RELIGIJSKE MANIPULACIJE = RATOVI = PROFIT !!!!
-
margareta
#1 RELIGIJSKE MANIPULACIJE = RATOVI = PROFIT !!!!
NAROD U BiH I U SVIJETU DIJELI BOGA A PREKO BOGA NARODI SE DIJELE NA "CIVILIZACIJE" KOJE REZULTIRAJU "SUKOBIMA CIVILIZACIJA"
U FUNDAMENTU SVAKOGA RELIGIJSKOGA MANIPULATORA JE ISKLJUCIVO MATERIJALISTICKI "DUH" KOJI FABRIKUJE NA JEDNOJ STRANI BIJEDU A NA DRUGOJ BOGATSTVO A
STO NEMA BAS NISTA ZAJEDNICKO SA RELIGIJOM !
KAKO BI SE "KRIVICA" SPOCITALA "DRUGIMA" POTREBNO JE UBIJEDITI - IZMANIPULIRATI "SVOJE" SLJEDBENIKE DA SE "BORE ZA PRAVU STVAR" KAO SREDSTVO KOJE OPRAVDAVA TAJ
VISI CILJ UBITI NEPRIJATELJA JER NIJE PRIPADNIK "TVOJE" RELIGIJE !
Sta se iza toga krije bh. "gradjani" su MORALI nauciti na vlastitoj kozi ali izgleda da svega ima samo pameti nema u ovoj "DRZAVI" !
U FUNDAMENTU SVAKOGA RELIGIJSKOGA MANIPULATORA JE ISKLJUCIVO MATERIJALISTICKI "DUH" KOJI FABRIKUJE NA JEDNOJ STRANI BIJEDU A NA DRUGOJ BOGATSTVO A
KAKO BI SE "KRIVICA" SPOCITALA "DRUGIMA" POTREBNO JE UBIJEDITI - IZMANIPULIRATI "SVOJE" SLJEDBENIKE DA SE "BORE ZA PRAVU STVAR" KAO SREDSTVO KOJE OPRAVDAVA TAJ
Sta se iza toga krije bh. "gradjani" su MORALI nauciti na vlastitoj kozi ali izgleda da svega ima samo pameti nema u ovoj "DRZAVI" !
Last edited by margareta on 05/01/2005 11:07, edited 1 time in total.
-
crniroko
#2 Re: RELIGIJSKE MANIPULACIJE = RATOVI = PROFIT !!!!
u bosni se ljudi nisu nikad dijelili po vjeri nego po nacijama i ideologijama. dokaz zato ti je i mrznja izmedzu srba i hrvata koja je veca i zesca nego mrznja jednih ili drugih protiv/prema bosnjacima. znaci da je 'vjerska' mrznja u pitanju u bosni ne bi postojale TRI nego DVIJE posvadjane/sukobljene strane; muslimanska i krscanska - ali to fakat nije slucaj.margareta wrote:NAROD U BiH I U SVIJETU DIJELI BOGA A PREKO BOGA NARODI SE DIJELE NA "CIVILIZACIJE" KOJE REZULTIRAJU "SUKOBIMA CIVILIZACIJA"
a da se malo vijekovna s-h medjumrznja malo primiri ili
'otupi' to je onda kada se poklope isti teritorijalni imperijalisticki interesi: cvetk.-macek, tudz-milos, boban-pisonja karadzic. ali je uvijek privremenog karaktera.
ti si mudra i prefrigana draga gospodjo, ali i providna.
naime tvoja karakteristicna crta koja se provlaci kroz sve tvoje postove moze se sublimirati na otprilike: za rat su krivi sda/hdz/sds, krivi su isto i alija i karadzic, nacionalno i vjersko je sranje.
to me podsjeca na srbe, moje poznanike, i ovo- i onodrinske, sve se svodi na ko nas bre zavadi, amerika i njemacka je kriva za sve, CIA i i druge sluzbe su nam napakovali. oni naravno znaju da je to sranje sto pricaju a svrha je skiniti kolektivnu (ili masovnu)krivicu sa srba i podijeliti je na sve 'zaracene strane' ili prebaciti na 'strance' a sa ciljem "napaecavanja" naivnih (citaj glupih) bosnjaka.
istina je malo drugacija.
