliku.. ne vjeruj svakome.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

mosor1 wrote:Mene na forumu ne zabrinjava suocavanje vjernika i nevjernika, nego srozavanje kulture dijaloga. Ovo je tema koja je vise puta razglabana - kako popraviti komunikaciju, sprijeciti vrijedanje, izbjeci povrsnost i zachatavanje i opcenito podici nivo diskusija na temama koje su namijenjene za diskutiranje. Forum se suocava s fenomenom "jedinjenja po nekulturi", jer su kompjuteri i internet sve dostupniji svima, a znamo da je domet naseg prosjecno obrazovanog covjeka nesto ispod razine Big Brothera. Tako je uostalom i s novinama i sa TV.

Ali, kako je moguce odabrati novine koje zelimo citati i TV kanal koji cemo gledati, trebalo bi i forum pribliziti njegovim stalnim korisnicima. Mislim da bi trebalo razmisliti o metodama registracije i pregledne statistike statusa stalnih clanova, mozda uvesti kategorije veteran/stari clan/novi clan/kandidat/leteci. Mozda bi se time izbjeglo da pet-sest letecih, koji su tu danas i nikad vise ulete, izvrijedaju i otpile pet-sest stalnih, zasto ne reci, zasluznih clanova. Forum zivi od stalnih clanova, oni mu daju ozbiljnost, perspektivu i dubinu. Ukinite samo 10 takvih i on ce postati neprepoznatljiv, trebat ce mu vremena da stekne novi kvalitet.

Naravno da je priljev novih clanova vazan, ali je ocito potrebno postaviti neke kriterije. Naravno, ne ideoloske, vjerske niti nacionalne. Kriterije stalnosti i kvalitete.
:thumbup:

meni se vise ne da ni forumati, ali nemam namjeru da odem, jer ja :sax:

sto se tvog posta tice, samo jedna stvar je polutacna-ne treba DICI nivo diskusije, vec taj nivo treba izgraditi...ponovo...
sve se svelo na ....katastrofu od komunikacije....
ali, bice bolje, sistem registracije je promijenjen, u korist foruma naravno.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

invandrare wrote:
:D

pa za početak podmornicama napadali brodove na istočnoj obali ... i objavili rat americi
:?
digger

Post by digger »

invandrare wrote:...a zasto su amerikanci se borili na strani saveznika u evropi?...
U doba hladnog rata ode amer poslom u Moskvu. Tu ga pogoste, pocaste, i na kraju isprate na aerodorm za povratak. Ruski vodic odluci da mu pokaze taj veliki aerodrom te pocne da veze oko aerodroma sve najbolje, najvece, naj... i slicno.
U jednom momentu vodic kaze: "Sa ovog aerodroma polece avion svakih 15 sekundi."
Amer odgovara: "Hmmm, ovdje smo vec pola sata a nisam vidio vise od 3-4 aviona?"
Na to ce vodic: " Aaa, jel' tako. A zasto vi ugnjetavate crnce?"

Odgovor vodica mi je nesto slican tvome komentaru. :-)
digger

Post by digger »

mosor1 wrote:Naravno da je priljev novih clanova vazan, ali je ocito potrebno postaviti neke kriterije. Naravno, ne ideoloske, vjerske niti nacionalne. Kriterije stalnosti i kvalitete.
Slazem se. Steta bi bilo ovo upropastiti. Zasto zbog nekolicine smanjiti broj jako kvalitetnih ucesnika kojima je preko glave "hrvanja" sa kojekakvim karakterima u novonastaloj polu-bolesnoj atmosferi kakva vlada zadnjih mjesec-dva.

