Ima dva-tri dana uzeo je fursata, po dokle - vidjecemo.Kroksica wrote:Treba nama na Religiji tema "Kiki Cafe", gdje ce nam Kiki postavljati raznorazna pitanja, pokretati random teme bez da se krse forumska pravila o off-topicu. Naravno, zamolit moderatore da ne sankcionisu osim u vanrednim situVacijama. 'Vako nema smisla, svaka tema ode u helac.
Muzika dok je ezan
-
m_l
#651 Re: Muzika dok je ezan
- Kroksica
#652 Re: Muzika dok je ezan
Dok ne predje na Islam.m_l wrote:
Ima dva-tri dana uzeo je fursata, po dokle - vidjecemo.
- Towelie
#653 Re: Muzika dok je ezan
Pustaju glasno ezan na sabahu, pa ga bude rano. Forum mu dodje kao izduvni ventil.Kroksica wrote:Dok ne predje na Islam.m_l wrote:
Ima dva-tri dana uzeo je fursata, po dokle - vidjecemo.
- Kroksica
#654 Re: Muzika dok je ezan
Towelie wrote: Pustaju glasno ezan na sabahu, pa ga bude rano.
- šatirana_ljubičica
#655 Re: Muzika dok je ezan
On je sa svojim pitanjima ZLATAN vjerujte, kakvi su ateisti 
- HadiRa
#656 Re: Muzika dok je ezan
hmm.
duhovnost, jedna tako obicna rijec.
a mnogi ne umiju da ju smjeste na pravo mjesto, niti da upravljaju njome.. i sto je najtuznije, pocesto ju daju na raspolaganje drugome, da njome upravlja ( citaj manipulira )
duhovnost, jedna tako obicna rijec.
a mnogi ne umiju da ju smjeste na pravo mjesto, niti da upravljaju njome.. i sto je najtuznije, pocesto ju daju na raspolaganje drugome, da njome upravlja ( citaj manipulira )
- šatirana_ljubičica
#657 Re: Muzika dok je ezan
HadiRa wrote:savrsena istinaKikibombona wrote:
Zena zeni je najveci neprijatelj.
Najveći neprijatelj?
Ne bih se složila.Zar nije šejtan najveći neprijatelj?
-
prenosnik
#658 Re: Muzika dok je ezan
a kola tvojom krvlju, ne mozes ga se ni transfuzijom rijesitišatirana_ljubičica wrote:HadiRa wrote:savrsena istinaKikibombona wrote:
Najveći neprijatelj?
- nasa
#659 Re: Muzika dok je ezan
Nije zena zeni neprijatelj vec zene su drugacije u komunikaciji od muskaraca, puno vise obracaju paznju na detalje, tako da to zna izazvati vise sukoba ali i prava istinska prijateljstva i najljepse primjere medjuljudskih odnosa.
Jednostavno muskarci i zene su razliciti prirodom, cesto imju razlicite prioritete pa tako i vrijednosti budu drugacije ali jednako vrijedne.
Jednostavno muskarci i zene su razliciti prirodom, cesto imju razlicite prioritete pa tako i vrijednosti budu drugacije ali jednako vrijedne.
- šatirana_ljubičica
#660 Re: Muzika dok je ezan
Ne može ga se niko riješiti, ''kola'' svačijom krvlju.prenosnik wrote: a kola tvojom krvlju, ne mozes ga se ni transfuzijom rijesiti
- Kikibombona
#661 Re: Muzika dok je ezan
A sta cu kada volim i postujem zene. Ako mi je to grijeh, neka me Alah zlostavlja na razne nacine. Znam da je ISILov ovozemaljski dzehenem milovanje u odnosu na Alahovo zvjerstvo. Al eto, spreman sa podnijeti tu zrtvu i biti mucenik.
Muhamed, taj lukavi i pametni pustinjski covjek, je odradio odlican posao za muske soviniste. I sam je imao vise zena. Poznato je da je Aisa bila izrazito ljubomorna sto pokazuje da odnos u poligamnoj zajednici nije bio tako cist i izuzet od zlobe i negativnih emocija. Koja ce to zena mirno i lijepo spavati kada zna da njen voljeni muskarac opci sa drugom? Koja ce to zena biti ravnodusna na cinjenicu da je njen voljeni emotivno vezan za drugu zenu? Ali, Muhamed, majstor obmane, je imao rjesenje za sve. Uostalom, ako logicnog objasnjenja nema, samo kazes da covjek nema kapacitet shvatiti neke Alahove odluke i rijesen problem. Onda je Muhamed napisao jedan izvrstan hadis za muskarce kojima zene ne daju kada im se prohtije. Zena koja odbije muskarca kada je raspolozen za snosaj, bice prokleta dok ne svane. Pa onda imamo izvrstan ajet koji dozvoljava da klepimo zenu ako ne slusa. Kazu muslimani, samo korijenom se moze klepiti, blago. E, posto tog korijena nema kod nas, a Kuran nije knjiga lokalnog karaktera, sta se preporucuje kao alat za nas koji zivimo sjevernije? Mogu li koristiti linijar? Jednom sam ovu svoju blago klepio u potiljak u sali i umalo da prekinemo tada. Kaze, nece mene niko kao debila udarati po glavi. Fuj, jebeni feminizam.