sve je (teritorialne aspiracije, planiranje, direktno mijesanje, podrzavanje vojno i diplomatsko ,genocid ....) smisljeno u beogradu od strane najeminentnijih srb. intelektualaca i biznismena a na izborima takva politika bogato nagradzivana glasovima. godinama. dok mecka nije zaigrala u vlastitoj avliji.
a kasnije kada je milosevic prejebo tudzmana da alija plkanira kvazi 'fakat naseljavanje bosne imigrantima iz turske' i zagrebacka politika je zaigrala na istu kartu.
samo razlika izmedju srbijanske i hrvatske javnosti je da takva politika prema bosni kod hrvata nije imala ni blizu takvu podrsku, poput plebiscitarne u srbiji. srbadija je krvolocnija.
-
Chat Nick
Rekoh sebi: "Moj Boze", koliko demagogije sustavno poredane
U Artiljerijske salve
Koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji
Nista osim mrznje, sujete, vlasti
I koliko pokvarenosti treba da se
Izlije pred nase noge
I kako je do neprepoznavanja dovedena
Sustina prevare...
Crni Roko, crni....
U Artiljerijske salve
Izlije pred nase noge
Sustina prevare...
Crni Roko, crni....
-
crniroko
i taj kojeg citiras, njemu i nije tako mrzak velikosrbizam i srbska retrogradnost. jer(bo) johan b. stulic ima malo i vase krvi ,ako se ne varam. a volite ga i sto je sa pocetka 90-ih izjavio kako je tudzman fasista a milosevic ispravan. zato mu je zagreb zakljucan. s pravom. ne prasta sokac takve gafove.Chat Nick wrote:Rekoh sebi: "Moj Boze", koliko demagogije sustavno poredane
U Artiljerijske salve
Izlije pred nase noge
Sustina prevare...
Crni Roko, crni....
i posljedna dva stiha se generalno, do zednjeg, pridrzavate.
ali, sad postoje bosnjacki izbazdareni detektori za cetnikluk svake vrste
-
Chat Nick
Mozda bi ova tebi vise odgovarala...
GLUPERDE LUTAJU DALEKO
laz izmislja opake sne
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara u snagu bola
gluperde lutaju daleko
sto zelis time da kazes
prodani skote bez casti
na obzorju se vide stare parole
ali ne vidim boju
i dok trazim u tvjoj sijeni
izgubljene godine
i dok trazim u tvojoj rijeci
ono sto ne postoji
na obzorju iskrsavaju stare parole
ali ne vidim boju
GLUPERDE LUTAJU DALEKO
laz izmislja opake sne
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
sto zelis time da kazes
prodani skote bez casti
ali ne vidim boju
izgubljene godine
ono sto ne postoji
ali ne vidim boju
-
Chat Nick
Mada mislim da je ova pravljena za tako inteligentna bica kao sto si ti
kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudis o mojim osjecajima
kako si ruzan
u svojoj nezrelosti dragi moj
izvjestacen
bijesan
neshvacen
na tvome licu praznuje veliko nista
i da zivis tisucu godina neces uspjeti
daleko od istine
daleko si ti od istine
kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudis o mojim osjecajima
kako si ruzan
u svojoj nezrelosti dragi moj
izvjestacen
bijesan
neshvacen
na tvome licu praznuje veliko nista
i da zivis tisucu godina neces uspjeti
daleko od istine
daleko si ti od istine
-
crniroko
tvoja ambicija i potencijal su u totalnom raskoraku pri kvazi-poetskom citiranju u svrhu odbrane neodbranjivog.Chat Nick wrote:Mozda bi ova tebi vise odgovarala...
GLUPERDE LUTAJU DALEKO
laz izmislja opake sne
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
sto zelis time da kazes
prodani skote bez casti
ali ne vidim boju
izgubljene godine
ono sto ne postoji
ali ne vidim boju
jerbo, cetnik, sjekira u vidu odluke medzun. suda pravde u haagu visi vam i klati vam se jos k tomu, iznad glave.
-
margareta
Iskreno ne vidim drugo opravdanje za ratove
osim cilja za jacanja ekonomsko privredne
moci > apostrofiram >od strane AGRESORA.
Nicim u danasnjem komentaru nisam upetljala MZ nego sam se fokusirala na TRI "zaracene" strane.
