Kažeš moralno izgradili .... Onda džennet mora da je usamljeno mjesto.vatrogasac wrote:
A izgubljeni slučajevi su oni koji se nisu moralno i intelektualno izgradili na ovom svijetu. Tamo se neće moći uklopiti.
Zivot poslije smrti
- fatamorgana
#51 Re: Zivot poslije smrti
- vatrogasac
#52 Re: Zivot poslije smrti
Eh...@fato. Šteta svih onih članarina u bibliotekama. Zadržavanja i Gete i Šekspira i Ničea i...fatamorgana wrote: Samo da podsjetim da djeca ne razgovaraju u stomaku majke ....
Pa ne možemo ni ti ni ja po sebi mjeriti ostale ljude. Jelde?fatamorgana wrote:
Kažeš moralno izgradili .... Onda džennet mora da je usamljeno mjesto.
-
arslanbey
#53 Re: Zivot poslije smrti
Dzenet i dzehenem su krajnji cilj,konacno odrediste nasih dusa.Zivot je pocetak..kad umremo dusa nastavlja svoj "put" u berzahu(koji se spominje u Kuranu).Neko ko je umro kao zestoki dzahil,ako je zaista vjerovao u Allaha mozda u berzahu uspije doci do "prosvjetljenja" ili kako vec
' i tako stici na kraju do visokih stepena dzenneta
ali mislim da prosjecan covjek je zadovoljan ako ikako izbjegne dzehenem
- fatamorgana
#54 Re: Zivot poslije smrti
Ma ja sam čitao Karl Maya, kauboji i indijanci.vatrogasac wrote:Eh...@fato. Šteta svih onih članarina u bibliotekama. Zadržavanja i Gete i Šekspira i Ničea i...fatamorgana wrote: Samo da podsjetim da djeca ne razgovaraju u stomaku majke ....
Pa ne možemo ni ti ni ja po sebi mjeriti ostale ljude. Jelde?fatamorgana wrote:
Kažeš moralno izgradili .... Onda džennet mora da je usamljeno mjesto.
Pa ja nisam moralna gromada, ne krijem to, a kako bih i mogao biti, nisam pravovjerni, zato i ne ide da porediš nas dvojicu, što jest jest.
- fatamorgana
#55 Re: Zivot poslije smrti
Ili ako "se preseli" na Poljine!arslanbey wrote:
- vatrogasac
#56 Re: Zivot poslije smrti
Kada čovjek pogleda realno i ne treba mnogo uz Njegovu milost. Bog čovjeka nije opteretio onim što ne može, a i nije neke velike zahtjeve postavio. Opravdati samo ono....čovjek.arslanbey wrote:
- Towelie
#57 Re: Zivot poslije smrti
Fato, previse offtopicis, ako nemas nesto da doprineses diskusiji, postedi nas svog spema. Da je makar duhovit, pa nekako.
- fatamorgana
#58 Re: Zivot poslije smrti
Slažem se, i pridržavati se one bi božje zapovjesti "Ne lagati, tj govoriti istinu" kako smo se složili neki dan, remember?vatrogasac wrote:Kada čovjek pogleda realno i ne treba mnogo uz Njegovu milost. Bog čovjeka nije opteretio onim što ne može, a i nije neke velike zahtjeve postavio. Opravdati samo ono....čovjek.arslanbey wrote:
- vatrogasac
#59 Re: Zivot poslije smrti
Svakako (ne znam što nisam citirao cijeli Dekalog) uz dodatak da ne mogu u svemu zaboraviti i Onoga čijim uzrokom jesam.fatamorgana wrote:Slažem se, i pridržavati se one bi božje zapovjesti "Ne lagati, tj govoriti istinu" kako smo se složili neki dan, remember?vatrogasac wrote:Kada čovjek pogleda realno i ne treba mnogo uz Njegovu milost. Bog čovjeka nije opteretio onim što ne može, a i nije neke velike zahtjeve postavio. Opravdati samo ono....čovjek.arslanbey wrote:
- fatamorgana
#60 Re: Zivot poslije smrti
Ma znam da ti ne ide niz dlaku moje rezonovanje ali ti kažes slobodno ono što misliš na ovom forumu pa ćeš nadam se dopustiti to i meni, radi minimuma forumske ravnopravnosti,Towelie wrote:Fato, previse offtopicis, ako nemas nesto da doprineses diskusiji, postedi nas svog spema. Da je makar duhovit, pa nekako.
- Towelie
#61 Re: Zivot poslije smrti
Ne smeta meni da ti pises na bilo kojoj temi, ali hajde da se makar trudimo da govorimo o onome o cemu je tema.
-
malocvijece
#62 Re: Zivot poslije smrti
nemoj zezat'fatamorgana wrote:Samo da podsjetim da djeca ne razgovaraju u stomaku majke ....malocvijece wrote:Razgovor dva blizanca u stomaku svoje majke
Blizanci u stomaku svoje majke razgovaraju:
- Da li veruješ u život posle rođenja?
- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja... Možda smo ovde baš zato da se pripremimo na život posle rođenja.
- To je glupost. Nema života posle rođenja. Kako bi taj život uopšte izgledao?
- Ne znam tačno, ali uveren sam da će biti više svetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti, posle rođenja nema života. Pupčana vrpca je prekratka.