Ma da su forumi uglavnom neka vrsta hobija i zabave, ipak sam mnogo naucio od drugih oko pojava, ideja i misljenja koja me do sada nisu posebno interesovala. N. pr., naucio sam mnogo vise o religiji i ako me ista ne interesuje. Zato ovo i vrijedi odrzati, paziti, i povremeno cistiti od korova.
digger

Post by digger »

AdnanM wrote:...Rambo presaberi se i skontaj dje zivis.
Image
mosor1

Post by mosor1 »

papak_eliminator wrote:sve se svelo na ....katastrofu od komunikacije....
ali, bice bolje, sistem registracije je promijenjen, u korist foruma naravno.....
Image

Drzim fige.
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

invandrare wrote:
Ostavimo na stranu necije isprike vezane oko problema izmedju palestinaca i izraelaca. Iran nije ni arapska zemlja, ne granici sa Palestinom, i jedina njihova veza sa palestinom je po religioznoj osnovi. Pa zasto onda ovakav stav? Sta to nagoni njega da ovo izjavi na mitingu pred oko 1 milion iranaca? Sta su to izraelci napravili irancima bilo kada u istoriji?

Cisto se pitam jesi li ti ikad otvorio vrata bilo koje skole ili si vani samo zato sto je Jagomir u izgradnji.
Poslije japanskoga napada na Pearl Harbour u novembru 1941,Njemacka,Italija i njihhovi sateliti(Rumunija,Madzarska,Bugarska,NDH) su sluzbeno po svim protokolima objavile rat SAD-u.Eto sta su im Svabe ucinile.
Zasto nije rekao da treba izbrisati sa mape Irak koji je odgovoran za smrt skoro 1 milion iranaca?
zato sto se u iraku ne zna ni ko pije ni ko placa, ni ko vlada ni ko se buni, pa ako kaze da treba irak izbrisati, to ti je ko da kaze da treba unistit atlantski okean

Koliko je svima poznato u Iraqu su odrzani izbori na koje je zaslo vise od 70 % biraca i izabralo legtimnu i legalnu vlast.Tako da se itekako zna ko pije a placaju islamisticke bande koje iracka vojska ganja ko vjetar

Pitanje je: da li mislite da je ovakva bolesna izjava odraz Mahmoudovih sirokih pogleda kroz obrazovanje i zivot?
za mene to uopste nije bolesna izjava i ima ekvivalent u izjavi npr.: republika srpska treba da se izbrise sa lica zemlje

imal ko ovdje na forumu da mu se ta izjava ne svidja? tu se naravnio ne podrazumijeva unistenje naroda
T a izjava uopste nije ekvivalent i tu nema nikakve slicnosti.Uostalom srpska i njen narod cine jedinstvo i nemoguce je unistiti jedno a da drugo ostane netaknuto(primjeri krajiski i sarajevski egzodus.
Skljoco

#97 Re: RELIGIOZNI ISTOMISLJENICI TREBAJU NOVI PODFORUM

Post by Skljoco »

digger wrote:Dio SA-X Parlamenta je podnio ostavku.

Razlozi su slicni: politicki i licni napadi na pojedince od samoizabrane "vecine" koji su mnogima dosadili. Kao sto su brane u Nju Orleansu popustile i zagadjene vode se razlile lijepim gradom, tako se pojavilo par morona i zombija--neki su vec imali prethodan staz na forumu--koji na svaki nacin zele da i dalje spuste kvalitet foruma.

Naravno da "normalni" to ne vole i na kraju osjete da je vrijeme da se povuku. Nije se lako stalno boriti protiv neznanja, jednoumnosti, uskih pogleda, primitivizma...

Jedna od najglasnijih "opozicionih" grupa su polupismeni vjerski fanatici i to uglavnom sa Islamske strane. Kao sto sam negdje vec komentarisao...Izgleda da su od pocetka ove skolske godine medrese ili njihovo rukovodstvo dale nalog da se njihova studentarija aktivira i krene u nekakav i-dzihad na SA-X...

Dajte da se u parlamentarnom duhu lijepo dogovorimo.

Svi oni koji misle da i ostali treba da misle kao i oni--a to znaci da se moze zivjeti, raditi, ponasati, i misliti kako je Muhamed pisao--mislim da bi se trebali udruziti na nekom novom podforumu koji bi moderator mogao da otvori. Tu sjedite, copy/paste dijelove SAFF-a, Kur'ana, ajeta i svega onoga sto ispunjava vase srce srecom. U tom procesu, ucinite nam ljubav pa ne nabijajte nam vasu srecu na nos.