Ne zeleci kolektivno okriviti niti jedan od tri ETNICKI
podijeljena naroda,
nego jasno i otvoreno reci istinu koja glasi da je
ETNICKA podjela bila samo
IZGOVOR za primitivni ratnicki pokusaj podjele BiH izmedju dvije nam susjedne zemlje a samim tim
EKONOMSKO PRIVREDNIM jacanjem agresorskih zemalja.
Cio proces raspada Ju. kao ni agresija na BiH ne bi bila tako lako izvedena da NAROD nije godinama CILJANO dijeljen po RELIGIJSKOM a samim tim i tzv. "civilizacijskom" principu.
Samo po sebi se postavlja pitanje - kolika je odgovornost trecega dijela ETNICKI podijeljenoga naroda.
Moj je odgovor da odgovornost JEDNAKA.
Iz jutrosnje "odbrambene" strategije na forumu
kristalno jasno se mogla procitati JEDNAKA
odgovornost SVA tri
podijeljena naroda po RELIGIJSKOJ (etnickoj) osnovi.
Primitivni izlivi mrznje
potpuno su nadvladali svaki moguci atom razuma.
osim cilja za jacanja ekonomsko privredne
moci > apostrofiram >od strane AGRESORA.
Nicim u danasnjem komentaru nisam upetljala MZ nego sam se fokusirala na TRI "zaracene" strane.
Ne zeleci kolektivno okriviti niti jedan od tri ETNICKI
podijeljena naroda,
nego jasno i otvoreno reci istinu koja glasi da je
ETNICKA podjela bila samo
IZGOVOR za primitivni ratnicki pokusaj podjele BiH izmedju dvije nam susjedne zemlje a samim tim
EKONOMSKO PRIVREDNIM jacanjem agresorskih zemalja.
Cio proces raspada Ju. kao ni agresija na BiH ne bi bila tako lako izvedena da NAROD nije godinama CILJANO dijeljen po RELIGIJSKOM a samim tim i tzv. "civilizacijskom" principu.
Samo po sebi se postavlja pitanje - kolika je odgovornost trecega dijela ETNICKI podijeljenoga naroda.
Moj je odgovor da odgovornost JEDNAKA.
Iz jutrosnje "odbrambene" strategije na forumu
kristalno jasno se mogla procitati JEDNAKA
odgovornost SVA tri
podijeljena naroda po RELIGIJSKOJ (etnickoj) osnovi.
Primitivni izlivi mrznje
potpuno su nadvladali svaki moguci atom razuma.
-
Aristokrata
IZGLEDA DA SE U BOSNI DUGO APSTINIRALO...emac wrote:hhehehe
ratuju samo oni koji nemaju sta da karaju
- supersonic
ne diraj mi stulica, noge cu da ti polomimcrniroko wrote:i taj kojeg citiras, njemu i nije tako mrzak velikosrbizam i srbska retrogradnost. jer(bo) johan b. stulic ima malo i vase krvi ,ako se ne varam. a volite ga i sto je sa pocetka 90-ih izjavio kako je tudzman fasista a milosevic ispravan. zato mu je zagreb zakljucan. s pravom. ne prasta sokac takve gafove.Chat Nick wrote:Rekoh sebi: "Moj Boze", koliko demagogije sustavno poredane
U Artiljerijske salve
Izlije pred nase noge
Sustina prevare...
Crni Roko, crni....
i posljedna dva stiha se generalno, do zednjeg, pridrzavate.
ali, sad postoje bosnjacki izbazdareni detektori za cetnikluk svake vrste
covjek je rekao da je tuđman fasista, ali nisam bas siguran da je rekao da je milosevic ok. jesu ga napadali sto je bio u beogradu jedno vrijeme. skontao je da nema razlike između njih 2. ispalio u holandiju i odjebao nacionaliste.
znma da ovo nije tema, ali morao sam reagovati.
a sad sto se teme tice
religija se odavno pomjesala sa politikom. ako je politika kurva, onda sami skontajte sta je religija!
-
margareta
Bosancima i Hercegovcima se prodaju jaja za bubrege - POISTOVJECIVANJEM religije ili etno folklora sa nacijom ili sa narodnom pripadnosti.supersonic wrote:
......sto se teme ticepa mislim da je religija dobar nacin za raspirivanje mrznje prema drugima. pogotovu u slucaju bih, posto svaki narod ima drugu religiju.
religija se odavno pomjesala sa politikom. ako je politika kurva, onda sami skontajte sta je religija!