- Uveren sam da postoji nešto posle rođenja. Nešto posve drugačije nego ovo što živimo sada...
- Ali niko se nije vratio od tamo. Život se posle rođenja završava. Osim toga, život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini.
- Pa ne znam baš tačno kako izgleda život posle rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti veruješ u mamu, pa gde bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj smo živi, bez nje ne bismo uopšte postojali.
- Ne verujem! Mamu nisam nikada video, zato je jasno da ne postoji.
- harač
#63 Re: Zivot poslije smrti
profulana analogija, kao da si podjonio zakira naika
hajd bebe pričaju, za muslimane to ne bi trebala biti ni metafora, jer nas kur-an uči da je i isus imao običaj glagoljati kao dojenče (19:30-33). ove, međutim, već znaju da su u utrobi, što znači da već znaju da su u utrobi nečega. pitanje da li će biti života nakon rođenja je stoga više rasprava o mogućem spontanom pobačaju, za što nema analogije u islamu (uništenje duše u jehovih svjedoka je najbliži ekvivalent)
-
malocvijece
#64 Re: Zivot poslije smrti
harač wrote:profulana analogija, kao da si podjonio zakira naikahajd bebe pričaju, za muslimane to ne bi trebala biti ni metafora, jer nas kur-an uči da je i isus imao običaj glagoljati kao dojenče (19:30-33). ove, međutim, već znaju da su u utrobi, što znači da već znaju da su u utrobi nečega. pitanje da li će biti života nakon rođenja je stoga više rasprava o mogućem spontanom pobačaju, za što nema analogije u islamu (uništenje duše u jehovih svjedoka je najbliži ekvivalent)
ovakva rasprava mi se vec vise svidja.
otkud ti ideja da znaju da su u utrobi? One iskustveno poznaju samo svijet u kojem se nalaze a to, naravno, ne iskljucuje postojanje jednog drugacijeg svijeta nakon sto se njihovo postojanje u, nazovimo ga, prvom svijetu zavrsi. Ako druga beba ne moze da pojmi postojanje drugog svijeta, to ne znaci da drugi svijet ne postoji.
i, FYI, a u vezi onog podjonio, ja sam zensko
- animals
#65 Re: Zivot poslije smrti
Jel ovo autenticni razgovor, imal gdje sacuvan snimak..malocvijece wrote:Razgovor dva blizanca u stomaku svoje majke
Blizanci u stomaku svoje majke razgovaraju:
- Da li veruješ u život posle rođenja?
- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja... Možda smo ovde baš zato da se pripremimo na život posle rođenja.
- To je glupost. Nema života posle rođenja. Kako bi taj život uopšte izgledao?
- Ne znam tačno, ali uveren sam da će biti više svetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti, posle rođenja nema života. Pupčana vrpca je prekratka.
- Uveren sam da postoji nešto posle rođenja. Nešto posve drugačije nego ovo što živimo sada...
- Ali niko se nije vratio od tamo. Život se posle rođenja završava. Osim toga, život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini.
- Pa ne znam baš tačno kako izgleda život posle rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti veruješ u mamu, pa gde bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj smo živi, bez nje ne bismo uopšte postojali.
- Ne verujem! Mamu nisam nikada video, zato je jasno da ne postoji.
-
Tmujo1
#66 Re: Zivot poslije smrti
Imas na yutube
Nisu se rodili a progovorili,zanimljivo.Volim ovaj forum stvarno ima sveznalica.
Nisu se rodili a progovorili,zanimljivo.Volim ovaj forum stvarno ima sveznalica.
- fatamorgana
#67 Re: Zivot poslije smrti
Da nije ovaj:Tmujo1 wrote:Imas na yutube![]()
-
Tmujo1
#68 Re: Zivot poslije smrti
Malo si odluto,ovde se spominju blizanci u stomaku a ne beba van stomaka. 
- fatamorgana
#69 Re: Zivot poslije smrti
Ma dobro, nećemo sad gledati u dlaku, princip je isti, bebe pričaju.Tmujo1 wrote:Malo si odluto,ovde se spominju blizanci u stomaku a ne beba van stomaka.
-
Tmujo1
#70 Re: Zivot poslije smrti
Progovori svaka, neka prije neka kasnije al nama treba snimak iz stomaka,blizanaca.
- fatamorgana
#71 Re: Zivot poslije smrti
Znamo da takav snimak ne postoji jer bebe ne pričaju u stomaku.Tmujo1 wrote:Progovori svaka, neka prije neka kasnije al nama treba snimak iz stomaka,blizanaca.
-
Tmujo1
#72 Re: Zivot poslije smrti
Kako su onda pricali ovi vanzemaljci,odnosno blizanci?
- fatamorgana
#73 Re: Zivot poslije smrti
Pa to treba pitati ovu forumašicu malocvijeće, ona je to postavila.Tmujo1 wrote:Kako su onda pricali ovi vanzemaljci,odnosno blizanci?
-
Tmujo1
#74 Re: Zivot poslije smrti
Pa eto,onda,ovu priliku bih iskoristio i pitao je kako?
- animals
#75 Re: Zivot poslije smrti
Nisu pricali, vec slali sms jedno drugome..neko im je mobitele prosvercao..Tmujo1 wrote:Kako su onda pricali ovi vanzemaljci,odnosno blizanci?
opet neki korumpirani doktor