Religija i vanzemaljske civilizacije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
AleksoMKD

#351 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by AleksoMKD »

Dragi kolega andromeda101, ali ti predpostavljas da postoji neka civilizacija koja je:

1. naprednija od eventualnih "zlih" civilizacija.
2. Brani slabije.
3. Zna gde se nalaze sve "inteligentne" vrste u citavom univerzumu i na vreme moze da intervenise.
4. Da ih bole razmnozavajuci pipci za primate na maloj planeti.

Sta ako nas ovi gangsteri nisu otkrili dok smo bili u kamenom dobu? I ljudi imaju moc da se prehrane bez povredjivanja zivotinja pa ih jedemo jer su ukusne.
Svako moze platit kurvu pa neko se pali da siluje i muci. Neki ljudi vole lovit samo zbog trofeja i.t.d.

A sto se tice Holivuda bez uvrede ali tvoja predpostavka o "dobrim momcima koji se brinu o drugima" je puno vise eksploatisana nego moja.

EDIT: nego, posto nas ti ovako umirujes, da nisi ti spijun vanzemaljaca? Pa nas pripremas u stilu "nema mjesta za paniku, sve ce biti u redu" i odjednom BUM, anal probing. :D
andromeda101

#352 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

AleksoMKD wrote:Dragi kolega andromeda101, ali ti predpostavljas da postoji neka civilizacija koja je:

1. naprednija od eventualnih "zlih" civilizacija.
2. Brani slabije.
3. Zna gde se nalaze sve "inteligentne" vrste u citavom univerzumu i na vreme moze da intervenise.
4. Da ih bole razmnozavajuci pipci za primate na maloj planeti.

Sta ako nas ovi gangsteri nisu otkrili dok smo bili u kamenom dobu? I ljudi imaju moc da se prehrane bez povredjivanja zivotinja pa ih jedemo jer su ukusne.
Svako moze platit kurvu pa neko se pali da siluje i muci. Neki ljudi vole lovit samo zbog trofeja i.t.d.

A sto se tice Holivuda bez uvrede ali tvoja predpostavka o "dobrim momcima koji se brinu o drugima" je puno vise eksploatisana nego moja.

EDIT: nego, posto nas ti ovako umirujes, da nisi ti spijun vanzemaljaca? Pa nas pripremas u stilu "nema mjesta za paniku, sve ce biti u redu" i odjednom BUM, anal probing. :D
Meni nema boljeg dokaza nego tog ako su nas već posjećivali kako to da nas nisu uništili.

Nije im se dalo?

Imaju tehnologiju da prvi dođu do nas, koju mi nećemo imati još hiljadama godina, a nisu bili u stanju da nas unište.

Ja one mrave začas pošpricam kad se pojave i potamanim. A još nismo u stanju ni da pošaljemo ljudsku posadu da kroči na najbližu planetu.

Jedno je logično. Ako su toliko napredni i ako imaju namjeru da nas eksterminiraju, t.j. ako su zli.

Nas danas ovdje ne bi bilo.
andromeda101

#353 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

Evo na primjer, uzeću na primjer našu vrstu pošto ih ti uzimaš isto. Iako mi sve baziramo u univerzumu na našoj ljudskoj vrsti, emocije, pohlepu, kratkovidnost, životinjske nagone, itd, a to je u mojim očima greška.

Dosegli smo taj stepen civilizacije da poslije drugog svjetskog rata se uspostavi UN.

Iako je UN daleko od perfektnog, iako je mehanizam jačih.

Ipak nije tako lako proizvesti oružani sukob ili rat da se drugi kroz UN ne umiješaju.

Moraš nekom dati povod za rat, ne može te tek tako lako napasti.

To je sad u ovom trenutnom našem civilizacijskom stepenu, s tehnologijom, atomske bombe i ljudi bili na najbližem nebeskom tijelu, t.j. prirodnom satelitu, mjesecu.

Zar tebi onda ne zvuči logički da ako bi vanzemaljske vrste uspostavili međusobni kontak u kojem obje strane "znaju" da i jedna i druga postoji, i treća, četvrta i milijardita, na tom daleko višem civilizacijskom stepenu, pošto su se posjetile i "znaju" definitivno jedne za ostale, pošto su uspostavile kontakt.

