Nudi mi se odbacivanje mog identiteta.kritichar wrote:znači samo zato što je tradicija, dobro je?ABH017 wrote: Dobro je i najbolje, jer je naše.
Islamska zajednica je naša institucija, Islam je naša vjera, a mi imamo i imali smo svoje alime, koji su dovoljno školovani, da mogu da nam tumače našu vjeru.
To što paradžematlije nude je tuđe. Ako bismo to prihvatili, onda možemo, jednakim aršinima, ostaviti svoju naciju i pripojiti se srpskom narodu, isto tako možemo prestati pričati i njegovati bosanski jezik i prešaltati se na srpski, jal hrvatski. Šta u tome ima loše? Možemo pustiti Srbiju nek nas pripoji sebi. Šta fali?
ne valja ti razmišljanje
to što narod radi iz generacije u generaciju ne znači da je to ispravno
upravo takvim slijepim slijeđenjem tradicije najviše ličiš na srbe, i oni su zaslijepljeni svijim "junacima" ma šta da su radili
treba objektivno gledat na stvari pa makar bilo tvoje
Šta nam je preče sunnet Poslanika ili bosanska tradicija, čemu ćemo dati prednost, šta je filter, a šta se filtrira, sunnet kroz tradiciju ili obrnuto?
Hajde navedi par primjera šta nam se to nudi a da je tuđe?
Ja slijedim sunnet i spominjem Božijeg poslanika, ali ne skraćivanjem nogavica i brčića, a puštanjem brade, nego jezikom, umom i srcem, onako kako i treba. Čuj ne valja mi razmišljanje. Niko vam ne brani, eno KSA, jedva čeka da vas primi, ako vam velikani ove zemlje i ova zemlja nisu kako treba, ne trebate ni bit u njoj. Samim tim pokazujete na koga ličite.
Zašto je vama preče slijediti arapsku tradiciju i kulturu, nego direktnu Allahovu naredbu?