:aplauz:danas wrote:ma bice da su kvacice bile zeznute pa nisi skontala hananah, merima je pisala sva ta pisma. samo je ovo zadnje bilo skriveno i nasli su ga satro poslije njene smrti, a ova ranije je njena majka nasla i procitala. sve je merima molila allaha; i da umre cuko, i da imaju macici i ruze, i da glupava sluskinja (!?!?) postane pametnija...
a sad ozbiljno -- ovo je ljudi sramota, kako vas nije blam ovakve stvari postirati. vidjala sam ovakve nebulozne price u raznim izdanjima; od merime i allaha, pa do ane i isusa i pisma skrivenog iza raspeca... (usput: samo zamijenite merima sa "ana" i allah sa "isus" i levhu sa "raspecem" i recite mi kako vam se prica dopada? ma, odmah ste pozeljeli da predjete u hriscanstvo, tako vas se dojmila, zar ne?)
sta ste mislili da ce ova prica znaciti; sta mislite da ona docarava i opisuje; koja je njena poruka? ja da sam vjernica, mene bi bilo sramota i ove price, a jos vise bi me bilo sramota boga kako je opisan u njoj. ja bih se zapitala kakav je to bog -- jer iz ove price ne izgleda niti milosrdan niti previse "uman" kad ovako automatski ostvaruje sve merimine "zelje"... mislite li da su muslimanska djeca ovom pricom opisana u lijepom svjetlu -- bogami, meni se cine kao vrlo zlobna (zele da jadni cuko umre) i ne previse pametna (daj da ja umrem a babo nek zivi, umjesto da se pomoli za ocevo ozdravjeljenje?). ma dajte...
i kao sto se zapitah u prvom postu -- sto ko ne napisa kakvo pismo allahu za narod u srebrenici da ne pogine ni kriv ni duzan? nije se sjetio reis ili je zaboravio da metne pismo iza levhe?
i za kraj: ne brinite za moja sposobnosti kritikovanja -- isto bih reagovala da je neka ovakva glupost stigla od lagumdzije (ne znam sto ste se njega uhvatili, niti zasto bi iko iz SDP-a pisao ovakve propagandne gluposti. plus valjda su pametni toliko da u svojoj propagandi ne bi ubili dijete od 10-12 godina, ni krivo ni duzno). zasto je vama problem kada se glupost zove pravim imenom?
jako mi se svidja to sto pises. konacno neko da misli svojom glavom i da se ne inati.