To je kljucni problem koji je zakljucao PODJELU BiH po ETNICKOJ/RELIGIJSKOJ osnovi.
Narodom se manipulira da ce im "drugi"
OTETI njihov etnos tj. religiju ako dobiju DRZAVU umjesto religijskih torova.
"NESAGLEDIVA kolateralna steta" je biti DRZAVLJANIN
BiH u odnosu na
"RELIGIJSKU PRIVILEGIJU" tj.
biti utornjan u entitete sa TRI PREDSJEDNIKA!
Ugodan dan uz jutarnju kaficu u svojm toru i turbo etno folkloru.
pozdrav intelektualna e......lito. (do '92.niste imali ni gace na guzici)
Sa vama megalomanima mi cemo
zavrsiti umjesto u EU u 101 P.M.
VOZDRAV........E.......LITO !
-
Hindi de Gundi
otkud sad ta varijanta?istina je malo drugacija.
sve je (teritorialne aspiracije, planiranje, direktno mijesanje, podrzavanje vojno i diplomatsko ,genocid ....) smisljeno u beogradu od strane najeminentnijih srb. intelektualaca i biznismena a na izborima takva politika bogato nagradzivana glasovima. godinama. dok mecka nije zaigrala u vlastitoj avliji.
a kasnije kada je milosevic prejebo tudzmana da alija plkanira kvazi 'fakat naseljavanje bosne imigrantima iz turske' i zagrebacka politika je zaigrala na istu kartu.
-
Satriani
#21 Re: RELIGIJSKE MANIPULACIJE = RATOVI = PROFIT !!!!
U Bosni se nacija i vjera poistovjecuju od Austrougara.crniroko wrote:u bosni se ljudi nisu nikad dijelili po vjeri nego po nacijama i ideologijama. dokaz zato ti je i mrznja izmedzu srba i hrvata koja je veca i zesca nego mrznja jednih ili drugih protiv/prema bosnjacima. znaci da je 'vjerska' mrznja u pitanju u bosni ne bi postojale TRI nego DVIJE posvadjane/sukobljene strane; muslimanska i krscanska - ali to fakat nije slucaj.margareta wrote:NAROD U BiH I U SVIJETU DIJELI BOGA A PREKO BOGA NARODI SE DIJELE NA "CIVILIZACIJE" KOJE REZULTIRAJU "SUKOBIMA CIVILIZACIJA"
a da se malo vijekovna s-h medjumrznja malo primiri ili
'otupi' to je onda kada se poklope isti teritorijalni imperijalisticki interesi: cvetk.-macek, tudz-milos, boban-pisonja karadzic. ali je uvijek privremenog karaktera.
ti si mudra i prefrigana draga gospodjo, ali i providna.
naime tvoja karakteristicna crta koja se provlaci kroz sve tvoje postove moze se sublimirati na otprilike: za rat su krivi sda/hdz/sds, krivi su isto i alija i karadzic, nacionalno i vjersko je sranje.
to me podsjeca na srbe, moje poznanike, i ovo- i onodrinske, sve se svodi na ko nas bre zavadi, amerika i njemacka je kriva za sve, CIA i i druge sluzbe su nam napakovali. oni naravno znaju da je to sranje sto pricaju a svrha je skiniti kolektivnu (ili masovnu)krivicu sa srba i podijeliti je na sve 'zaracene strane' ili prebaciti na 'strance' a sa ciljem "napaecavanja" naivnih (citaj glupih) bosnjaka.
istina je malo drugacija.
samo razlika izmedju srbijanske i hrvatske javnosti je da takva politika prema bosni kod hrvata nije imala ni blizu takvu podrsku, poput plebiscitarne u srbiji. srbadija je krvolocnija.
Pravoslavlje i Katolicizam nisu isto, samo pitanje je gdje se radikalno sreću, granica je vrlo jasna.
Mozda za rat i nisu krivi svi podjednako, jer oruzje nije bilo raspodjeljeno podjednako, ali koliko se politicka strategija razlikuje, makar od 94 e, koliko se razlikuju stavovi, u biti sve po principu povuci potegni. Ok recimo ti gotivis SDA, super postujem, al haj mi reci koliko je ta ista SDA kriva za siromasenje BiH, korupciju, nizak GNP, GDP, nezaposlenost, vizne aranzmane, manipualciju.......