Da ne bi mogli uspostaviti neki sličan mehanizam (kao UN), zakon, dogovor itd. Pošto su civilizacijski i tehnoločki daleko napredniji.

Uspostavili bi to prvobitno radi sebe, da se "osjećaju" (a imaju li emocije i osjećaje, upitno) sigurno.

Observiraj kako se ljudska vrsta "ponaša" od kamenog do UN-a, a mi smo možde negdje na 5% razvoja od neke od inteligentnijih vrsta.

Kad mi na 5% imamo UN, šta oni imaju na 100% ciklusa, uzimajući njihov evolucionarni ciklus kao mjerilo.
AleksoMKD

#354 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by AleksoMKD »

Nadam se da si u pravu za sve sto pises, ali posto nemamo dokaza ni za tvoju ni za moju spekulaciju ja moram uzeti u obzir najgori scenario a to je da su poput nas.

Mozda nas nisu jos otkrili, ipak je stotine milijardi zvezda u milijardama galaksija.

A u tolikom univerzumu, mi bi bili ko pleme u Amazonu od 150 - 200 ljudi koji se suoce sa multinacionalnom kompanijom koja zeli da gradi rudnik bas na njihovoj zemlji.

Nego odosmo off, ali dok ne sretnemo vanzemaljce mozemo samo spekulirati o njihovoj spiritualnosti ili religioznosti.
Towelie

#355 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by Towelie »

Ova tema tome i sluzi. :)
AleksoMKD

#356 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by AleksoMKD »

Tu se slazemo kolega Towelie. :)

Bas bi bilo veselo kada bi sreli civilizaciju koja ima vjerske podele ko mi. Zamisli politeisti, monoteisti (normalno podeljeni izmedju sebe) i ateisti sa dve planete.

Tek bi onda forum bio veseo.
andromeda101

#357 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

Nemaju oni vremena da se svađaju.

Nemaju problema hoće li im biti novaca od plate do plate.

Imaju li dovoljno hrane i ostalih potrebština.

Nemaju ni kapitalizma ni komunizma.

Ni marketinga.

Nema ni kupi jednu dobiješ drugu džaba.

Ni lažnih glumačkih osmjeha za kaladont reklamu.

Ni mode ni zavisti.

Sve im je sređeno, a vrijeme troše na izučavanju svemira, obilazeći razne solarne sisteme, galaksije itd.

Divota i ljepota.

A svemir ko živi organizam.

Sistemi umiru i rađaju se novi.

Stvaraju se zvijezde, planete i sateliti.

Koalidiraju galaksije jedna od drugu. Spajaju se, uništavaju. Crne rupe usisavaju solarne sisteme, itd.

Beskrajnost, totalna beskrajnost i dinamičnost.
Last edited by andromeda101 on 26/12/2013 15:03, edited 2 times in total.
AleksoMKD

#358 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by AleksoMKD »

Kako znas?

Da nisi ipak ti njihov spijun koji nas proprema a? Nasooo, moderatori zovite miliciju!!!!!

Zezam se. Nadam se da si u pravu ali ipak cu te drzati na oku :D
andromeda101

#359 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

----------------------------------------------------------------

...a mi smo još na ovih 5%, nismo puno odmakli, živimo nametnutim džunglanskim životima, u okovima primitizma sadašnjosti....
Leo_alfa

#360 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by Leo_alfa »

Mozda vanzemaljski oblik zivota kojeg najprije upoznamo, ako do toga uopste dodje i ne poubijamo se svi prije, budu samo neke biljke, neke biljke sa pravom idealnom koncentracijom THC-a. I onda svi duvamo, vjerski fanatici se malo opuste, popuste sa destrukcijom, ateisti postanu religiozni (bar dok nas gandza drzi :lol: ) i svi se volimo na nekoj ljubicastoj planeti. Ponovo zazivi rock, a nove generacije koje ljudi izrode tu su u stvari vanzemaljci :D. I eto ga, ljudi postanu vanzemaljci, religije izgube smisao, a rastafarijanizam dozivi renesansu :mrgreen:
Post Reply