Vidis, kao sto je tebi nepojmljivo da neko ko ima zdrav razum moze ne vjerovati, tako je nekom nepojmljivo da neko obdaren zdravim razumom moze vjerovati.howyesno wrote:ne vidim zasto bi mu cijela prica "vrijedjala zdrav razum" ako vec u to ne vjeruje, ili se pak moze postaviti pitanje da li je to uopce zdrav razum?_BosanaC wrote: Mozda neko ko ne vjeruje diskutuje o tome jer mu sama ta prica vrijedja zdrav razum jer, kao sto vec rekosmo i ti i ja - ne vjeruje.
I opominje pravovjerne da su na krivom putu i pokusava ih vrati na pravi
ljudima koji vjeruju ta ista vjera predstavlja neku "zvijezdu vodilju" u njihovim zivotima a ako neko dodje i po tome pljuje bez ikakvog razloga to - ne dobro.
a onaj ko misli da je vjera budalastina i da treba da zivi kao i ostala stvorenja ovog svijeta, neka ga, njegovo dobro pravo. s napomenom da se ljudi ipak razlikuju od svih ostalih stvorenja - imaju razum, a zasto je isti taj razum podaren covjeku ostavljeno je svakom na razmisljanje...
I po meni je to apsolutno isto i ne vidim problem zasto ne bi diskutovali na tu temu i jedni i drugi.
Medjutim, interesantno je da jos nikad ne procitah da se ateista bunio zasto mu neko ko sebe smatra vjernikom kontrira u argumentima, dok sam hiljadu puta bio u prilici da cujem vjernika kako se uvrjedio jer odakle pravo nekom ko ne vjeruje da se uopste uplice u to