Na kraju ko je kriv za Dayton, i ovakvo uređenje, oscilacije u ratnoj politici i pogledima prema uređenju Bosne......, koliko se sjecam nije se ratovalo za ovo konstutivno, niti cak za Bosnjake, jos manje za Islam, puno je pitanja na koje je odgovor isti, upravo ono o čemu Magi govori. Trgovalo se, i trguje se, ne samo ovdje, nego svugdje u svijetu, i trgovace se, samo ce mozda izgovori biti drugaciji.
Postavlja se pitanje da li bi nas bilo vise da se manje ili vise trgovalo ili bi nam bilo bolje da se nije trgovalo sa principima, uvjerenjima i ciljevima?
-
macchia_velija
Za dejtonski ugovor glasao je parlament rbih i samim tim i likovi iz "ne-nacionalnih" opcija (lagumdzija, durakovic...)
-
Pravda30
Koja zamjena teza i koji ljigavi nacin okrivljavanja sviju! Kao svi su pomalo krivi ali eto,desilo se da su Bosnjaci bili namjanje naoruzani i da su najvise izginuli.Sve je slucajno.Mozda za rat i nisu krivi svi podjednako, jer oruzje nije bilo raspodjeljeno podjednako, ali koliko se politicka strategija razlikuje, makar od 94 e, koliko se razlikuju stavovi, u biti sve po principu povuci potegni. Ok recimo ti gotivis SDA, super postujem, al haj mi reci koliko je ta ista SDA kriva za siromasenje BiH, korupciju, nizak GNP, GDP, nezaposlenost, vizne aranzmane, manipualciju.......
Na kraju ko je kriv za Dayton, i ovakvo uređenje, oscilacije u ratnoj politici i pogledima prema uređenju Bosne......,
Te nebuloze mozes prosipati samo sljedbenicima velikosrpskohrvatskih planova ili nekome ko je prespavao ovih zadnjih 15 godina.
Nad BIH je izvrsena dvostruka agresija i to od strane Srbije( pogledati predmet Tadic) i od strane Hrvatske (pogledati predmet Cerkez i Kordic). A tzv UN i MZ su saucensisi u istom a i to ce s euskoro dokazati pred sudom(vidjeti tuzbu protiv UN-a)
Ah da , naravno...Sve sto sam napisao je dostupno na donjem linku
http://www.icty.org
kada sazvaces to da je nad BIH bila dvostruka agresija( a ne neki rt izmedu tri zaracene strane) , sazvakat ces i to da je pocinjen genocid nad Bosnjacima(vidjeti predmet Krstic).
Nezaposlenost, patnje i sve sto imamo danas su rezultati te dvostruke agresije, a koji se nazalost nece sanirati jos zadugo. Pogotovo kada znamo da i u samoj BIH jos uvijek ima preko milion poboznika velikodrzavnih i genocidnih projekata a koji rade za interse nasih susjeda.
No i ovaj topic je samo jedan u nizu bisera(nebuloza) lika "margaret".
-
Satriani
Pravda30 wrote:Koja zamjena teza i koji ljigavi nacin okrivljavanja sviju! Kao svi su pomalo krivi ali eto,desilo se da su Bosnjaci bili namjanje naoruzani i da su najvise izginuli.Sve je slucajno.Mozda za rat i nisu krivi svi podjednako, jer oruzje nije bilo raspodjeljeno podjednako, ali koliko se politicka strategija razlikuje, makar od 94 e, koliko se razlikuju stavovi, u biti sve po principu povuci potegni. Ok recimo ti gotivis SDA, super postujem, al haj mi reci koliko je ta ista SDA kriva za siromasenje BiH, korupciju, nizak GNP, GDP, nezaposlenost, vizne aranzmane, manipualciju.......
Na kraju ko je kriv za Dayton, i ovakvo uređenje, oscilacije u ratnoj politici i pogledima prema uređenju Bosne......,![]()
Te nebuloze mozes prosipati samo sljedbenicima velikosrpskohrvatskih planova ili nekome ko je prespavao ovih zadnjih 15 godina.
