deex wrote:A, ja? Hocu i ja s vama._BosanaC wrote:Veci protivnici od tebe smo haman jedino Neelix i jaspreca wrote:Vjeronauka ....nekako mi ova rijec para usi ,za mene to nije nauka i ako sam religiozan(na svoj nacin)to je za mene vise kao pravilo ponasanja nesto kao bonton ili se lijepo ponasas ili si kreten treceg nema.Lijepom ponasanju se uci od malih nogu za sto su zaduzeni roditelji i nene ,bake djedovi itd.Nikad nisam volio da me uce hodze ,popvi i velecasni sta je dobro a sta nije jer im nevjerujem(cast izuzecima) osnovnim pravilima religije mogu pomoci roditelji u onoj mjeri koliko je to potrebno obicnom covjeku ako hoce da se obrati bogu.
Religija je ogromna industrija koja ama bas nista ne radi za dobrobit covjecanstva ne samo kod nas nego na cijeloj planeti i kad bih neko mogao samo priblizno reci koliko novca odlazi u tom pravcu sve bih nam bilo jasno i vjrovatno bi mnogima doslo iz jednog mjesta u glavu.Tek tada bi nam bilo jasno kolko je ta industrija ne profitabilna.
Kosu ti ljudi(idioti)koji se na sve nacine bore da religiju instaliraju u skole?
oni nisu prijatelji sami sebi a ponaj manje nama obicnom narodu.
Po njihovoj logici(tuposti) trebalo bi da postoje samo medrese,bogoslovije,itd.koje bi proizvodile hodze,popve i slicno a ne doktore ,inzinjere ,ucitelje ,profesore,bravare ,zdare,tesare itd.
ja sam za to da u skolama ne otane ni v od vjeronauke
E sad cu ja kao oni dobro dosao ovcice u nase stado mi ce mo te izvesti napravi put
.....".mogli bi da pomazu bolesnima nepokretnm "itd ali oni to ne rade i nece da rade nego kao lesinari samo cekaju kad ce neko da umre pa da dodju po svoje.
Vjervatno si cuo za onaj vic kad je roknula graqnata i ubila mnogo ljudi a hodze trljaju ruke i govore :"jeboti ovo je dzenaza ane ono jedno ili dvoje"
ovako priblizno izgleda njihovo pravo lice bez maske