nasa wrote:Znaci za tebe je islamska zabrana alkohola sasvim prihvatljiva, a i razumljiva.
Naravno, ljudi su pravili probleme kada se napiju i razumljivo je bilo zabraniti alkohol. Iz samog postupka postepenog zabranjivanja jasno je da je to čovjekovo djelo koji je htio da riješi problem pijanstva. Neprihvatljivo je toliko demonizirati alkohol da muslimani moraju gledati sastav bombonjere ili, jos gore, lijeka jer možda, ne daj bože, sadrži jedan promil alkohola.
nasa wrote:
Nesto lose se morao vidjeti u alkoholu da odlucis da ga nikad i ne probas.
Ja nisam nikada rekao da je alkohol dobar. Alkohol nije dobar, duhan nije dobar. Alkohol zabranjen direktno od boga i musliman se mora maksimalno truditi da izbjegava alkohol pa makar se on nalazio i u lijeku. Duhan nije zabranjen a vi se ubiste pokazujući da jeste pozivajući se na uopšteno zabranu svega što je stetno. Dakle, ostavljeno je nauci da prvo kaže šta je stetno a zatim muslimani treba da izbjegavaju to. Ja stvarno ne razumijem kako je ovo vama logično.
nasa wrote:
Inace, to je jako fino sto ne pijes.
Još bi finije bilo da ti ne pušiš
nasa wrote:
Ja imam vikendicu u sumi

sela, i tako nema nista ,jedva jedan granapcic u krugu od 5 km ali ima neka birtija i to sam nedavno skontala hahahahaha, a okolo trckaraju ovcice hahahaha ljudi su cudna bica

Pade mi na pamet, jedan citat sa foruma, neko je pričao o svom odlasku u neko mjesto: "... Ima tu jedna kafana, ali to oni samo zovu kafana, nema tu alkohola..."