Nad BIH je izvrsena dvostruka agresija i to od strane Srbije( pogledati predmet Tadic) i od strane Hrvatske (pogledati predmet Cerkez i Kordic). A tzv UN i MZ su saucensisi u istom a i to ce s euskoro dokazati pred sudom(vidjeti tuzbu protiv UN-a)
Ah da , naravno...Sve sto sam napisao je dostupno na donjem linku
http://www.icty.org
kada sazvaces to da je nad BIH bila dvostruka agresija( a ne neki rt izmedu tri zaracene strane) , sazvakat ces i to da je pocinjen genocid nad Bosnjacima(vidjeti predmet Krstic).
Nezaposlenost, patnje i sve sto imamo danas su rezultati te dvostruke agresije, a koji se nazalost nece sanirati jos zadugo. Pogotovo kada znamo da i u samoj BIH jos uvijek ima preko milion poboznika velikodrzavnih i genocidnih projekata a koji rade za interse nasih susjeda.
No i ovaj topic je samo jedan u nizu bisera(nebuloza) lika "margaret".
Zasto ne postoji tuzba BiH protiv Hrvatske, ili sam prespavao i taj dio, vjerovatno ni tu nema trgovine, nego je par stotina hiljada ubijenih Bosnjaka po Hercegivini kolateralna steta pojednacnih krvozednih generala HV a i HVO a, zasto se trgovalo Bosanskim teritorijem od 94 e pa nadalje, kome na cast idu Kazani, Sheve, Silos...., degradacije oficira ne muslimana u ARBiH, vračanje Srba boraca ARBiH sa Treskavice i Igmana krajem 94 e i njihova marginalizacija u redovima ARBiH.................
Ja govorim o konzistentnosti politike, a mi je imali nismo, i ma koliko tebi to smetalo za genocid nisu krive samo agresije i veliko drzavne aspiracije nego i trgovina sudbinama vlastitog naroda i drzave. Na kraju imas javnu koalaciju SDA, SDS, HDZ. Ja to nemogu da sažvaćem, no vidim ti si uspio, svaka cast. I jos pricamo kako svi nisu isti! A koje vrijednosti smo to iz rata 92-95 sacuvali, tacnije tvoji borci za BiH? Sigurno ni to ne govori nista, sazvakano!
I ma koliko tebi smetala moja recenica, ona je samo odraz politike SDA nakon rata, koja se svojski potrudila da tekovine jedne drzave, i jednog naroda svrsta kao samo jednu stranu u sukobu, i degradira sve ono sto BiH kao vrijednost u sebi nosi nekih vec 12 vijekova!
Nezaposlenost i losa ekonomska moc zemlje su djelomicno posljedica rata i agresije, a vecim dijelom ne sposobnosti nasih vlastodrzaca da kreiraju ozbiljnu drzavu, ne samo zato sto ne znaju, nego zato sto im i ne odgovara. Nemoj mi reci da je i korupcija posljedica agresije.
Ti trebas sazvakati cinjenicu da se s nasim zivotima trgovalo, a danas se trguje sa nasom buducnosti. A izgradnja ozbiljne drzave ne temelji se na trgovini, korupciji i profiterstvu, jos manje ne na sklapanju ociju prema vlastitim grijehovima, ne konzistentnosti, koalicijama sa ratnim neprijateljima, a danas sa privrednm saradnicima. I onih 3 % zlocina koji idu oficijelno na teret ARBiH su puno ma kako tebi sitno izgledali!
Ako definises rijec agresija shvatices da je na BiH bila trostrana agresija, i ne samo bila nego jos uvijek uspjesno traje!
Last edited by Satriani on 07/01/2005 14:03, edited 1 time in total.
-
Satriani
macchia_velija wrote:Za dejtonski ugovor glasao je parlament rbih i samim tim i likovi iz "ne-nacionalnih" opcija (lagumdzija, durakovic...)
Parlement jeste glasao za Daytonski sporazum, ali ako pogledas strukturu poslanika koji su glasali onda ces vidjeti da je to odnos pozicije i opozicije. Jos i danas mi odzvanjaju rijeci Sejfudina Tokica kad se raspravljalo o Daytonu na Parlamentu " Ovo o cemu raspravljate je ne ustavno, i neprihvatljivo"! Ne znam da li se jos mogu naci na Google -u te stranice s texovima o toj sjednici, ali probaj, pa ces dobiti malo bolju sliku o strukturi glasaca!