Muhamed, taj lukavi i pametni pustinjski covjek, je odradio odlican posao za muske soviniste. I sam je imao vise zena. Poznato je da je Aisa bila izrazito ljubomorna sto pokazuje da odnos u poligamnoj zajednici nije bio tako cist i izuzet od zlobe i negativnih emocija. Koja ce to zena mirno i lijepo spavati kada zna da njen voljeni muskarac opci sa drugom? Koja ce to zena biti ravnodusna na cinjenicu da je njen voljeni emotivno vezan za drugu zenu? Ali, Muhamed, majstor obmane, je imao rjesenje za sve. Uostalom, ako logicnog objasnjenja nema, samo kazes da covjek nema kapacitet shvatiti neke Alahove odluke i rijesen problem. Onda je Muhamed napisao jedan izvrstan hadis za muskarce kojima zene ne daju kada im se prohtije. Zena koja odbije muskarca kada je raspolozen za snosaj, bice prokleta dok ne svane. Pa onda imamo izvrstan ajet koji dozvoljava da klepimo zenu ako ne slusa. Kazu muslimani, samo korijenom se moze klepiti, blago. E, posto tog korijena nema kod nas, a Kuran nije knjiga lokalnog karaktera, sta se preporucuje kao alat za nas koji zivimo sjevernije? Mogu li koristiti linijar? Jednom sam ovu svoju blago klepio u potiljak u sali i umalo da prekinemo tada. Kaze, nece mene niko kao debila udarati po glavi. Fuj, jebeni feminizam.
- šatirana_ljubičica
#662 Re: Muzika dok je ezan
Meni si se, ovim postom, otkrio.Nemam volje više s tobom diskutovati.Kikibombona wrote:A sta cu kada volim i postujem zene. Ako mi je to grijeh, neka me Alah zlostavlja na razne nacine. Znam da je ISILov ovozemaljski dzehenem milovanje u odnosu na Alahovo zvjerstvo. Al eto, spreman sa podnijeti tu zrtvu i biti mucenik.![]()
Hvala lijepo, prijatno.
- Kikibombona
#663 Re: Muzika dok je ezan
A ko si ti i zasto si mi imala potrebu saopstiti odluku?šatirana_ljubičica wrote:
Meni si se, ovim postom, otkrio.Nemam volje više s tobom diskutovati.
Hvala lijepo, prijatno.
Ne znam sad da li da budem tuzan ili?
Jesam li na gubitku kakvom?
- zambaklija
#664 Re: Muzika dok je ezan
Kikibombona wrote:A sta cu kada volim i postujem zene. Ako mi je to grijeh, neka me Alah zlostavlja na razne nacine. Znam da je ISILov ovozemaljski dzehenem milovanje u odnosu na Alahovo zvjerstvo. Al eto, spreman sa podnijeti tu zrtvu i biti mucenik.![]()
- Kikibombona
#665 Re: Muzika dok je ezan
E ja mi diplomatije, Ljubicica me banovala iz zivota, a kao da sam joj bio drag.... Eto sta sam napravio komentarom koji je, kako god ga tumacili, dobronamjeran i ima plemenit cilj. Ne vjerujem u boga i bajkovite knjige, ali vjerujem u zakone prirode. Ako si pogan i radis stetu, neminovno ce ti se vratiti. Sve lose sto zelim vjernicima neka se vrati meni sa kamatama. Misljenja sam da religije stete ljudima i ja iskreno zelim da se te stete oslobodimo ili da je makar umanjimo.zambaklija wrote:rođeni diplomata
da sam ja ovo svojim riječima prostaka napis'o dobio bi ban
alal ti din
![]()
- zambaklija
#666 Re: Muzika dok je ezan
Kikibombona wrote:E ja mi diplomatije, Ljubicica me banovala iz zivota, a kao da sam joj bio drag.... Eto sta sam napravio komentarom koji je, kako god ga tumacili, dobronamjeran i ima plemenit cilj. Ne vjerujem u boga i bajkovite knjige, ali vjerujem u zakone prirode. Ako si pogan i radis stetu, neminovno ce ti se vratiti. Sve lose sto zelim vjernicima neka se vrati meni sa kamatama. Misljenja sam da religije stete ljudima i ja iskreno zelim da se te stete oslobodimo ili da je makar umanjimo.zambaklija wrote:rođeni diplomata
da sam ja ovo svojim riječima prostaka napis'o dobio bi ban
alal ti din
![]()
- nasa
#667 Re: Muzika dok je ezan
