Kršćanstvo
-
juky
#1 Kršćanstvo
Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
Što mislite o kršćanstvu?
-
theTruePath
#3 Re: Kršćanstvo
pa 95% tema je o islamu,radi multikulti eto jedne i o krscanstvu
ali nije originalna,sto jes jes 
- paja patak
#4 Re: Kršćanstvo
bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurnojuky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
- Tvrtko II Kotromanić
#5 Re: Kršćanstvo
cemu tema?
ako te nesto zanima ili zelis da nam pojasnis nesto u vezi krscanskog ucenja bujrum..
vako ti je bezveze; svakako da svako voli svoje a postuje tudje i to je to
ako te nesto zanima ili zelis da nam pojasnis nesto u vezi krscanskog ucenja bujrum..
vako ti je bezveze; svakako da svako voli svoje a postuje tudje i to je to
- beautyfool
#6 Re: Kršćanstvo
Da je tema par pitanja za one koji poznaju krscanstvo i da ima ko da odgovara, rado bih se pridruzila temi a ovako nemam sta reci

- osmanlija
#7 Re: Kršćanstvo
Pitanje je nespretno formulisano. Mislim da će ova tema otić u krivo. Neko će hvalit a drugi će kudit. Zatim slijede uvrede. Znam ja nas.
Radi međusobnog poštovanja, bolje je ne diskutovati o ovom pitanju.
Radi međusobnog poštovanja, bolje je ne diskutovati o ovom pitanju.
-
juky
#8 Re: Kršćanstvo
Pa nisam ni mislio da otimam nečiju vjeru. Forum i služi za disusiju ako nećemo diskutriram što ćemo onda ovdje?paja patak wrote:bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurnojuky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
- paja patak
#9 Re: Kršćanstvo
nisam ni rekla da ces otimat' neciju vjerujuky wrote:Pa nisam ni mislio da otimam nečiju vjeru. Forum i služi za disusiju ako nećemo diskutriram što ćemo onda ovdje?paja patak wrote:bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurnojuky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Kršćanstvo
Dobrodoš'o novi korisniče.Možda da nam kažeš koju uvodnu riječ, npr. motiv za ovu temu, šta te interesuje i slično tome..juky wrote:Pa nisam ni mislio da otimam nečiju vjeru. Forum i služi za disusiju ako nećemo diskutriram što ćemo onda ovdje?paja patak wrote:bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurnojuky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
Prije svega, preporučujem ti da malo pregledaš ovaj podforum i tekstove stalnih forumaša kako bi stekao barem osnovu za dijalog.Treba jedno sat-dva vremena
O kršćanstvu i mnogim stvarima vezano za kršćansku teologiju, istoriju i institucije je zaista vođeno pregršt( čuj "pregršt"
Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca
- travar
#11 Re: Kršćanstvo
Ovo je PF za ubjeđivanje
, svaki pokušaj vođenja dijaloga rezultuje zaključavanjem teme
Da neko ne misli da sam ozbiljan: /šala
Da neko ne misli da sam ozbiljan: /šala
-
juky
#12 Re: Kršćanstvo
Poprilično bi to trajalo da krenem s opširnom analizom. Kratko rečeno, većina ljudi nažalost ne poznaje originalno izvorno kršćanstvo pa današnje tzv kršćanstvo koje je otišlo u krivom smjeru koristi kao argument da odbaci i ono što je dobor i istinito.dr.gog wrote:Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca...
Više bi se moglo saznati na mom blogu ako smijem postavit link:
http://aurora-aurea.blog.hr
-
Suzie Q
#13 Re: Kršćanstvo
ti si onda sve ovo pokrenuo radi samopromocije...juky wrote:Poprilično bi to trajalo da krenem s opširnom analizom. Kratko rečeno, većina ljudi nažalost ne poznaje originalno izvorno kršćanstvo pa današnje tzv kršćanstvo koje je otišlo u krivom smjeru koristi kao argument da odbaci i ono što je dobor i istinito.dr.gog wrote:Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca...
Više bi se moglo saznati na mom blogu ako smijem postavit link:
http://aurora-aurea.blog.hr
ali da tema, kad je već otvorena, ne bi bila beskorisna, evo predlažem da svi oni koji imaju neka pitanja vezana za kršćansku vjeru, ista ovdje i postave pa će se naći valjda netko od nas kršćana da pravilno odgovori. vjerujem da mnogi imaju nešto što ih zanima a ujedno molim i one koji će sigurno sve pokušati odvući na sukobe i provokacije da odustanu unaprijed.
- Prozor
#14 Re: Kršćanstvo
Imam osjećaj da želiš razne kritike na koje ćeš onda odgovarati.juky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Kršćanstvo
Kasno dizel pali....
.Brate "Vaso", ne može."Aurorini" internet pogromi i religijska nesnošljivost koju bizarno pakuješ/te u "naučne analize",vozdra...
Na ovom forumu se očekuje malo više otvorenosti i ozbiljnosti u predstavljanju svjetonazora.Otvori temu kako treba, i poštuj pravila foruma jedne religijski i društveno veoma raznolike sredine.Foliranja nema.
Na ovom forumu se očekuje malo više otvorenosti i ozbiljnosti u predstavljanju svjetonazora.Otvori temu kako treba, i poštuj pravila foruma jedne religijski i društveno veoma raznolike sredine.Foliranja nema.