Takodjer, nemojte nam nabijati vas nacin misljenja i zivota. Posebno vi koji ste vehabije. Naravno, ja bih vas od srca prihvatio kada bi palme sa datulama pocele da cvatu i rastu u Bosni, ali posto to nije slucaj, ta je suplja.

Nemojte mi sada poceti price oko islamofobije i netolerancije sa moje strane. Daleko od realnog. Cinjenica je da ste vi ti koji niste tolerantni i koji patite od paranoje. Evo i mali primjer koji se masovno ponavlja na forumu:

Na temi "Zasto se mi Bosanci uvijek svadjamo?" jedan od morona dolazi sa komentarom koji je u cjelosti ovaj: "Selam, selam." Na komentar onome kome je Selam upucen da je ona katolkinja, upada jedan od vasih zombija sa:

Selam ti znaci mir... Sta, ne zelis da ti neko zazeli mir?

Postedite nas takvih idiotluka.

Je nisam vjernik jer smatram da organizovana religija--a posebno fundamentalna bez obzira o kojoj je rijec--je najveci otrov koji danas vlada u svijetu. (Da se razumijemo: vjernik koji vjeruje u vise bice i isto primjenjuje samo za sebe kao dio vlastitih vrijednosti, nije taj o kome ja ovdje izlazem. Njima niti zamjeram niti zavidim. To je njihovo pravo.) Ista se ne razlikuje od napunjene puske koja u pogresnim rukama postaje prijetnja. Nisam vjernik i zato jer mi je jasno da je svaka grupna ideologija bolesna. Svako masovno prihvatanje necega bez pogovora je cisto ispiranje mozga, tj., dokaz da mnogi ne znaju cemu mozak sluzi. A sto se tice te "grupne opijenosti" za mene nema razlike izmedju krajnje vjerske zatucanosti ili partijske ili sportsko-navijacke, i slicno. To "krajnje" podrazumjeva napore nekolicine vas da pravite jos gore poteze pokusavajuci da nama ostalima dokazete da smo u zabludi... a sve to dok ste u stanju totalne mentalne obamrlosti!

Vidite ove dvije slike:

Image

Sada neka mi neko od vas kaze kakva je razlika izmjedju vijernika na lijevoj strani (koji "proucavaju" ideje Mao ce Tunga, komuniste i kompletnog religioznog nevjernika) sa ovima desno, koji "proucavaju" pisanja Muhameda? Nikakva. Ali je u oba slucaja prisutna kolektivna zaslijepljenost dogmom. To isto cini 99.9% od vas ponavljajuci materijal kao mantru, bez razmisljanja. I kao u svakoj dogmi, razmisljanje moze dovesti do odgovora koje su suprotne dogmi. A to je veliki NO-NO.

Posto smo toliko razliciti, dajte da se na ovom polju razdvojimo. Vi sjedite za svoj stol i uzivajte, a mi ostali cemo uzivati za svojim. Obecavam da necu dolaziti na taj podforum da vas ometam u vasem uzitku ali ocekujem istu uslugu s vase strane.
------------------
Kakav sam ja forumas kad nisam primjetio da ovdje postoji takav problem . Cak ne mogu navesti ni9 jednu osobu za koju bih ustvrdio da je Vehabija .
Molim vas da me saslusate i da me razumjete te da mi i uslisite moju molbu koju cu ukratko obrazloziti,
Ja sam forumas "tragac" za neistomisljenicima u svemu i svacemu pa i u religiji jer sa takvima zelim da diskutiram i da razmjenim svoje stavove te da uz pomoc takvih diskusija Ja korigujem svoje il moji sabesjednici svoje il na kraju krajeva da nasi stavovi budu na "kantaru" ostalog djela svijeta koji ce pratiti nase diskusije .
Drage Vehabije gdje ste ?
Ostavite one koji ne zele da vode debate sa vama vec se okrenite onima koji to zele .
Tim "okretanjem" imate dvije mogucnosti ,
Il da dobijete jos vise svojih pristalica il... da izgubite i te sto ste "zaveli" !
Toliko od mene ,
za danas !
Post Reply