Jos samo kad bi skontala kakve su to plemenite nakane skrivene u "zena je zena je zeni najveci neprijatelj" ili u ovom duzem osvrtu na poligamiju, licno iskustvo i pljuckanje feminizma mozda bih i povjerovala da si negdje u sebi fakat ubjedjen da te dobre namjere vode u diskusijama s vjernicima 
-
Margita81
#668 Re: Muzika dok je ezan
Kikibombona wrote:A sta cu kada volim i postujem zene. Ako mi je to grijeh, neka me Alah zlostavlja na razne nacine. Znam da je ISILov ovozemaljski dzehenem milovanje u odnosu na Alahovo zvjerstvo. Al eto, spreman sa podnijeti tu zrtvu i biti mucenik.![]()
Ajde bogati jedna se otegla druga protegla
Valjas i ovako "otkriven" pusti kraju one anam
-
sha_ba
#669 Re: Muzika dok je ezan
kontam tema o muziKi, kad ono pokrivaju se i otkrivaju 
-
StupskaBitanga
#670 Re: Muzika dok je ezan
vela havle gdje ćeš tako na najsavršenije vjernike na svijetusha_ba wrote:kontam tema o muziKi, kad ono pokrivaju se i otkrivaju
-
sha_ba
#671 Re: Muzika dok je ezan
nisam se ja ni pokrivala ni otkrivala, dosla da procitam o muziKi i ezanu kad...StupskaBitanga wrote:vela havle gdje ćeš tako na najsavršenije vjernike na svijetusha_ba wrote:kontam tema o muziKi, kad ono pokrivaju se i otkrivaju
-
StupskaBitanga
#672 Re: Muzika dok je ezan
Ovo je sigurno dozvoljeno ili sam u zabludi https://www.youtube.com/watch?v=U655_ajE1Gosha_ba wrote:nisam se ja ni pokrivala ni otkrivala, dosla da procitam o muziKi i ezanu kad...StupskaBitanga wrote:vela havle gdje ćeš tako na najsavršenije vjernike na svijetusha_ba wrote:kontam tema o muziKi, kad ono pokrivaju se i otkrivaju![]()
![]()
- Kikibombona
#673 Re: Muzika dok je ezan
Kako ne kontas, Naso?nasa wrote:Jos samo kad bi skontala kakve su to plemenite nakane skrivene u "zena je zena je zeni najveci neprijatelj" ili u ovom duzem osvrtu na poligamiju, licno iskustvo i pljuckanje feminizma mozda bih i povjerovala da si negdje u sebi fakat ubjedjen da te dobre namjere vode u diskusijama s vjernicima
Mnoge zene nazivaju kurvama djevojke koje se oblace na odredjen nacin. Nacin oblacenja moze stosta implicirati, ali ne mora biti tako... Kao sto svaki vjernik sa bradom nije ekstremist, tako ni svaka djevojka u minjaku nije laka roba (kurva). Kurva nije svakako. Zna se sta je kurva, djevojka koja se prodaje za novac. I tako, ova moja zna reci 'vidi je kako se obukla, prava kurva'. Ja se pobunim, a ona prigovori da ih branim zato sto mi se svidjaju. Cuj molim te, da mi se svidjaju... Pa sve i da jeste tako, ne branim ih iz tog razloga. A i ona voli suknjicu, voli nesto uzu odjecu, voli malo naglasiti guzu i grudi, ali smatra da je umjereno i sa stilom. I sta da se ja sada preobratim u vjernika!? Ona bi za mene postala nemoralna, mozda bih je i kurvom nazvao. E tako zene rade protiv sebe. Kada blate druge zene u stvari blati sebe i stvaraju drustveno raspolozenje koje je negativno po zene. Pa onda, koliko sam puta cuo od zene da je neka druga zena zasluzila batine, da je isprovocirala napastvovanje, da pretjeruje sa izlascima i druzenjima, da je sramota sto sa prijateljem ode na kafu itd.... I onda kada bude zrtva, plac, cime sam ja to zasluzila.
- HadiRa
#674 Re: Muzika dok je ezan
like kikiKikibombona wrote: E tako zene rade protiv sebe. Kada blate druge zene u stvari blati sebe i stvaraju drustveno raspolozenje koje je negativno po zene..
sve si kazao
- HadiRa
#675 Re: Muzika dok je ezan
znas dusa, sejtan je protivnik svemu stvorenom, a ne samo zeni.šatirana_ljubičica wrote:HadiRa wrote:savrsena istinaKikibombona wrote:
Najveći neprijatelj?
i nisam misliala bukvalno na "neprijateljstvo" zene spram zene.
tim slijedom bi moja rodjena majka bila moj najveci neprijatelj