Chagalj wrote:Bujrum majstore wrote:
Ja sam razumio da su Raj i Pakao tj. Dzennet i Dzehenem vjecne kategorije, mozda nisam dobro razumio al to nije sad bitno.
jesu vjecne kategorije, samo sto neki u dzehennemu nece vjecno ostati, jer ce biti prebaceni u raj nakon sto odsluze kaznu.
Zar stvarno mislis da su ovi ljudi zavrsili zbog pusenje u Dzehenemu, pa makar i na kratko
a jesi li ti siguran sta je bilo u njihovim srcima, jeli stvarno znas citati ljudska srce i duse, jesi li siguran da nije neko od njih mozda bio dobar da bi se dodvorio drugim ljudima, ili da bi ga hvalili itd
ili je mozda on dobar samo u jednom segmentu, ali zato ovamo krijuci radi teske grijehe, kako mozes bi ti siguran uto.
nemozemo reci ovi ce u dzehnnem ili dzennet, to samo Bog, a nemoj da te obmane ono sto vidis spoljasno, ima i unutrasnja strana za koju ce se odgovarati.
Nekako si uspio zamjeniti teze, ne znam dal slucajno ili namjerno.

Fokus je bio na pusenju, ti si rekao da se izricito ide u Dzehennem ako covjek umre od pusenja, pogledaj i sam sta si napisao. A ja te pitam, dal ljudi koji su dobri (ja ne znam da su dobri, nek Allah kaze da su dobri, uzmimo to za pretpostavku) idu u Dzehennem zbog smrti od raka pluca jer su pusili a ucinili x dobrih dijela u zivotu?
Nemoj molim te opet da kazes da ja ne znam kakvi je ko u dusi jer to nije bitno, uzmimo za pretpostavku da Allah kaze da su dobri i da je samo to pusenje cigara diskutabilno.
Jel idu u Dzehhenem zvog toga?
Nemoj reci da to samo Allah zna jer si sam rekao da se zbog toga ide u Dzehennem pa nek svako izvoli.